Kabelnoord maakt ruimte voor kwaliteit

Geplaatst op 21 februari 2022

Steeds meer klanten kijken naar digitale tv in HD kwaliteit. Dat is de norm geworden voor tv kijken. Kabelnoord gaat meer zenders in HD uitzenden. Maar daarvoor moeten we eerst ruimte maken. Daarom gaat Kabelnoord op 1 maart 2022 het analoge zenderpakket terugbrengen naar 12 tv-zenders. Veel zenders die we zowel in SD als in HD doorgeven, zijn vanaf maart alleen in HD beschikbaar. Deze wijzigingen leveren ruimte op die zal worden ingezet om meer digitale zenders in HD beeldkwaliteit door te geven. Ook wordt het netwerk alvast voorbereid op de komst van 4K in de toekomst.

Steeds minder mensen kijken naar analoge televisie

Niek Geelhoed, directeur Kabelnoord: “Bijna alle klanten kijken inmiddels digitale televisie. Een steeds kleiner wordende groep kijkt nog naar analoog beeld. Bij collega providers is men inmiddels helemaal gestopt met analoge tv. Dat doen wij voorlopig niet. Analoge kijkers kunnen de 12 meest bekeken zenders ontvangen. We zien regelmatig dat klanten nog een extra tv op een slaap- of logeerkamer hebben staan. Hier wordt soms nog analoog op gekeken, maar dit neemt af omdat veel klanten ook daar kiezen voor digitale kwaliteit of men kijkt tv via bijvoorbeeld een tablet.

Alleen in HD

De volgende tv-zenders geven we vanaf 1 maart alleen door in HD-kwaliteit:
- National Geographic Channel
- FOX
- Een
- Canvas
- BBC One
- BBC Two
- Arte
- Stingray Classica
- Ziggo Sport Select
- Ziggo Sport Voetbal
- Ziggo Sport Golf
- Ziggo sport Racing
- Investigation Discovery
- RTL Lounge
- RTL Telekids
- RTL Crime
- 24 Kitchen
- Spike (binnenkort Paramount Network)

Digitale tv of tv kijken via een app?

Klanten kunnen bij Kabelnoord kiezen voor verschillende manieren van tv kijken. “De één wil tv kijken op z’n laptop of via een app op z’n telefoon of tablet, de ander wijzigt de instellingen van z’n bestaande tv of huurt een tv ontvanger bij Kabelnoord. Er zijn diverse mogelijkheden om tv te kijken bij Kabelnoord. Voor een persoonlijk advies kan men ons servicecentrum op werkdagen tussen 8.00 en 20.00 uur bereiken. Ook kan een klant informeren bij een Kabelnoord Verkooppunt in de buurt.” Aldus Niek Geelhoed.

Tv kijken op de manier die bij jou past

Ook benieuwd naar de mogelijkheden? Voor een persoonlijk advies bel je 0519-701701 of kom je langs aan de Pier Prinslaan 21 in Dokkum. De koffie staat klaar!

< WhatsApp Scan & chat

Scan de code met uw mobiele telefoon en begin te chatten of klik op Whatsapp Web