Veelgestelde vragen

Algemeen

 • Kabelnoord bewaart gegevens van klanten en houdt zich daarbij aan wettelijke voorschriften. Er worden NAW gegevens bewaard, maar bijvoorbeeld ook betaalgegevens en gegevens over telefoon- en mailverkeer. Kabelnoord doet dit uit oogpunt van correcte aflevering van producten, juiste  facturatie en service. Gegevens over betalingen moeten volgens de wet 7 jaar worden bewaard.  

  Kabelnoord gaat zorgvuldig om met klantgegevens en is daarvoor gecertificeerd volgens de norm ISO-27001 die speciaal in het leven is geroepen voor het omgaan met vertrouwelijke gegevens.

  Kabelnoord geeft geen opgeslagen gegevens van klanten aan anderen, behalve, op bevel van de rechter-commissaris, individuele gegevens van klanten, die onderwerp zijn van een strafrechtelijk onderzoek. 

 • Om te weten of er op jouw adres diensten van Kabelnoord mogelijk zijn, kun je de postcodecheck doen.

 • De hoofdaansluiting van Kabelnoord is te herkennen aan de wandcontactdoos die op een groene of oranje kabel is aangesloten. De hoofdaansluiting bevindt zich meestal in de meterkast of in de woonkamer.

 • Kabelnoord schrijft het abonnementsgeld op de volgende data af:

  • 22 december 2023
  • 29 januari 2024
  • 27 februari 2024
  • 27 maart 2024
  • 29 april 2024
  • 27 mei 2024
  • 27 juni 2024
  • 29 juli 2024
  • 27 augustus 2024
  • 27 september 2024
  • 28 oktober 2024
  • 27 november 2024
  • 27 december 2024

Meer Algemeen vragen

Internet

 • Internet wordt steeds belangrijker in de samenleving. Meer en meer diensten gaan via internet, vaak ook al radio- en televisiediensten. Kabelnoord is voorbereid op de toekomst en stelt daarom internet als basis voor het afnemen van diensten. 

 • Kabelnoord biedt haar klanten diverse installatieopties die bij de bestelling kunnen worden gekozen:  

  1. Basisinstallatie = de monteur installeert één computer, één televisie en één telefoon met maximaal 20 meter bekabeling per dienst. Het e-mailadres wordt ingesteld en bij een installatie waarbij ook telefonie wordt geïnstalleerd, zorgen we direct dat ook de telefoon goed werkt. Indien meer apparaten moeten worden aangesloten of meer meters bekabeling aangelegd, dan worden meerkosten in rekening gebracht. 

  2. Doe-het-zelf Installatie = de TV-ontvanger wordt gratis bezorgd en je installeert alles zelf of laat alles installeren door een partner of ander bedrijf. Uiteraard zijn er handleidingen die je kunt raadplegen voor het aansluiten.

  Bekijk hier de diverse handleidingen.

 • Kabelnoord biedt haar klanten diverse installatieopties die bij de bestelling kunnen worden gekozen.

 • Kabelnoord werkt met een planmodule. Hierin staat de beschikbare ruimte weergegeven. Wanneer de diensten op afstand kunnen worden geactiveerd, is een monteur niet nodig. Een medewerker van Kabelnoord zal contact opnemen voor de activatie van de diensten op afstand. Dan kan de installatie wellicht eerder plaatsvinden.

Meer Internet vragen

Televisie

Meer Televisie vragen

Digitale Televisie & Radio

Meer Digitale Televisie & Radio vragen

Telefonie

Meer Telefonie vragen

Kabelnoord tv-app

 • De eerste tv-app, die we de Kabelnoord Live TV-App noemden, is vanaf 1 juni 2021 niet meer te downloaden en te gebruiken. Alle klanten die de oude app van producent Vinson gebruiken, hebben in week 20-2021 een oproep gehad om over te stappen naar de nieuwe app. Alle informatie voor de overstap vind je hier.

  De nieuwe app is in de App Store en Google Play te herkennen aan dit icoon:Kabelnoord TV app

  41 zenders, waarvan 25 interactief

  De nieuwe tv-app bevat 41 zenders, waarvan je de programma's van 25 zenders kunt herstarten (begin gemist), pauzeren en terugkijken. 

  zenderoverzicht tv-app

  Tv-app is gratis

  Heb je internet en tv van Kabelnoord? Dan kun je gratis gebruikmaken van de tv-app. 

  registreren voor tv-app

 • Je kunt de tv-app gebruiken op smartphones en tablets. De app werkt op iOS 12.1 (of hoger) en voor Android op de meeste apparaten met minimaal Android 6.0.

  De app kan ook op de laptop en/of computer gebruikt worden, gebruik daarbij Chrome als browser. Je vindt de webpagina op www.kabelnoordtv.nl. Let op: ook hiervoor moet je je registreren.

  tv-app in de browser

 • De tv-app van Kabelnoord is ook te benaderen via de laptop of computer. Dus ook zonder smartphone of tablet kun je gebruikmaken van de tv-app. Je dient je ten alle tijde te registreren. Daarna ga je in de browser naar www.kabelnoordtv.nl en daar log je in. 

  Let op:

  • gebruik Chrome als browser
  • altijd eerst registreren met je hoofd KNID e-mailadres
 • De tv-app werkt op praktisch iedere (wifi)verbinding in de EU. Je hebt niet perse een Kabelnoord-internetverbinding nodig om je tv-app te gebruiken.

  Goed om te weten: sommige campings en hotels 'verbieden' streaming op hun wifiverbindingen. De tv-app zal op die locaties niet werken. Controleer -wanneer je tv-app weigert- altijd de mogelijkheden van het netwerk dat je gebruikt. 

Meer Kabelnoord tv-app vragen

Glasvezelnetwerk Buitengebied Friesland

 • De aannemer heeft namens Kabelnoord het glasvezelpunt in je woning geïnstalleerd. Binnen 10 werkdagen na deze installatie maakt Kabelnoord een telefonische afspraak met je voor het installeren en activeren van de door jouw bestelde diensten. De afgesproken datum, kun je aanhouden als 'opzegdatum' bij je huidige provider, want op dat moment worden de diensten van Kabelnoord bij je geactiveerd.

 • De monteur sluit één computer, televisie en telefoon binnen 20 meter van je glasvezelmodem aan. Is de afstand tussen het glasvezelmodem en jouw apparaten groter en moet er dus extra kabel gebruikt worden? Informeer dan bij de monteur naar de extra kosten. Kijk hier voor een uitgebreide uitleg over de Basisinstallatie.

 • Kabelnoord kiest voor de beste beeld- en geluidskwaliteit. Heb je gekozen voor Interactieve Televisie van Kabelnoord? Dan adviseert Kabelnoord altijd een coax- en een UTP-kabel vanaf het glasvezelmodem naar jouw Interactieve TV-ontvanger. Je hebt hierbij de keuze tussen twee aparte kabels of een combikabel. In overleg met de monteur kan bepaald worden welke het meest geschikt is.

        

  Combikabel


  Ik heb al een coaxbekabeling en wil er liever geen extra kabel bij, kan dat ook?
  Heb je al coaxbekabeling in huis, dan kun kiezen voor MOCA of WiFi-extra voor het IP-transport. Zowel de MOCA-set als de WiFi-extra set is verkrijgbaar bij Kabelnoord.
  Kies je voor coax in combinatie met WiFi-extra dan heb je alleen een UTP-kabel nodig van de Interactieve TV-ontvanger naar een WiFi-extra punt.

  Ik heb al een UTP-bekabeling in huis en wil er liever geen coaxkabel bij, kan dat ook?
  Met een UTP-bekabeling kun je Digitale TV ontvangen. Gebruik je dit in combinatie met WiFi-extra voor het IP-transport, dan kun je de Interactieve TV-ontvanger gebruiken, maar dit is niet een ideale oplossing. Deze optie is gevoelig voor storingen.

  Kortom, voor de Interactieve TV-ontvanger heb je altijd een bekabelde verbinding nodig. Kabelnoord adviseert voor de beste beeld- en geluidskwaliteit te kiezen voor een coaxkabel en een UTP-kabel vanaf het glasvezelmodem naar je Interactieve TV-ontvanger.
  Eventueel kan de monteur de vernieuwingen in de binnenhuisinstallatie voor je uitvoeren tegen de hiervoor vastgestelde tarieven. Uiteraard kun je dit zelf ook (laten) doen.

 • Het stroomverbruik is gemiddeld 22 watt.

Meer Glasvezelnetwerk Buitengebied Friesland vragen

WiFi-extra

 • Klanten met een internetabonnement van Kabelnoord kunnen gratis gebruik maken van WiFi-extra. Met WiFi-extra kun je het wifi-bereik in jouw woning vergroten. WiFi-extra vraag je aan via Mijn Kabelnoord. Zo vraag je WiFi-extra aan via Mijn Kabelnoord:

  1. Ga naar Mijn Kabelnoord en log in met jouw gegevens  2. Klik onder “Mijn Producten” op “Internet”  3. Klik vervolgens op “internet-abonnement aanpassen”  4. Scroll een stukje naar beneden

  5.Klik op het vakje ”Basisset wifi-extenders”

  6.Kies vervolgens voor “Wijziging versturen”  Je hebt nu WiFi-extra besteld. Je ontvangt een bevestiging van je bestelling per e-mail.

 • Om je nieuwe WiFi-extra thuis te installeren gebruik je de installatiehandleiding WiFi-extra.

 • Voor de installatie van WiFi-extra heb je een mobiel apparaat (smartphone of tablet) nodig. Download in Google Play of Apple Play Store de AirTiesWifi app.

 • Controleer de internetverbinding op je mobiele toestel. Als je mobiele telefoon is verbonden met het internet maar het lukt niet om de app te downloaden, dan voldoet jouw telefoontoestel waarschijnlijk niet aan de door de app gestelde eisen.

Meer WiFi-extra vragen

< WhatsApp Scan & chat

Scan de code met uw mobiele telefoon en begin te chatten of klik op Whatsapp Web