Veelgestelde vragen

Algemeen

 • Kabelnoord bewaart gegevens van klanten. Kabelnoord houdt zich daarbij te allen tijde aan de wet. Er worden NAW gegevens bewaard, maar bijvoorbeeld ook betaalgegevens en gegevens over telefoon- en mailverkeer. Kabelnoord doet dit uit oogpunt van correcte aflevering van producten, juiste  facturatie  en service. Zo heeft bijvoorbeeld de klant het recht om tot een jaar na dato zijn telefoonfactuur ter discussie te stellen. De klant kan zijn facturen nog tot een jaar terug zelf bekijken. Kabelnoord bewaart daarom de gegevens die de basis vormen voor de telefoonfactuur een jaar. Gegevens over betalingen moeten van de Belastingdienst 7 jaar worden bewaard.  

  Kabelnoord gaat erg zorgvuldig om met klantgegevens. We zijn daarvoor gecertificeerd volgens de norm ISO-27001 die speciaal in het leven is geroepen voor het omgaan met vertrouwelijke gegevens.

  Kabelnoord geeft geen opgeslagen gegevens van klanten aan anderen, behalve op bevel van de rechter-commissaris individuele gegevens van klanten, die onderwerp zijn van een strafrechtelijk onderzoek. 

 • Kabelnoord schrijft het abonnementsgeld van de lopende maand op of rond de 21ste van elke maand af van de bij ons bekende rekening.

 • Het bankrekeningnummer van Kabelnoord is:

  NL60ABNA0816304920 t.n.v. NV Kabeltelevisie Noordoost-Friesland

 • Kabelnoord hanteert bij een nieuw abonnement een opzegtermijn van 1 jaar, daarna geldt een opzegtermijn van 1 maand. De verschillende diensten of opties kunnen per maand opgezegd worden. Indien de opzegtermijn langer of korter is, zoals bij sommige acties, dan vermelden we dat bij de actievoorwaarden.

Meer Algemeen vragen

Internet

 • Onze diensten worden via het internet protocol (IP) aangeboden op de ontvangers en hebben daarom internet nodig om te kunnen werken. Omdat gebruik wordt gemaakt van dit Internet Protocol zijn er voor interactieve TV geen beperkingen in het aantal zenders of diensten en zijn Interactieve toepassingen gemakkelijk te realiseren en aan te bieden. 

 • Een wijziging van jouw internetabonnement gaat in per de eerste van de maand.

  Je dient de abonnementswijziging schriftelijk aan ons door te geven. Je kunt ook dit online wijzigingsformulier insturen. Houd er rekening mee dat - net als bij een opzegging - er een wijzigingstermijn van een maand wordt gehanteerd.

 • Kabelnoord biedt haar klanten diverse installatie opties die bij de bestelling kunnen worden gekozen: 

  Diensten met Internet als basis: 

  1. Basis Installatie (€ 50,00) = de installateur installeert één computer, één televisie en één telefoon met maximaal 20 meter bekabeling per dienst. Het e-mailadres wordt ingesteld en bij een installatie waarbij ook telefonie wordt geïnstalleerd, zorgen we direct dat ook de telefoon goed werkt. Indien meer apparaten moeten worden aangesloten of meer meters bekabeling aangelegd, dan worden meerkosten in rekening gebracht. Kijk hier voor een uitgebreide uitleg over de Basisinstallatie.

  2. Doe-het-zelf Installatie = de TV-ontvanger wordt gratis bezorgd en je installeert alles zelf of laat alles installeren door een partner of ander bedrijf. Uiteraard zijn er handleidingen die je kunt raadplegen voor het aansluiten.

  Handleiding Interactieve Televisie

  Mocht het juiste modem niet aanwezig zijn, dan zal hiervoor een afspraak worden gemaakt. Hier zijn voor de klant geen extra kosten aan verbonden.


  Diensten met Televisie als basis:

  1. Basis Installatie (gratis) = de monteur komt langs om het modem aan te sluiten. De aansluiting en configuratie van de computer wordt door jezelf gedaan. Uiteraard zijn er de handleiding basisinstallatie coax en handleiding basisinstallatie glasvezel die je kunt raadplegen voor het aansluiten. 

  2. Volledige installatie (€ 50,00) = de installateur installeert één computer, één televisie en één telefoon. Het e-mailadres wordt ingesteld en bij een installatie waarbij ook telefonie wordt geïnstalleerd, zorgen we direct dat ook de telefoon goed werkt. 

   

 • Kabelnoord biedt haar klanten diverse installatie opties die bij de bestelling kunnen worden gekozen: 

  Diensten met Internet als basis: 

  1. Basis Installatie (€ 50,00) = de installateur installeert één computer, één televisie en één telefoon met maximaal 20 meter bekabeling per dienst. Het e-mailadres wordt ingesteld en bij een installatie waarbij ook telefonie wordt geïnstalleerd, zorgen we direct dat ook de telefoon goed werkt. Indien meer apparaten moeten worden aangesloten of meer meters bekabeling aangelegd dan worden meerkosten in rekening gebracht.
  2. Geen installatie = de Televisie Ontvanger wordt bezorgd en je installeert alles zelf. 

   Mocht het juiste modem niet aanwezig zijn, dan zal hiervoor een afspraak worden gemaakt, hier zijn voor de klant geen extra kosten aan verbonden.


  Diensten met Televisie als basis:

  1. Basis Installatie (gratis) = de monteur komt langs om het modem aan te sluiten. De aansluiting en configuratie van de computer wordt door jezelf gedaan.
  2. Volledige installatie (€ 50,00) = de installateur installeert één computer, één televisie en één telefoon. Het e-mailadres wordt ingesteld en bij een installatie waarbij ook telefonie wordt geïnstalleerd, zorgen we direct dat ook de telefoon goed werkt. 

Meer Internet vragen

Interactieve Televisie

 • Als je een nieuw abonnement neemt bij Kabelnoord krijg je standaard interactieve televisie. 

  Heb je al een eerder abonnement bij Kabelnoord genomen en je wilt interactieve televisie, dan kun je hier de nieuwe diensten bestellen of je kunt gebruikmaken van andere interactieve oplossingen. Koppel je televisie met een Google Chromecast aan onze Live TV App om te kunnen pauzeren en te starten vanaf het begin. Via een Smart TV heb je direct toegang tot apps waarmee je kunt terugkijken (NPO Uitzending Gemist, RTL XL, Kijk). Met een Chromecast en een Smart TV heb je natuurlijk ook toegang tot o.a. Netflix en Videoland. Kabelnoord biedt voor het streamen van deze apps de beste internetverbinding in de regio.

  Tegenwoordig zijn de meeste settopboxen (o.a. verkrijgbaar bij de Kabelnoord verkooppunten) uitgerust met functionaliteiten waarmee je live TV kunt pauzeren en programma's kunt opnemen.

  Het Kabelnoord netwerk is geschikt om een settopbox of televisie aan te sluiten waarop je gebruik maakt van interactieve mogelijkheden. Informeer bij de Kabelnoord verkooppunten welke televisies en settopboxen geschikt zijn.

 • Met interactieve televisie heb je een goede beeld- en geluidskwaliteit op je televisie. Ook kun je gebruik maken van interactieve diensten, zoals bijvoorbeeld de elektronische programmagids, de mogelijkheid om programma's terug te kijken, op te nemen en live te pauzeren. 

  Daarnaast zijn er meer televisiezenders beschikbaar dan bij analoog. 

 • Nee, als je Interactieve Televisie kiest, is de TV-ontvanger onderdeel van de dienst en wordt gratis geleverd in de televisiepakketten. Bij meer televisies in huis kunnen er extra TV-ontvangers worden besteld voor een bedrag per maand. 

 • De interactieve diensten worden compleet geleverd met een TV-ontvanger, die onderdeel is van de dienst en zorgt voor een goede werking, ook van alle extra functionaliteiten. Je kunt (een) extra TV-ontvanger(s) bestellen voor een tweede of derde televisie. 

Meer Interactieve Televisie vragen

Digitale Televisie & Radio

Meer Digitale Televisie & Radio vragen

Analoge TV

Meer Analoge TV vragen

Foutmeldingen

 • De zender die je probeert te bekijken is onderdeel van een pakket die niet in het abonnement zit. Voor deze pakketten geldt dat je je erop moet abonneren en ervoor moet betalen voordat je ze kunt bekijken. Wanneer je deze zender wel graag zou willen ontvangen, kijk dan in welk pakket de zender valt en bestel dit pakket. Wijzig hier je abonnement.

 • Melding 'E19- freeview periode verlopen' kan twee oorzaken hebben.

  1. Reden 1 kan zijn dat jouw aanmelding van je smartcard nog niet bij Kabelnoord binnen is. Bij het in gebruik nemen van een smartcard heb je tien werkdagen tijd om de smartcard aan te melden. Het kan ook zijn dat je met het verkooppunt van de smartcard hebt overlegd dat zij jou aanmelden.  Als wij jouw aanmelding niet hebben ontvangen, gaat het beeld van de digitale televisie automatisch op 'zwart'. De gratis freeviewperiode voor alle zenders is dan verlopen. Uiteraard wil je minimaal het Basisabonnement digitale zenders (gratis) ontvangen op je digitale decoder. Hiervoor dien je je smartcard aan te melden. Dit kun je doen door het formulier 'smartcard aanmelden' in te vullen. Bij ontvangst zet Kabelnoord het signaal weer door. 

  2. Een andere reden voor de melding kan zijn dat je digitale ontvanger een tijd lang (om willekeurige redenen) geen signaal van ons heeft ontvangen. Neem in dit geval contact op met ons Servicecentrum via 0519-701 701, optie 1. Onze medewerkers helpen je verder. Houd je smartcardnummer bij de hand.
 • Waarschijnlijk heeft jouw digitale ontvanger een tijd lang geen signaal van ons ontvangen. Je kunt zelf je smartcard online activeren of telefonisch contact opnemen met het Servicecentrum van Kabelnoord via 0519-701 701. Het servicecentrum kan jouw smartcard dan weer activeren. Zorg ervoor dat je digitale ontvanger aan staat en dat je het smartcardnummer door kunt geven.

 • Jouw digitale ontvanger geeft aan dat hij fysiek geen signaal ontvangt. Dit komt waarschijnlijk doordat er binnenshuis iets misgaat in de bekabeling. Misschien zit de kabel niet goed in de wandcontactdoos of in de digitale ontvanger. Loop dus allereerst je bekabeling na voordat je je verder verdiept in de foutmelding.

  Een andere reden voor de foutmelding E48 kan zijn dat je geen signaal van ons ontvangt. Dit kun je controleren door te kijken of de analoge televisie (kabeltelevisie), het internet of de telefoon wel werken (uiteraard alleen mogelijk als je ook internet en telefonie van Kabelnoord afneemt). Mochten ook deze diensten niet werken, dan kun je contact opnemen met ons Servicecentrum om een monteursafspraak te maken, bel hiervoor 0519-701 701, kies optie 1.

  Ben je een geheel nieuwe klant? Is er helemaal geen signaal in de woning? Doe dan eerst de postcodecheck en bekijk de mogelijkheden op jouw adres. 

Meer Foutmeldingen vragen

Telefonie

 • Ja, de telefoniedienst kan maximaal twee telefoonnummers leveren.

  Deze kun je hier bestellen.

 • De juiste werking van de alarminstallatie voor wat betreft het uitbellen via de telefoonlijn wordt door Kabelnoord niet gegarandeerd. Meerdere alarminstallaties kunnen samenwerken met de analoge lijn die wij leveren met onze telefoniedienst, maar het is raadzaam om uw leverancier van het alarmsysteem te consulteren. Sommige verzekeraars stellen een speciale telefoonlijn die altijd beschikbaar is als voorwaarde. Onze telefoonlijn is bij stroomuitval in de woning niet meer actief en het alarmsysteem kan dan dus niet meer uitbellen naar een alarmcentrale of een mobiel nummer.

 • In principe in de vierde week van de maand.

 • Als je wilt weten welke gesprekken er precies gevoerd zijn en op welk tijdstip, kun je via internet de volgende gespreksgegevens opvragen:

  • Datum en starttijd gesprek
  • Tarieftype
  • Gespreksduur
  • Gebeld telefoonnummer
  • De gesprekskosten zijn gesorteerd op type gesprek: lokaal, lokaal Kabelnoord naar Kabelnoord, nationaal, mobiel en 0900-nummers. Nadat je de eerste keer een factuur hebt ontvangen met gesprekskosten, kun je gebruik maken van deze dienst.

   Als je ook internetabonnee bij Kabelnoord bent, ontvang je de factuur automatisch in de e-mailbox van je hoofdaccount. Ook kun je je gespreksoverzichten online bekijken.

  Wil je een factuur liever per post ontvangen, dan brengen wij hiervoor €1,50 administratiekosten in rekening.

Meer Telefonie vragen

Kabelnoord (Live) TV app

 • De app die je gebruikt is afhankelijk van je abonnement. Maak je gebruik van Interactieve Televisie van Kabelnoord, download dan de Kabelnoord TV app:

  Kabelnoord TV app
  Maak je bij het Televisie kijken geen gebruik van internet, maar kijk je digitaal of analoog, download dan de Kabelnoord Live TV app:

   

  Kabelnoord Live TV

 • Ik maak gebruik van Interactieve Televisie van Kabelnoord (Kabelnoord TV app)
  Met een iPad of iPhone kun je met je Apple-account de app gratis downloaden in de App Store. Als je een Android-apparaat hebt dan kun je de app gratis downloaden in de Google Play Store. Zoek de app op onder de naam Kabelnoord TV. Aanmelden kan ook via www.kabelnoordtv.nl. Hier maak je eenmalig een account aan. Hiervoor gebruik je je @kabelnoord.nl of @knid.nl hoofdmailadres als gebruikersnaam en een zelfgemaakt wachtwoord.
  De Kabelnoord TV app werkt overal waar je een internetverbinding hebt!

  Ik maak gebruik van Digitale en/of Analoge Televisie van Kabelnoord (Kabelnoord Live TV app):
  Met een iPad of iPhone kun je met je Apple-account de app gratis downloaden in de App Store. Als je een Android-apparaat hebt dan kun je de App downloaden in de Google Play Store. Zoek de app onder de naam Kabelnoord Live TV in de App Store en download de app. Aanmelden kan zodra je je persoonlijke inloggegevens van Kabelnoord (ook wel ‘Mijn Kabelnoord-gegevens’ genoemd) per post hebt ontvangen. Je dient je vooraf te abonneren op de gratis Kabelnoord Live TV dienst, dat doe je door het formulier Live TV App in te vullen.
  De Live TV App werkt alleen als jouw tablet en/of smartphone verbinding heeft met Kabelnoord internet.

 • Ik maak gebruik van Interactieve Televisie van Kabelnoord (Kabelnoord TV app):
  Na het aanmaken van je eenmalige account kun je inloggen in de app. Je kunt gelijk gebruik maken van de mogelijkheden die de app biedt. Heb je een Televisie Compleet of Televisie Maximaal abonnement dan kun je gebruik maken van alle mogelijkheden binnen de app! Bij Televisie Standaard kun je Live TV kijken overal in EU.

  Ik maak gebruik van Digitale en/of Analoge Televisie van Kabelnoord (Kabelnoord Live TV app):
  Om gebruik te maken van Kabelnoord Live TV, dien je je aan te melden via het formulier 'Live TV App'. Wij voeren binnen enkele werkdagen je aanvraag door en je ontvangt daarna van ons je persoonlijke inloggegevens voor onder meer gebruik van Kabelnoord TV. Vervolgens kan je de App installeren op je tablet of smartphone. Het enige wat je dan nog moet doen is je aanmelden met je persoonlijke inloggegevens. Daarna kun je live tv kijken via je tablet. De Live TV App werkt alleen als jouw tablet en/of smartphone verbinding heeft met Kabelnoord internet.

 • Zowel de Kabelnoord TV app als de Kabelnoord Live TV app is een gratis dienst voor klanten van Kabelnoord die een Internet- + Televisie-abonnement hebben van Kabelnoord. Je dient je wel aan te melden voor gebruik van de dienst. Aanmelden voor de Kabelnoord TV app doe je eenmalig via kabelnoordtv.nl. Aanmelden voor de Kabelnoord Live TV app doe je met het formulier 'Live TV App'. De Kabelnoord Live TV App werkt alleen als jouw tablet en/of smartphone verbinding heeft met Kabelnoord internet. 

  De apps zijn niet beschikbaar voor klanten met een groot zakelijk internetabonnement.

   

Meer Kabelnoord (Live) TV app vragen

Glasvezelnetwerk Buitengebied Friesland

 • Kabelnoord legt een nieuw glasvezelnetwerk aan in onder ander het buitengebied en is daardoor netwerkbeheerder. Daarnaast is Kabelnoord provider op dit netwerk door het aanbieden van diensten als internet, radio, televisie en telefonie.

  Als je gekozen hebt voor een abonnement bij Kabelnoord, kun je voor de installatiewerkzaamheden bij je in huis, het volgende verwachten.

  Aannemer Van Gelder Telecom heeft, namens Kabelnoord, het glasvezelpunt in je woning geïnstalleerd. Binnen 10 werkdagen na deze installatie maakt aannemer Centric een telefonische afspraak met je voor het installeren en activeren van de door jouw bestelde diensten. De afgesproken datum dat Centric bij je komt, kun je aanhouden als ‘opzegdatum’ bij je huidige provider, want op dat moment worden de diensten van Kabelnoord bij je geactiveerd.

  Waarom heb ik een UTP- en coaxkabel nodig tussen het glasvezelmodem en de Interactieve TV-ontvanger?
  Voor de beste beeld- en geluidskwaliteit heb je een UTP- en COAX-kabel nodig tussen het glasvezelmodem en je Interactieve Televisie ontvanger. Heb je bij je aanmelding gekozen voor een basisinstallatie? Dan is de eerste 20 meter kabel bij de installatie inbegrepen. Is de afstand tussen je glasvezelmodem en de TV meer dan 20 meter? Hou dan rekening met extra kosten.

  Op de afgesproken tijd komt de monteur bij je en maakt verbinding met internet, televisie en/of telefonie, al naar gelang je abonnement. Lees wat de Basisinstallatie inhoudt.

  Zodra de monteur alles heeft geïnstalleerd, gaat het abonnement in bij Kabelnoord. Is er bij het afsluiten van het abonnement een netwerkvergoeding berekend, dan wordt dit bedrag de eerstvolgende maand geind. Het abonnementsgeld wordt altijd op of rond de 21e van de maand geïncasseerd.

  Je nieuwe e-mailadres ontvang je per post nadat de installatieafspraak is gemaakt. 

  NB: facturen ontvang je heel gemakkelijk digitaal in de mail. Zorg dat het mailadres waar je de factuur op wilt ontvangen bij ons bekend is, dat kun je doen door een mail te sturen met je debiteurnummer of even contact op te nemen via 0519-701 701.

 • Als jij een aansluiting hebt afgenomen op het glasvezelnetwerk van Kabelnoord, wacht dan met het opzeggen van abonnementen bij je huidige provider. Je ontvangt bericht van Kabelnoord zodra de monteur bij jou thuis komt om de abonnementen te activeren op het nieuwe glasvezelmodem.

 • Heb jij je aangemeld voor een glasvezelabonnement van Kabelnoord tijdens de vraagbundeling? Dan krijg je de basisinstallatie t.w.v. € 50,= cadeau. De monteur sluit één computer, televisie en telefoon binnen 20 meter van je glasvezelmodem aan. Is de afstand tussen het glasvezelmodem en jouw apparaten groter en moet er dus extra kabel gebruikt worden? Informeer dan bij de monteur naar de extra kosten. Kijk hier voor een uitgebreide uitleg over de Basisinstallatie.

 • De binnenhuisinstallatie kun je in de meeste gevallen ongewijzigd blijven gebruiken.

  Kabelnoord kiest voor de beste beeld- en geluidskwaliteit. Heb je gekozen voor Interactieve Televisie van Kabelnoord? Dan adviseert Kabelnoord altijd een coax- en een UTP-kabel vanaf het glasvezelmodem naar jouw Interactieve TV-ontvanger. Je hebt hierbij de keuze tussen twee aparte kabels of een combikabel. In overleg met de monteur kan bepaald worden welke het meest geschikt is.

        

  Combikabel


  Ik heb al een coaxbekabeling en wil er liever geen extra kabel bij, kan dat ook?
  Heb je al coaxbekabeling in huis, dan kun kiezen voor MOCA of WiFi-extra voor het IP-transport. Zowel de MOCA-set als de WiFi-extra set is te koop bij de monteur.
  Kies je voor coax in combinatie met WiFi-extra dan heb je alleen een UTP-kabel nodig van de Interactieve TV-ontvanger naar een WiFi-extra punt.

  Ik heb al een UTP-bekabeling in huis en wil er liever geen coaxkabel bij, kan dat ook?
  Met een UTP-bekabeling kun je Digitale TV ontvangen. Gebruik je dit in combinatie met WiFi-extra voor het IP-transport, dan kun je de Interactieve TV-ontvanger gebruiken, maar dit is niet een ideale oplossing. Deze optie is gevoelig voor storingen.

  Kortom, voor de Interactieve TV-ontvanger heb je altijd een bekabelde verbinding nodig. Kabelnoord adviseert voor de beste beeld- en geluidskwaliteit te kiezen voor een coaxkabel en een UTP-kabel vanaf het glasvezelmodem naar je Interactieve TV-ontvanger.
  Eventueel kan de monteur de vernieuwingen in de binnenhuisinstallatie voor je uitvoeren tegen de hiervoor vastgestelde tarieven. Uiteraard kun je dit zelf ook (laten) doen.

   

Meer Glasvezelnetwerk Buitengebied Friesland vragen

WiFi-extra

Meer WiFi-extra vragen