Glasvezelnetwerk Buitengebied Friesland

 • De aannemer heeft namens Kabelnoord het glasvezelpunt in je woning geïnstalleerd. Binnen 10 werkdagen na deze installatie maakt Kabelnoord een telefonische afspraak met je voor het installeren en activeren van de door jouw bestelde diensten. De afgesproken datum, kun je aanhouden als 'opzegdatum' bij je huidige provider, want op dat moment worden de diensten van Kabelnoord bij je geactiveerd.

 • De monteur sluit één computer, televisie en telefoon binnen 20 meter van je glasvezelmodem aan. Is de afstand tussen het glasvezelmodem en jouw apparaten groter en moet er dus extra kabel gebruikt worden? Informeer dan bij de monteur naar de extra kosten. Kijk hier voor een uitgebreide uitleg over de Basisinstallatie.

 • Kabelnoord kiest voor de beste beeld- en geluidskwaliteit. Heb je gekozen voor Interactieve Televisie van Kabelnoord? Dan adviseert Kabelnoord altijd een coax- en een UTP-kabel vanaf het glasvezelmodem naar jouw Interactieve TV-ontvanger. Je hebt hierbij de keuze tussen twee aparte kabels of een combikabel. In overleg met de monteur kan bepaald worden welke het meest geschikt is.

        

  Combikabel


  Ik heb al een coaxbekabeling en wil er liever geen extra kabel bij, kan dat ook?
  Heb je al coaxbekabeling in huis, dan kun kiezen voor MOCA of WiFi-extra voor het IP-transport. Zowel de MOCA-set als de WiFi-extra set is verkrijgbaar bij Kabelnoord.
  Kies je voor coax in combinatie met WiFi-extra dan heb je alleen een UTP-kabel nodig van de Interactieve TV-ontvanger naar een WiFi-extra punt.

  Ik heb al een UTP-bekabeling in huis en wil er liever geen coaxkabel bij, kan dat ook?
  Met een UTP-bekabeling kun je Digitale TV ontvangen. Gebruik je dit in combinatie met WiFi-extra voor het IP-transport, dan kun je de Interactieve TV-ontvanger gebruiken, maar dit is niet een ideale oplossing. Deze optie is gevoelig voor storingen.

  Kortom, voor de Interactieve TV-ontvanger heb je altijd een bekabelde verbinding nodig. Kabelnoord adviseert voor de beste beeld- en geluidskwaliteit te kiezen voor een coaxkabel en een UTP-kabel vanaf het glasvezelmodem naar je Interactieve TV-ontvanger.
  Eventueel kan de monteur de vernieuwingen in de binnenhuisinstallatie voor je uitvoeren tegen de hiervoor vastgestelde tarieven. Uiteraard kun je dit zelf ook (laten) doen.

 • Het stroomverbruik is gemiddeld 22 watt.

 • De glasvezelmodems hebben ingebouwde wifi.

 • Krijg je een nieuw modem, dan verandert je wifi-wachtwoord. De installatiemonteur informeert je hierover tijdens het activeren van jouw abonnementen, nadat de installatie van het nieuwe glasvezelmodem is afgerond. 

 • Op de plaats waar de glasvezelaansluiting de woning binnenkomt, dit is meestal de meterkast, zijn twee vrije 230 Volt stopcontacten nodig voor het glasvezelmodem en de zogenaamde gateway. Krijg je ook interactieve televisie en dus een TV-ontvanger voor de bestelde televisiedienst houd dan ook rekening met een vrij stopcontact bij je televisie.

 • Ja, als je gekozen hebt voor een televisieabonnement van Kabelnoord kun je op meerdere tv's in huis televisie kijken. 

 • Voor de beste beeld- en geluidskwaliteit heb je een UTP- en coax-kabel nodig tussen het glasvezelmodem en je Interactieve Televisie ontvanger. 

 • Kies je voor een internetabonnement van Kabelnoord dan krijg je standaard een dynamisch IP-adres. Wil je graag een vast IP-adres? Kies dan voor het Internet Service Zakelijk pakket. Je krijgt dan één vast IP-adres op poort 4 van je glasvezelmodem. De interne router op het glasvezelmodem wordt bij dit pakket standaard uitgeschakeld. Je dient zelf een router aan te sluiten.

 • Als je overstapt naar een andere (internet) provider, betekent dit vaak dat het e-mailadres dat je gebruikt bij je huidige provider na zes maanden komt te vervallen. Soms kun je je oude e-mailadres wel aanhouden tegen betaling. Kies je voor Kabelnoord? Dan krijg je een gratis e-mailadres van Kabelnoord. Je kunt er ook voor kiezen om een e-mailadres bij een onafhankelijke e-maildienst (vaak gratis) zoals Gmail, Hotmail of Outlook aan te maken. 

 • Nee, het is niet mogelijk om ISDN-telefoontoestellen op het glasvezelmodem aan te sluiten.

 • Heb je gekozen voor Interactieve TV van Kabelnoord? Dan wordt er een (de bestaande) UTP-kabel en coaxkabel gebruikt om de televisie aan te sluiten op het glasvezelmodem. Wil je op al je extra tv's in huis digitale TV ontvangen? Zorg dan voor coaxbekabeling naar jouw tv's. Maak je gebruik van meerdere Interactieve Televisie ontvangers om tv te kijken? Zorg dan voor zowel een coax- als UTP-kabel naar deze ontvangers.

 • Het is mogelijk om het wifi-signaal op het glasvezelmodem uit te schakelen. Dit doe je via de instellingen van het modem. Heb je vragen? Neem contact op met het servicecentrum.

 • Heb je gekozen voor internet, tv en/of bellen van Kabelnoord? Je kunt hier kijken voor de diverse installatiemogelijkheden.

   

  aansluitschema

 • Om de interactieve TV-ontvanger van Kabelnoord aan te sluiten vanaf de router, kun je een combikabel (een samengestelde kabel van coax en UTP (computerkabel)) of een coax en UTP-kabel gebruiken. Coax is nog steeds de meest geschikte kabel om beelden te transporteren, en UTP voor computerverkeer en dus de interactieve opdrachten. Door deze oplossing krijg je een televisiesignaal dat niet is gecomprimeerd en dus een scherper beeld geeft. Gebruik een kabel met een keurmerk. Voor het aansluiten van de televisie op de TV-ontvanger wordt een HDMI-kabel meegeleverd.

 • Om een DVB-C geschikte televisie aan te sluiten vanaf het glasvezelaansluitpunt heb je een coaxkabel nodig. Deze wordt met een zogenaamde F-connector op het aansluitpunt van de glasvezel gedraaid en kan rechtstreeks op de televisie worden aangesloten. Gebruik een kabel met een keurmerk.

< WhatsApp Scan & chat

Scan de code met uw mobiele telefoon en begin te chatten of klik op Whatsapp Web