• Om je nieuwe WiFi-extra thuis te installeren gebruik je de installatiehandleiding WiFi-extra.

• Voor de installatie van WiFi-extra heb je een mobiel apparaat (smartphone of tablet) nodig. Download in Google Play of Apple Play Store de AirTiesWifi app.

• Controleer de internetverbinding op je mobiele toestel. Als je mobiele telefoon is verbonden met het internet maar het lukt niet om de app te downloaden, zorg dan dat je App store (Android of IOS) opnieuw verbonden is, gebruik hiervoor je inloggegevens.

• Wees er zeker van dat je mobiele telefoon gebruik maakt van hetzelfde netwerk als je WiFi-extra. Als het probleem zich blijft voordoen, reset dan de app en start de app opnieuw op.

• Probeer de delete app data door de volgende stappen te nemen (deze kunnen afhankelijk zijn van je mobiele telefoon/ device); Settings > Apps > AirTies WiFi > Storage > clear data om het probleem op te lossen.

• Ga hiervoor naar het menu Gast-netwerk (Guest Network) en activeer het door de ON /OFF toets te swipen naar ON. Voer in het tekstgedeelte de Netwerk Naam en Password (wachtwoord) in en toets op Done(Gereed), rechts bovenin. De instelling kan op ieder moment aangepast worden door de Edit (Bewerk) toets in te toetsen.

• Ga hiervoor naar het menu Energy Saver (energiebespaarder) en activeer door ON /OFF toets swipen naar rechts (ON) en voer de start en eindtijd in. Om het programma alleen op specifieke dagen in te stellen vink je Repeat Everyday (Herhaal dagelijks) uit en selecteer je de dagen dat je de Energiebespaarder wil laten activeren.

Je kan ook de WPS-toets op ieder WiFi-extra apparaat ingedrukt houden voor 1 seconde. Deze laatste optie zal ook de verbinding verbreken met het apparaat wanneer het al in Energy Saver mode staat

• Zie bij veelgestelde vragen https://www.kabelnoord.nl/service-en-contact/veelgestelde-vragen/internet.
    Je gateway/router heeft een Wireless ON/OFF toets, gebruik ander het gebruikersmenu dat je toegang geeft tot het uitschakelen van het WiFi. Als dit er niet is, neem dan contact met ons op via 0519-701701.

• Om het serienummer van jouw WiFi-extra te vinden kijk je op de sticker aan de onderzijde van de WiFi-extra apparaat. Zie afbeelding hieronder waar je serienummer staat (S/N):

• WiFi- signalen kunnen verzwakt worden bij gebouwen en materialen zoals beton en houtskelet of glas. De afbeelding hieronder is een richtlijn hoeveel WiFi-extra units je nodig hebt.

• • Controleer of de WiFi-verbinding van beide units en het mobiele apparaat aanstaat.
    • Controleer of de units WiFi-lichtjes groen branden. Is dit niet het geval herstart dan je unit.
    • Ga terug naar de instellingen, toets de Reset (Herstart) button (in een smalle opening op de achterzijde) voor 5 – 10 seconden. Een paperclip of een tandenstoker met een scherpe punt kun je hiervoor goed gebruiken. Wanneer het herstarten is begonnen zie je een tijdelijke flikkering en de unit zal in zo’n 3 minuten herstarten naar de fabrieksinstellingen.

• WiFi- kan om verschillende redenen langzaam zijn:
    • Plaats de tweede unit niet te ver weg van de eerste, maar zet hem ook niet te dichtbij (minimaal 3 meter).
    • Controleer het netwerkverkeer, want grote bestanden downloaden of streamen kan veel doen met je WiFi prestatie.
    • Wees er zeker van dat je internetsnelheid voldoende is. Doe de speedtest(link). Soms lijkt het WiFi-snelheid onvoldoende maar is de echte reden een gevolg van internetsnelheid.

• Controleer dat de extenders (ook wel punten genoemd) aan staan en dat de Energy Saver (energiebespaarder) niet aanstaat. Als de Energy Saver (energiebespaarder) aanstaat kan het hoofdstation hem niet zien. Deze kun je uitschakelen via de mobiele app of door de WPS-toets voor 3 seconden in te drukken.

• De software van alle WiFi-extra extenders worden automatisch geüpgraded door het systeem. Deze handelingen worden altijd in de nacht uitgevoerd om evt. verstoring zo klein mogelijk te houden.

• Links onderin zit een kleine Reset toets die je voor 5 – 10 seconden ingedrukt kunt houden. Een paperclip of een tandenstoker met een scherpe punt kun je hiervoor goed gebruiken. Wanneer het herstarten is begonnen zie je een tijdelijke flikkering en de extender zal in zo’n 3 minuten herstarten naar de fabrieksinstellingen.

• Voor de WiFi-extra basisset betaal je € 3,75 per maand. Bij een Internet Compleet of Internet Maximaal abonnement kun je WiFi-extra gratis in bruikleen krijgen. Een basisset bestaat uit twee extenders.

• De WiFi-extra oplossing is eigendom van Kabelnoord. Als je je abonnement wijzigt kun je (tegen betaling) gebruik blijven maken van WiFi-extra. Bij het beëindigen van een Internetabonnement dient de WiFi-extra set geretourneerd te worden aan Kabelnoord.

• Iedereen die een internetabonnement van Kabelnoord heeft kan gebruik maken van WiFi-extra. Klanten betalen € 3,75 per maand voor de basisset. De basisset bestaat uit twee WiFi-extra punten (extenders). Klanten met een Internet Maximaal of Internet Compleet abonnement kunnen WiFi-extra basisset gratis in bruikleen krijgen. Uitbreiding van WiFi-extra is mogelijk met WiFi-extra Extender voor € 2,50 p/mnd per stuk. Maximaal 3 stuks.

• De WiFi-extra basisset kun je uitbreiden met maximaal 3 extra extenders. Een extra extender kost €2,50 per stuk per maand. De WiFi-extenders zijn onderdeel van je Internetabonnement bij Kabelnoord en krijg je in bruikleen.