• Internet wordt steeds belangrijker in de samenleving. Meer en meer diensten gaan via internet, vaak ook al radio- en televisiediensten. Kabelnoord is voorbereid op de toekomst en stelt daarom internet als basis voor het afnemen van diensten. 

 • Kabelnoord biedt haar klanten diverse installatieopties die bij de bestelling kunnen worden gekozen:  

  1. Basisinstallatie = de monteur installeert één computer, één televisie en één telefoon met maximaal 20 meter bekabeling per dienst. Het e-mailadres wordt ingesteld en bij een installatie waarbij ook telefonie wordt geïnstalleerd, zorgen we direct dat ook de telefoon goed werkt. Indien meer apparaten moeten worden aangesloten of meer meters bekabeling aangelegd, dan worden meerkosten in rekening gebracht. 

  2. Doe-het-zelf Installatie = de TV-ontvanger wordt gratis bezorgd en je installeert alles zelf of laat alles installeren door een partner of ander bedrijf. Uiteraard zijn er handleidingen die je kunt raadplegen voor het aansluiten.

  Bekijk hier de diverse handleidingen.

 • Kabelnoord biedt haar klanten diverse installatieopties die bij de bestelling kunnen worden gekozen.

 • Kabelnoord werkt met een planmodule. Hierin staat de beschikbare ruimte weergegeven. Wanneer de diensten op afstand kunnen worden geactiveerd, is een monteur niet nodig. Een medewerker van Kabelnoord zal contact opnemen voor de activatie van de diensten op afstand. Dan kan de installatie wellicht eerder plaatsvinden.

 • Controleer als eerste actuele storingsmeldingen op de website

  Bovenin kun je controleren of er werkzaamheden plaatsvinden of dat er in jouw regio een storing bekend is. Als dit niet het geval is kun je proberen de verbinding weer tot stand brengen door deze te resetten. Volg hiervoor onderstaande stappen.

  Verbinding resetten

  De verbinding resetten in zeven stappen:

  1. Zet de computer uit.
  2. Als je een router hebt, haal die dan ook van de stroom. Een router is een apparaat waarmee de internetverbinding wordt verdeeld over meerdere computers. Ook kan een router worden gebruikt om een draadloze verbinding te maken.
  3. Haal het modem van de stroom. Deze is te vinden in de meterkast of in de woonkamer.
  4. Sluit na één minuut het modem weer aan.
  5. Wacht totdat het modem online is, dit kan ongeveer 10 minuten duren. Het modem is online zodra het lampje online of link brandt.
  6. Zet de router aan en wacht tot deze online is. Geen router? Dan kan deze stap worden overgeslagen.
  7. Zet de computer aan. Het kan tot twee minuten duren voordat de internetverbinding actief is.

  Controleer de verbinding tussen het modem en het Kabelnoord netwerk
  Als op het modem het lampje online of link niet brandt, dan is het modem offline. Offline betekent dat er geen verbinding is tussen het modem en het netwerk van Kabelnoord. Controleer in dat geval of het modem goed is aangesloten.

  Sluit de computer rechtstreeks aan op het modem
  Steeds meer gebruikers hebben een router om een verbinding draadloos te maken, of om meerdere computers aan te sluiten. Om uit te sluiten dat je router storing veroorzaakt, kun je de computer rechtstreeks aansluiten op het modem.

 • Het link lampje geeft aan of het modem verbinding heeft met de achterliggende apparatuur (computer, router). Het modem heeft nu geen verbinding met deze apparatuur. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Een aantal van deze mogelijke oorzaken zijn:

  • De netwerk (UTP) kabel zit niet in het modem en/of router/pc
  • De netwerkkabel is defect
  • De computer/router staat niet aan
  • De netwerkkaart van de computer is defect
  • De router is defect

  Zijn bovenstaande punten in orde, maar brandt het lampje nog steeds niet? Neem dan contact op met het Servicecentrum van Kabelnoord.

 • Kabelnoord levert modems die standaard voorzien zijn van een draadloze router waarop meerdere netwerkaansluitingen zitten. Je kunt dus meerdere apparaten op het modem aansluiten. Je kunt kiezen of je de apparaten draadloos of bedraad aan wilt sluiten.

 • Dit kan een aantal redenen hebben. Het is mogelijk dat de computer te ver van de router af staat of dat er een aantal muren/vloeren tussen zit, waardoor het signaal niet sterk genoeg is. Wanneer de afstand een probleem is, dan kun je één van beide apparaten verplaatsen, waardoor ze dichter bij elkaar staan. Wanneer het probleem wordt veroorzaakt door muren/vloeren, dan is de beste oplossing om een kabel te trekken naar de desbetreffende computer. Er zijn “versterkers” te koop voor een draadloze router, maar dit is niet altijd een werkende oplossing.

  Een andere reden zou kunnen zijn dat jouw computer probeert een verbinding te maken met een andere router dan je eigen. Dit kan gebeuren wanneer het signaal van deze router sterker is dan de router die bij je thuis staat of wanneer deze onbeveiligd is. De computer zal dan verbinding proberen te maken met het sterkste signaal. Je kunt dit oplossen door je de verbinding met het andere netwerk te verbreken en verbinding te maken met je eigen router. 

  Heb je nog steeds geen verbinding? Neem voor ondersteuning contact op met het Servicecentrum.

 • Wil je de hoogste internetsnelheid uit je abonnement halen? Dat hangt van veel factoren af. Onder andere van de gebruikte computer. Daarnaast is het belangrijk dat je je modem met router zorgvuldig aansluit. In onze adviezen hebben we het soms over een router. Dat kan dan zowel een externe router zijn als het draadloze Kabelnoord-modem waar ook een router in zit. 

  Word je klant bij Kabelnoord, dan krijg je een modem met een ingebouwde router in bruikleen. Je kunt je computer(s) daarmee op twee manieren met het internet verbinden.

  • Bedraad: met een netwerkkabel
  • Draadloos: via WiFi

  Ben je al langer klant bij Kabelnoord, dan kan het zijn dat je een modem hebt dat alleen geschikt is voor bedraad internet. In dat geval kun je zelf een draadloze router aansluiten op het modem. Daarmee kun je vervolgens ook draadloos internetten.

  Bedraad of draadloos? De voor- en nadelen op een rij

  De voordelen van een draadloze verbinding:

  • Met een draadloze verbinding heb je geen netwerkkabel(s) nodig.
  • Met een draadloze verbinding kun je op meerdere plaatsen in huis internetten. Je bent daardoor niet gebonden aan een vaste plek.

  De nadelen van een draadloze verbinding:

  • Met een draadloze verbinding heb je meer kans op een verstoorde, instabiele of langzame internetverbinding.
  • Kabelnoord kan de snelheid en kwaliteit van de draadloze verbinding niet garanderen, als gevolg van de eigenschappen van draadloze technieken.
  • De maximale snelheid van een draadloze verbinding is doorgaans lager dan dezelfde internetverbinding met een netwerkkabel.

  De voordelen van een bedrade verbinding:

  • Het grote voordeel van internetten met een netwerkkabel is de verbinding. Deze is betrouwbaar en snel omdat de snelheid niet afhankelijk is van omgevingsfactoren.

  De nadelen van een bedrade verbinding:

  • Je bent minder flexibel omdat je computer bedraad verbonden is met het modem / de router.
  • Je moet een netwerkkabel aanleggen tussen het modem en jouw apparaat.

  Beschikt jouw apparaat over een netwerkaansluiting? Voor een stabiele en snelle internetverbinding adviseert Kabelnoord om gebruik te maken van een bedrade verbinding.

  Je internetsnelheid is ook afhankelijk van je computer. Volg daarom altijd de volgende adviezen:

  • Gebruik een besturingssysteem wat maximaal 2 jaar geleden ge(her)ïnstalleerd is.
  • Gebruik een computer van maximaal 5 jaar oud.

  Besturingssystemen
  Bij vrijwel alle besturingssystemen, zoals Windows of Mac OS, kun je updates downloaden en installeren. Deze updates zorgen ervoor dat je computer optimaal kan werken. Kabelnoord adviseert dan ook om het besturingssysteem van je computer altijd te voorzien van de laatste versie.

  Internetbrowsers en software

  Internetbrowser

  • Gebruik altijd de laatste versie van je internetbrowser. 
  • Schakel voor optimale snelheid alle 'toolbars'* van derden uit.

  * Een toolbar is een zogenaamde extra "werkbalk" in de internetbrowser. De heeft een aantal knoppen voor extra functies. De toegevoegde waarde is echter zeer beperkt en vertraagt vaak de snelheid van de internetverbinding.

  Downloadprogramma’s

  • Downloadprogramma’s kunnen er voor zorgen dat je niet de optimale internetsnelheid behaalt. Dit kan het gevolg zijn van de instellingen van je downloadprogramma. Raadpleeg de supportpagina van het desbetreffende programma om deze instellingen te optimaliseren 
  • Downloaden is altijd afhankelijk van de uploadsnelheid van de tegenpartij. 

  Smartphones en tablets

  Internet je met je smartphone en/of een tablet? Dan kan de verbinding langzamer zijn dan met een computer. Dit heeft de volgende redenen:

  • Smartphones en tablets zijn altijd draadloos verbonden. 
  • Smartphones en tablets hebben minder geheugen en opslagcapaciteit. 
  • Smartphones en tablets hebben meestal een langzamere processor.

  Wilt je een thuisnetwerk opzetten? Dat kan op meerdere manieren:

  • Bedraad
  • Draadloos
  • Combinatie van draadloos en bedraad

  Via een draadloos thuisnetwerk internetten kan snel zijn, maar de snelste internetverbinding heb je met een bedraad thuisnetwerk.

  Wifi-standaarden
  Voor een draadloos netwerk gelden verschillende standaarden, de zogenaamde wifi-standaarden. Deze standaarden hebben een eigen maximale internetsnelheid:

  Wifi-snelheid 
  De snelheid en kwaliteit van een draadloze verbinding is afhankelijk van een aantal factoren. Hieronder vind je deze factoren met tips om de snelheid zo hoog mogelijk te houden.

  1. De locatie van de router
   Een draadloze verbinding werkt het beste als er niets tussen je computer en de router staat. Metalen oppervlakten en muren of vloeren van gewapend beton maken de verbinding langzamer.

  2. Verstoring door andere (draadloze) apparaten

  Er is een aantal zaken die je internetverbinding kunnen verstoren:

  Draadloze netwerken van mensen bij je in de buurt. 
  (Draadloze) apparaten bij jou en/of de buren in huis. Denk hierbij aan: babyfoons, magnetrons, draadloze videozenders, etc. Deze apparaten kunnen alleen verstoren als ze aan staan.

  Wat kun je doen om de negatieve invloed van de locatie en andere apparaten te beperken?

  • Zorg dat er zo min mogelijk tussen je router en je computer staat. Denk hierbij aan ramen, muren en betonnen plafonds. 
  • Zorg dat de afstand tussen je computer en de router zo klein mogelijk is. Hoe verder de computer van de router afstaat, hoe langzamer de verbinding wordt. 
  • Zet het router niet op de grond maar iets hoger. Bijvoorbeeld op een tafeltje of kastje. 
  • Pas de stand van de antenne en/of router aan. Als je de router een paar centimeter verplaatst, kan dit het signaal soms al enorm verbeteren. 
  • Maak je gebruik van een draadloos modem van Kabelnoord? Dan dient deze zo dicht mogelijk bij het hoofdaansluitpunt geïnstalleerd te worden.

  Voor alle bovenstaande adviezen geldt dat deze geen garantie zijn voor succes. Het is vooral een kwestie van uitproberen en/of combineren.

  Kies een geschikt kanaal voor je verbinding
  Draadloze verbindingen worden uitgezonden via verschillende kanalen. Je kunt zelf kiezen welk kanaal je wilt gebruiken. Wil je een optimale verbinding? Kies dan een kanaal dat vrij of minder druk is. Zorg er ook voor dat op de kanalen ernaast geen sterke zenders zitten.

  In de handleiding van je router vind je hoe je een kanaal instelt. Lukt dit niet? Bel met het Servicecentrum van Kabelnoord.

  Bepaal welke apparaten je op je thuisnetwerk aansluit
  Heb je meerdere apparaten op je thuisnetwerk aangesloten? En worden deze apparaten ook gebruikt? Dan wordt de maximale snelheid voor al deze apparaten beïnvloed door het apparaat met de laagste Wifi-standaard. 

  Wil je dit niet, dan kun je de instellingen van je router wijzigen. Stel daar dan in welke Wifi-standaard gebruikt mag worden. Apparaten met een lagere Wifi-standaard hebben dan geen verbinding met je thuisnetwerk.

  In de handleiding van de router vind je hoe je deze instellingen wijzigt.

  Gebruik goede netwerkkabel(s)
  Heb je je computer met een netwerkkabel aangesloten op je router? Ook dan haal je niet altijd de hoogste internetsnelheid. Gebruik daarom altijd een netwerkkabel met de aanduiding: CAT5E of CAT6. Deze netwerkkabels kun je o.a. bij de Kabelnoorddealers kopen. Wil je een internetsnelheid van 100Mbps of meer? Gebruik dan een netwerkkaart van 1Gbps of hoger. Deze netwerkkaarten koop je in een computerspeciaalzaak.

  Wifi-frequentiebanden
  Wifi-kanalen zijn verspreid over twee frequentiebanden, namelijk 2.4GHz en 5GHz. Deze twee banden hebben verschillende voor- en nadelen. Oudere apparaten ondersteunen doorgaans alleen 2.4GHz. Veel nieuwere apparaten kunnen met beide frequentiebanden overweg.

  Voordelen 2.4GHz:

  • Heeft een groter bereik.
  • Gaat (iets) beter door muren en vloeren.
  • Wordt door bijna alle apparaten ondersteund.

  Nadelen 2.4GHz:

  • Lagere snelheid en stabiliteit.
  • Veel meer last van interferentie met andere draadloze apparaten en netwerken.

  Voordelen 5 GHz:

  • Hogere snelheid en stabiliteit
  • Minder last van interferentie met andere draadloze apparaten en netwerken.

  Nadelen 5 GHz:

  • Gaat minder door muren en vloeren.
  • Heeft een kleiner bereik.
  • Niet alle apparaten kunnen hiermee overweg.
 • Voor het optimaliseren van je wifi, kun je met deze tips je voordeel doen.

 • Genexis Pure

  • Je kunt op twee verschillende manieren inloggen op de router:
   • Via het webadres: http://router/
   • Of via het router IP-adres: 192.168.1.1
   Voer deze in, in de adresbalk van de browser.
  • De gegevens om in te loggen staan vermeld op de sticker van het modem: inlognaam (username) is user en het wachtwoord (password) is bij elke modem weer anders.
  • Na het inloggen krijg je eerst de overzichtspagina, klik bovenin de balk op WiFi.
  • Je zit nu direct op de juiste pagina voor de WiFi. Beide netwerken worden hier aangegeven, de 2,4 GHz en de 5 GHz.
  • Kies het gewenste netwerk waarvoor je het kanaal wilt aanpassen.
  • Als de WiFi is ingeschakeld, kun je via ‘Edit’ het kanaal (channel) aanpassen (1, 6 of 11 voor de 2,4 GHz en 36 voor de 5 GHz).
  • Om de wijziging op te slaan, klik je op ‘Apply’. (Dit kan even duren).
  • Het nieuwe WiFi kanaal is nu aangepast.

   

  Genexis Titanium 48

  • Open een browser (Internet Explorer, Firefox, Chrome, enz.)
  • Voer in de adresbalk 192.168.1.254 in en druk op enter.
  • Op het volgende scherm dien je in te loggen, User name / gebruikersnaam is admin en Password / wachtwoord is admin.
  • Je komt in het menu en hier kies je voor "network" / “netwerk” en vervolgens voor "wireless" / "draadloos", hier kun je het woordje "auto" dat achter "channel" / "kanaal", staat aanpassen naar 1, 6 of 11 waarna je op "save wlan settings" / ”opslaan WLAN Instellingen” drukken.
  • Hierna kies je “wireless 5 GHz” / "draadloos 5GHz" hier kun je weer het woordje "auto" dat achter "channel" / "kanaal", staat aanpassen, in dit geval naar 36 waarna je weer op "save wlan settings" / ”opslaan WLAN Instellingen” moet drukken. Het nieuwe kanaal is nu ingesteld.

   

  Genexis Platinum 7840

  • Open een browser (Internet Explorer, Firefox, Chrome, enz.)
  • Voer in de adresbalk 192.168.1.254 in en druk op enter.
  • Op het volgende scherm dien je in te loggen, User name / gebruikersnaam is admin en het Password / wachtwoord vind je op de sticker op het modem.
  • Je komt in het menu en hier kiest voor "Wireless" / "draadloos",, hier kun je het woordje "auto" dat achter "channel" / “kanaal” staat, aanpassen naar 1, 6 of 11 voor de 2,4 GHz en bij 5 GHz naar 36, hierna klik je op SAVE / bewaren. Het nieuwe wifi-kanaal is nu ingesteld.

   

 • Als je niet thuis bent en problemen hebt met het versturen van e-mail, maar je kunt wel e-mail ontvangen, dan moet je de uitgaande mailserver aanpassen in de instellingen. De uitgaande mailserver van Kabelnoord werkt vanwege veiligheidsredenen niet op adressen waar geen Kabelnoord-internet is.

  Om mail te kunnen versturen vanaf je laptop moet je deze op bijvoorbeeld  je vakantieadres omzetten naar de uitgaande mailserver van de internetprovider op het vakantieadres. 

  (Let op: Wanneer je weer thuis bent, moet je de instelling weer terugzetten naar “mail.knid.nl”)

  Tip!
  Raadpleeg je e-mail via de webmail van Kabelnoord. Log hiervoor in met de gebruikersnaam en het wachtwoord dat je hebt ontvangen bij je aanmelding bij Kabelnoord internet.

 • Mijn Kabelnoord is eind 2021 vernieuwd. Alle klanten van Kabelnoord maken zelf nieuwe inloggegevens aan. Ben je je wachtwoord vergeten? Kies dan voor 'Wachtwoord vergeten' op de Mijn Kabelnoord pagina. 

 • Dat is mogelijk. Wanneer je hier klikt, wordt je doorverwezen naar een externe omgeving. Hier kun je inloggen met je gebruikersnaam (e-mailadres) en wachtwoord. Je logt nu in op de webmail, deze is overal ter wereld bereikbaar.

  Jouw “harde schijf” op het netwerk is 1Gb groot. Hierdoor is het wel nodig eenmaal in de zoveel tijd de webmail op te schonen, d.w.z. mail te verwijderen. Wanneer je regelmatig de mail ophaalt met je computer thuis (met bijvoorbeeld Microsoft Outlook of Outlook Express) is dit meestal niet nodig, omdat deze de mail van het netwerk ophaalt en vervolgens verwijdert.

 • Dit kan een aantal redenen hebben. Controleer eerst of de computer verbonden is met het internet. Het kan namelijk voorkomen dat je computer wel is verbonden met het modem maar dat er (tijdelijk) geen verbinding is met het internet.

  Indien de internetverbinding in orde is, kun je het volgende doen: het e-mailprogramma geeft vaak een 0x800### nummer aan. Wanneer je deze invult in de zoekbalk van Google, zal deze een aantal resultaten geven waarin wordt uitgelegd wat de oorzaak is en hoe het probleem opgelost kan worden.

 • Je kan met je @knid.nl adres altijd inloggen op ons webmail platform.

  Ga naar webmail

  Dit zijn de serverinstellingen die nodig zijn om je e-mailaccount in te stellen in je eigen mailprogramma: 

  Inkomende server: mail.knid.nl
  Serverpoort bij IMAP4 account: 993
  Serverpoort bij POP3 account: 995
  Type versleuteling: TLS/SSL
  Verificatie vereist: ja
  Wachtwoord: dit vind je in de brief die je bij de installatie hebt ontvangen
  Accountnaam:gebruikersnaam*@knid.nl

  Uitgaande server: smtp.knid.nl
  Serverpoort: 587
  Type versleuteling: STARTTLS
  Verificatie vereist: ja
  Wachtwoord: dit vind je in de brief die je bij de installatie hebt ontvangen
  Accountnaam: gebruikersnaam*@knid.nl

   

 • Bij een KNID e-mailadres kun je vier extra e-mailaccounts en per e-mailaccount drie aliassen aanmaken. Dit zijn de stappen:

  • Klik hier en log in met je Mijn Kabelnoord-gebruikersnaam en wachtwoord. Deze heb je bij de installatie van Kabelnoord ontvangen.
   Klik op 'wachtwoord vergeten' om een nieuw wachtwoord aan te maken.
  • Eenmaal ingelogd ga je naar je instellingen voor e-mail
  • Je vult het gedeelte in voor '@knid.nl' (bijvoorbeeld bertenernie) en vervolgens vul je het wachtwoord in. Dit wachtwoord wordt niet geadministreerd en je dient dit dus zelf te onthouden.
  • Klik op toevoegen, het systeem geeft zelf aan of het gekozen account reeds bestaat.

  Het nieuwe account is nu aangemaakt.

 • Waarschijnlijk is het e-mailprogramma op een (of meerdere) computers niet goed ingesteld. Het betreffende programma dient zo ingesteld te zijn dat het de mail een aantal dagen op de server laat staan, waarna het alsnog wordt verwijderd. Hoe het programma moet worden ingesteld, ligt aan het programma dat je gebruikt.

  De meeste e-mailprogramma’s kun je instellen via het tabblad extra > accounts (accountinstellingen) > eigenschappen en dan het tabblad geavanceerd.

 • Volle inbox

  Waarschijnlijk is de inbox vol. Kabelnoord biedt 1 Gb aan ruimte aan voor het opslaan van e-mails. Heb je in je e-mailprogramma aangegeven een kopie te bewaren van de e-mail op de server, dan is hoogstwaarschijnlijk de e-mailbox vol. Dit kun je controleren door een e-mailbericht naar jezelf te sturen. Als je een e-mailbericht terug krijgt met de melding dat het e-mailbericht niet verstuurd kon worden, wordt hierin ook de reden aangegeven. Als in het bericht de melding “The user's mailbox is full!” verschijnt, is de 1 Gb aan ruimte bereikt.

  Inbox legen

  Je kunt de inbox legen door in te loggen op de webmail en vervolgens in te loggen met je gebruikersnaam en wachtwoord die je gekregen hebt bij de aanmelding van Kabelnoord Internet. Wanneer je eenmaal bent ingelogd, kun je een aantal e-mails verwijderen om weer ruimte te creëren voor nieuwe e-mails.

  (let op: de e-mails die je verwijdert moet je vervolgens ook verwijderen uit de prullenbak op de webmail).

  Hoe te voorkomen?

  Om dit probleem in het vervolg te voorkomen, kun je de instellingen in je e-mailprogramma aanpassen. Bij de eigenschappen (geavanceerd) van het e-mailprogramma  kun je bijvoorbeeld de optie 'van server verwijderen na x aantal dagen' uitvinken.

 • Er kunnen verschillende oorzaken zijn:

  • Brandt het lampje bij ‘Caps Lock’ of ‘A’ op je toetsenbord? Druk dan eenmaal op de Caps Lock-toets en probeer opnieuw in te loggen bij webmail.
  • Heb je de gebruikersnaam of het wachtwoord verkeerd ingevoerd? Misschien heb je per ongeluk een verkeerde toets ingedrukt of de volgorde van je gebruikersnaam of wachtwoord verkeerd ingevoerd. Check je gegevens en probeer het nogmaals.
 • Helaas komt het zo nu en dan voor dat er onder onze naam valse e-mails verzonden worden. 

  Veel Kabelnoordklanten ontvangen dan een e-mail met bijvoorbeeld informatie zoals je hieronder leest. Deze info zou afkomstig zijn van de webmaster Knid van Kabelnoord. De indruk wordt gewekt dat je e-mailaccount beschermd moet worden tegen spamberichten. Door middel van het klikken op een linkje met een webadres, wordt gevraagd om onder andere het wachtwoord te geven. Doe dit niet want deze mail is bedoeld om je informatie te ontfutselen! De mail is afkomstig uit een onbetrouwbare bron, niet van Kabelnoord. Kabelnoord vraagt nooit per e-mail om accountgegevens. Bij twijfel: neem contact op met Kabelnoord! Kijk hier voor meer informatie over veilig internetten.


  Voorbeeldtekst valse e-mail: 

  Uw e-mail account moet worden verbeterd, met ons nieuwe product tegen spam mail.

   Onze excuses voor het ongemak.

   Doet u dit niet binnen 72 uur zal onmiddellijk uw account uitgeschakeld uit onze database.

   HIERONDER Bevestig uw e-mail-identiteit.

   Gebruikersnaam: ........

  wachtwoord: ...........

   Als we vinden het difficute toegang tot uw account uit onze database.

   * Houd er rekening mee dat uw wachtwoord wordt gecodeerd met 1024-bit RSA-sleutels voor extra beveiliging.

 • Na contractbeëindiging bij Kabelnoord heb je nog 6 maanden toegang tot je oude provider e-mailadres.

 • De WiFi-extra punten werken het beste als je het huidige wifi via het modem uitschakelt. 

  Handleiding Genexis Pure

  • Je kunt op twee verschillende manieren inloggen op de router:
   • Via het webadres: http://router/
   • Of via het router ip-adres: 192.168.1.1
  • De inloggegevens staan op de sticker op het modem: inlognaam (username) is altijd 'user', het wachtwoord (password) is bij elke modem weer anders.
  • Na het inloggen krijg je eerst de overzichtspagina, klik boven in de balk op WiFi.
  • Je zit nu direct op de juiste pagina voor de WiFi. Beide netwerken worden hier aangegeven, de 2,4 GHz en de 5 GHz.
  • Met de knoppen 'Disable' kun je de WiFi uitzetten.
  • Klik op deze knoppen om de netwerken uit te schakelen. Als je op de knoppen hebt geklikt, dan veranderen deze naar 'Enable'.
  • Om de wijziging op te slaan, klik je op 'Apply', dit kan eventjes duren.

  Handleiding Genexis Platinum

  • Maak verbinding met het modem, dit kun je draadloos of bekabeld doen.
  • Vul het ip-adres ‘192.168.1.254’ of http://router in in de adresbalk (NIET de google-zoekbalk) om op de inlogpagina van het modem te komen.
  • Je ziet nu het inlogscherm. De gebruikersnaam / username is admin en het wachtwoord / password staat op de sticker van het modem (elk modem heeft een eigen inlog wachtwoord).
  • Als je dit invult klik je bovenin op Draadloos / Wireless.
  • Onder het kopje Instellingen / Configuration schakel je zowel de 2,4GHZ als de 5GHz uit d.m.v. het schuifbalkje.
  • Klik in het blok Instellingen / Configuration op bewaren / save. Het modem is nu gereset met de wifi uit.

  Handleiding Genexis Titanium

  • Maak verbinding met het modem, dit kun je draadloos of bekabeld doen. De voorkeur is bekabeld en zo wordt het hier ook beschreven.
  • Vul het ipadres ‘192.168.1.254’ in in de adresbalk ( NIET de google-zoekbalk) om op de inlogpagina van het modem te komen.
  • Je ziet nu het inlogscherm. De gebruikersnaam / username is admin en het wachtwoord / password is admin.
  • Als je dit invult kom je in de Systeem informatie / System Information. Bovenin klik je op Netwerk / Network, vervolgens op Draadloos / Wireless.
  • Vink vervolgens de optie Inschakelen / Enable Radio uit.
  • Klik onderaan de pagina op Opslaan WLAN instellingen / Save WLAN Settings. Het modem is nu gereset met de Wifi op 2,4GHz.
  • Vervolgens klik je op Draadloos / Wireless 5GHz.
  • Vink ook hier de Inschakelen / Enable Radio uit.
  • Klik op Opslaan WLAN instellingen / Save WLAN Settings.
  • Het modem is nu gereset met de Wifi op 5GHz.

  Handleiding Arris TG1652S

  • Maak verbinding met het modem, dit kun je draadloos of bekabeld doen. De voorkeur is bekabeld en zo wordt het hier ook beschreven.
  • Vul het ipadres ‘192.168.0.1’ in in de adresbalk ( NIET de google-zoekbalk) om op de inlogpagina van het modem te komen.
  • Je ziet nu het inlogscherm. De gebruikersnaam / username is admin en het wachtwoord / password is password.
  • Als je dit invult kom je in de System Basic Setup. Bovenin klik je op Wireless 2,4GHz.
  • Vink vervolgens de optie Inschakelen / Enable Wireless uit.
  • Klik onderaan de pagina op Toepassen / Apply.
  • Vervolgens klik je op Wifi 5GHz. / Wireless 5 GHz.
  • Vink ook hier de Inschakelen Wifi / Enable Wireless uit.
  • Klik op Toepassen / Apply.

  Handleiding Arris TG862S

  • Maak eerst verbinding met het modem, dit kun je draadloos of bekabeld doen.
  • Vul het ipadres ‘192.168.0.1’ in in de adresbalk ( NIET de google-zoekbalk) om op de inlogpagina van het modem te komen.
  • Je ziet nu het inlogscherm. De gebruikersnaam / username is admin en het wachtwoord / password is password.
  • Als je dit invult kom je in de System Basic Setup. Bovenin klik je op Draadloos / Wireless.
  • Vink vervolgens de optie Inschakelen / Enable Wireless uit.
  • Klik onderaan de pagina op Apply.
 • Internet is een open netwerk; dat betekent dat iedereen er op kan. Dat is mooi, maar het heeft natuurlijk ook nadelen. Indringers kunnen proberen via internet in je computer te komen en gegevens te achterhalen. En dat kan nare gevolgen hebben.

  Een overzicht van veel voorkomende inbreuken op de veiligheid van jouw gegevens.

  Spam
  Spam zijn ongevraagde e-mailberichten die vaak afkomstig zijn van een onbekende afzender. Er wordt door de internetproviders veel SPAM van het netwerk weggefilterd. Desondanks ontvangt praktisch iedereen wel SPAM. De dubieuze inhoud is vaak makkelijk te herkennen en de inhoud meestal niet direct gevaarlijk. Het is meer de irritatie over ongevraagde e-mails.

  Phishing
  Phishing is wel een gevaarlijke vorm van Spam, waarbij geprobeerd wordt de klant naar een valse website te lokken. Dat gebeurt vaak door een e-mail die er betrouwbaar uit ziet. De valse website is een kopie van de echte website en zo wordt er geprobeerd om je inloggegevens en wachtwoorden te achterhalen.

  Bedenk dat relaties zoals de bank of energiebedrijf, nooit per mail om inloggegevens vragen! Ook Kabelnoord doet dat niet.

  Spyware
  Spyware is software die gegevens verzamelt over het internetgebruik. De informatie wordt doorgestuurd zonder dat je dat merkt. Spyware wordt gebruikt door bedrijven die informatie willen verzamelen t.b.v. marketingdoeleinden, vaak wordt hier in de algemene voorwaarden van de software toestemming voor gevraagd. Er zijn ook criminele vormen van Spyware, waarbij persoonlijke gegevens worden doorgegeven.

  Malware en Trojans
  Een Trojan (van het Trojaanse paard) wordt op jouw computer geïnstalleerd via een bijlage bij een e-mail of verstopt als gewone software. Via de Trojan software kan men toegang krijgen tot jouw computer en onbedoelde dingen doen, zoals het onbedoeld verstrekken van je gegevens en het versturen van Spam. Malware werkt net zo, alleen hebben die programma’s vaak een andere werking en richten bijvoorbeeld schade aan op jouw harde schijf.

  Botnet
  Botnet is een netwerk van geïnfecteerde computers. De beheerder van dit netwerk kan dit netwerk "illegale" praktijken laten doen zoals het aanvallen van websites, verspreiden van Spam, etc. identiteitskaping.

  Identiteitskaping
  Identiteitskaping vindt plaats als men wachtwoorden, e-mailadres, user-id's, bankcodes, etc. heeft bemachtigd en zich als jou voor doet. Men doet dan bijvoorbeeld betalingen via jouw creditcard.

  DDOS-aanval
  Met een (Distributed) Denial-of-Service-aanval (DDoS-aanval) wordt de capaciteit van onlinediensten of de ondersteunende servers en netwerkapparatuur aangevallen. Het resultaat van deze aanval is dat diensten slecht of helemaal niet meer bereikbaar zijn voor medewerkers of klanten. Bekijk nieuwsitem DDOS-aanval.

  Beveiliging draadloze router
  Draadloos internet wordt steeds vaker toegepast bij mensen thuis. Een draadloos netwerk brengt meer risico's met zich mee dan een vast netwerk. Het beveiligen van jouw netwerk voorkomt dat derden gebruik kunnen maken van jouw draadloze netwerk zonder dat je hiervan op de hoogte bent. Ook voorkomt het toegang tot de eigen gegevens op je computer.

  Wat doet Kabelnoord?
  Internetproviders, zoals Kabelnoord, proberen het internet zo veilig mogelijk te houden. Wat doen wij?

  • We filteren spam eruit. Grote hoeveelheden berichtenverkeer zijn makkelijk als spam te herkennen en worden op voorhand via filters opgevangen en verwijderd;
  • We waarschuwen voor nieuwe illegale praktijken;
  • We maken melding van actuele virussen die in omloop zijn. Neem regelmatig een kijkje op www.waarschuwingsdienst.nl om op de hoogte te blijven van actuele risico's; 
  • We werken samen met de politie in het opsporen van illegaal gebruik van internet;
  • We bieden beveiligingsmogelijkheden aan.


  Wat kun je zelf doen?
  Je kunt zelf ook veel doen om veilig te internetten. De belangrijkste aanbevelingen op een rijtje:

  • Let goed op en open nooit verdachte bijlagen bij mails van onbekenden. De kans is groot dat je je nieuwsgierigheid duur moet bekopen
  • Bescherm de computer met een volledig beveiligingspakket waarmee je goed beveiligd bent tegen o.a. virussen, spam, hackers en phishing;
  • Zorg ervoor dat je altijd de laatste update van je besturingsprogramma (vaak Windows) op de computer hebt geïnstalleerd; 
  • Daarmee wordt ook de beveiliging bijgewerkt. De meeste Windowversies attenderen je automatisch op updates. Je kunt Windows ook handmatig updaten;
  • Stel een beveiliging in op jouw draadloze netwerk en maak de code alleen in beperkte kring bekend. Vernieuw deze jaarlijks.


  Meer informatie over veilig internetten

  www.digibewust.nl : informatie over bewust omgaan met internet
  www.govcert.nl : informatie over preventie en afhandeling van ICT-beveiligingsincidenten
  www.security.nl : tips om een draadloos netwerk te beveiligen

  Bestel F-secure beveiligingspakket

 • Nu vanaf € 39,95 per jaar!

  Om je computer en gegevens te beschermen, is een compleet beveiligingspakket van groot belang. Kabelnoord helpt klanten door F-Secure Safe, een top beveiligingspakket, voor een lage prijs aan te bieden. Het pakket wordt geleverd door F-Secure, marktleider in beveiligingsproducten voor computers, tablets en laptops.

  • Houdt virussen buiten de deur die je computer kunnen laten crashen
  • Firewall tegen hackers, o.a. voor veilig internetbankieren.
  • Geen ongewenste e-mails meer in je postvak
  • Beveiliging tegen inbraak via e-mail
  • Ouderlijk toezicht: blokkeert ongewenste websites voor kinderen
  • Automatische updates: je bent dus altijd optimaal beveiligd!

  1 jaar / 1 computer   €  39,95  bestellen
  1 jaar / 3 computers €  49,95  bestellen
  1 jaar / 5 computers €  69,95  bestellen
  2 jaar / 1 computers €  69,95  bestellen
  2 jaar / 3 computers €  89,95  bestellen
  2 jaar / 5 computers €129,95  bestellen

 • Ja, vrije modemkeuze is mogelijk bij Kabelnoord. Iedere klant krijgt een modem in bruikleen van Kabelnoord. In dit modem staan de instellingen voor internet, tv en telefonie al klaar. Dus je kunt meteen van start!

  Gebruik je liever je eigen modem? Ook dat kan! Verdiep je goed in de aanschaf van een eigen modem. Je bent namelijk zelf verantwoordelijk voor de juiste instellingen, het plaatsen, updaten en onderhouden. Voor extra service en ondersteuning moet je jouw leverancier raadplegen, hier kunnen we jou niet mee helpen.

  Hier vind je extra technische informatie

 • Laatste update: 26-09-2023

  Iedere klant krijgt een modem in bruikleen van Kabelnoord. In dit modem staan de instellingen voor internet, tv en telefonie al klaar. Dus je kunt meteen van start!

  Gebruik je liever je eigen modem? Ook dat kan! Verdiep je goed in de aanschaf van een eigen modem. Je bent namelijk zelf verantwoordelijk voor de juiste instellingen, het plaatsen, onderhouden en updaten. Voor extra service en ondersteuning moet je jouw leverancier raadplegen, hier kunnen we jou niet mee helpen.

  Algemeen:
  Kabelnoord maakt gebruik van AON (Active Optical Network) techniek.

  Goed om te weten:

  • Eigen apparatuur kun je aansluiten op de ethernet aansluiting van het Netwerk Termination Unit (NTU). Sluit je apparatuur aan op poort 1 van de NTU. Dit is een 1000BaseT Ethernetaansluiting met RJ45-stekker voor gebruik van UTP (twisted-pair) kabels.
  • Gebruik de NTU die wij leveren (met ethernetaansluiting en RJ45-stekker). De glasvezel in de FTU is zeer kwetsbaar. We raden je daarom af om de FTU los te maken van de NTU (met ethernetaansluiting). Aan een reparatie zijn kosten verbonden.
  • Een eigen NTU kan met een patchcover aangesloten worden op de FTU. Deze is verkrijgbaar via het Servicecentrum van Kabelnoord. Kabelnoord adviseert om altijd de NTU van Kabelnoord te gebruiken.


  Specificaties
  De NTU van Kabelnoord heeft de volgende specificaties:

  • 1Gbit (1000Base-BX-10-U) (bidirectional Full duplex transmission, no auto-negotiation, no pause frames)
  • Tx wavelength 1310 nm
  • Rx wavelength 1490/1550 nm
  • Optical output range -9 ... -3 dBm
  • Optical input range -23 ... -3 dBm


  Voor CATV ontvangst:

  • Wavelength (typical) 1550 nm
  • Optical input power -9 ... 0 dBm


  VLAN’s
  Op het eigen modem moet de volgende vlans tagged (802.1Q) geconfigureerd worden:

  • Internet particulier: 2009
  • Internet zakelijk: 2011
  • Telefonie: 2005


  Technische gegevens voor internet:
  Configureer DHCP om een IP-adres bij de DHCP-server van Kabelnoord aan te vragen. Het gebruik van een statisch IP-adres is niet mogelijk.

  • DoH en DoT wordt niet ondersteund
  • PPPoE is niet van toepassing


  Technische gegevens voor telefonie:

  Deze technische gegevens kunnen soms veranderen. Hou deze pagina goed in de gaten voor de meest actuele instellingen.

< WhatsApp Scan & chat

Scan de code met uw mobiele telefoon en begin te chatten of klik op Whatsapp Web