Kabelnoord (Live) TV app

• De app die je gebruikt is afhankelijk van je abonnement. Maak je gebruik van Interactieve Televisie van Kabelnoord download dan de Kabelnoord TV app:

Kabelnoord TV app
    Maak je bij het Televisie kijken geen gebruik van internet, maar kijk je digitaal of analoog, download dan de Kabelnoord Live TV app:

Kabelnoord Live TV

• Ik maak gebruik van Interactieve Televisie van Kabelnoord (Kabelnoord TV app)
    Met een iPad of iPhone kun je met je Apple-account de app gratis downloaden in de App Store. Als je een Android-apparaat hebt dan kun je de app gratis downloaden in de Google Play Store. Zoek de app op onder de naam Kabelnoord TV. Aanmelden kan ook via www.kabelnoordtv.nl. Hier maak je eenmalig een account aan. Hiervoor gebruik je je @kabelnoord.nl of @knid.nl hoofdmailadres als gebruikersnaam en een zelfgemaakt wachtwoord.
    De Kabelnoord TV app werkt overal waar je een internetverbinding hebt!

Ik maak gebruik van Digitale en/of Analoge Televisie van Kabelnoord (Kabelnoord Live TV app):
    Met een iPad of iPhone kun je met je Apple-account de app gratis downloaden in de App Store. Als je een Android-apparaat hebt dan kun je de App downloaden in de Google Play Store. Zoek de app onder de naam Kabelnoord Live TV in de App Store en download de app. Aanmelden kan zodra je je persoonlijke inloggegevens van Kabelnoord (ook wel ‘Mijn Kabelnoord-gegevens’ genoemd) per post hebt ontvangen. Je dient je vooraf te abonneren op de gratis Kabelnoord Live TV dienst, dat doe je door het formulier Live TV App in te vullen.
    De Live TV App werkt alleen als jouw tablet en/of smartphone verbinding heeft met Kabelnoord internet.

• Ik maak gebruik van Interactieve Televisie van Kabelnoord (Kabelnoord TV app):
    Na het aanmaken van je eenmalige account kun je inloggen in de app. Je kunt gelijk gebruik maken van de mogelijkheden die de app biedt. Heb je een Televisie Compleet of Televisie Maximaal abonnement dan kun je gebruik maken van alle mogelijkheden binnen de app! Bij Televisie Standaard kun je Live Tv kijken overal in Europa.

Ik maak gebruik van Digitale en/of Analoge Televisie van Kabelnoord (Kabelnoord Live TV app):
    Om gebruik te maken van Kabelnoord Live TV, dien je je aan te melden via het formulier 'Live TV App'. Wij voeren binnen enkele werkdagen je aanvraag door en je ontvangt daarna van ons je persoonlijke inloggegevens voor onder meer gebruik van Kabelnoord TV. Vervolgens kan je de App installeren op je tablet of smartphone. Het enige wat je dan nog moet doen is je aanmelden met je persoonlijke inloggegevens. Daarna kun je live tv kijken via je tablet. De Live TV App werkt alleen als jouw tablet en/of smartphone verbinding heeft met Kabelnoord internet.

• Zowel de Kabelnoord TV app als de Kabelnoord Live TV app is een gratis dienst voor klanten van Kabelnoord die een Internet- + Televisie-abonnement hebben van Kabelnoord. Je dient je wel aan te melden voor gebruik van de dienst. Aanmelden voor de Kabelnoord TV app doe je eenmalig via kabelnoordtv.nl. Aanmelden voor de Kabelnoord Live TV app doe je met het formulier 'Live TV App'. De Kabelnoord Live TV App werkt alleen als jouw tablet en/of smartphone verbinding heeft met kabelnoord internet.

De apps zijn niet beschikbaar voor klanten met een groot zakelijk internetabonnement.

• Ik maak gebruik van Interactieve Televisie van Kabelnoord (Kabelnoord TV app):
    Voor je gebruikersnaam gebruik je je hoofdmailadres @kabelnoord.nl of @knid.nl. Je wachtwoord maak je zelf aan via www.kabelnoordtv.nl.

Ik maak gebruik van Digitale en/of Analoge Televisie van kabelnoord (Kabelnoord Live TV app):
    Je gebruikersnaam en wachtwoord worden per post naar je gestuurd.
    Je kunt het wachtwoord altijd wijzigen in Mijn Kabelnoord. Kies dan Mijn Profiel, Log in gegevens en daar kun je je wachtwoord wijzigen.

• Ik maak gebruik van Interactieve Televisie van Kabelnoord (Kabelnoord TV app):
    Je kunt de Kabelnoord TV app gebruiken op smartphones en tablets. De Kabelnoord TV app werkt op iOS 9 (of hoger) en voor Android op de meeste apparaten met minimaal Android 6.0.

Ik maak gebruik van Digitale en/of Analoge Televisie van kabelnoord (Kabelnoord Live TV app):
    Je kunt Kabelnoord Live TV gebruiken op smartphones en tablets. De Kabelnoord Live TV App werkt op iOS 9 (of hoger) en voor Android op de meeste apparaten met minimaal Android 4.2.

Voor Android: Houd er rekening mee dat Kabelnoord (Live) TV een krachtige app is met hoge beeldkwaliteit. Dat wil zeggen dat je toestel ook voldoende beeldresolutie en/of processor nodig heeft om Kabelnoord (Live) TV te kunnen gebruiken.Wil je zeker zijn dat jouw Android toestel ondersteund wordt? Kijk op je toestel alvast eens in de Google Play Store. Is Kabelnoord TV beschikbaar voor download, dan wordt ook jouw toestel naar alle waarschijnlijkheid ondersteund.

• Zowel voor de Kabelnoord TV app als de Kabelnoord Live TV app zijn de volgende zenders te bekijken:

• NPO1
    • NPO2
    • NPO3
    • RTL4
    • RTL5
    • SBS6
    • RTL7
    • Net5
    • Veronica
    • RTL8
    • Omrop Fryslân
    • TV Drenthe
    • TV Noord
    • Arte (*)
    • NPO Nieuws (*)
    • NPO Politiek/Sport (*)
    • VRT Eén
    • VRT Canvas
    • VRT Ketnet
    • Comedy Central
    • MTV
    • Discovery Channel
    • Investigation Discovery
    • TLC
    • Eurosport 1

(*) alleen te bekijken bij de Kabelnoord TV app

• Handleiding Google Chromecast met Kabelnoord (Live) TV App

De Kabelnoord (Live) TV app beschikt over Google Chromecast-ondersteuning. Met Chromecast stream je eenvoudig je favoriete content van je smartphone of tablet naar je TV-scherm. Op deze manier wordt je ‘tweede scherm’ je afstandsbediening voor je eerste scherm, de TV.

Wat heb je nodig?
    Om Chromecast te kunnen gebruiken heb je een smartphone of tablet nodig met een Apple (vanaf iOS9.0 en hoger) of Android (vanaf 4.2 voor Kabelnoord Live TV app en vanaf 6.0 voor Kabelnoord TV app) besturingssysteem. Daarnaast heb je een TV nodig met een vrije HDMI-poort en een Chromecast (1e of 2e generatie). Chromecast is een apparaat voor mediastreaming dat wordt aangesloten op de HDMI-poort van je tv en is verkrijgbaar bij Kabelnoord-verkooppunten en webshops.

Chromecast

Stappenplan gebruik Chromecast
    Het is niet moeilijk om de Chromecast te installeren op je TV. Met deze handleiding doorloop je eenvoudig de installatie. Je kunt snel beginnen met het streamen naar jouw TV.

Als eerste is het van belang dat je Chromecast geïnstalleerd is op je TV en dat deze gekoppeld is met je smartphone of tablet.Raadpleeg hiervoor de stappen die beschreven zijn op de officiële Google Support pagina’s

Als je Chromecast eenmaal geïnstalleerd is op je TV en gekoppeld is met je smartphone of tablet, kun je programma’s vanuit de Kabelnoord TV-app ook streamen naar je Chromecast. Volg hiervoor onderstaande stappen. Wij gebruiken screenshots van Apple-devices. Op Android-devices zijn de stappen vergelijkbaar, maar de verbinding komt eerder tot stand:

1. Open de Kabelnoord TV-app en log in met je Kabelnoord account.
    2. Selecteer het programma dat je naar je tv wilt streamen.
    3. Bij het selecteren van het programma opent een programma-detail scherm. Druk hier op de knop ‘Koppelen met Chromecast’.

Koppelen met chromecast

Het is ook mogelijk om tijdens het afspelen van een programma op je smartphone of tablet te streamen naar je Chromecast. Druk hiervoor op het Chromecast icoontje in het player-scherm, rechts naast de volumeregeling.

chromecast icoontje

4. Het Chromecast bedieningsscherm opent. Druk op de knop ‘Instellen’ rechtsboven.

Chromecast instellen

5. Er opent een scherm waarin jouw Chromecast apparaat gevonden wordt in je netwerk. Selecteer jouw Chromecast uit de lijst met apparaten om verbinding te maken.

Het verbinden met Chromecast gaat vervolgens automatisch. Zodra de Chromecast is verbonden zie je op het TV-scherm een beeld met daarop het Kabelnoord Live TV App-icoon en daaronder de beschrijving van het programma dat je wilt streamen.

6. Op je tablet of smartphone zie je nu een afstandsbediening met knoppen waarmee je het afspelen van het programma kunt bedienen. Druk op de afspeelknop (‘play’-icoon) om te starten met kijken op je tv.

• Ik maak gebruik van Interactieve Televisie van Kabelnoord (Kabelnoord TV app): Ja, de Kabelnoord TV-app werk in de volgende landen: België, Bulgarije, Cyprus (Griekse deel), Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Zweden.
    En ook op deze vakantiebestemmingen is de Kabelnoord TV-app te zien:
    Martinique, Mayotte, Guadeloupe, Frans-Guyana en Réunion, Saint-Martin (het Franse deel van Sint-Maarten)

Ik maak gebruik van Digitale en/of Analoge Televisie van kabelnoord (Kabelnoord Live TV app): Nee, je tablet en/of smartphone moet verbinding hebben met Kabelnoord internet. De Kabelnoord live TV app zal niet werken op jouw vakantieadres buiten Kabelnoordgebied of in het buitenland.

• Je kunt maximaal 3 apparaten registeren voor de Kabelnoord (Live) TV app van Kabelnoord.

• De Kabelnoord (Live) TV app werkt alleen als jouw tablet en/of smartphone verbinding heeft met Kabelnoord internet. De Kabelnoord (Live) TV app heeft een goede internetverbinding nodig om optimaal te werken. Controleer of er niet te veel gebruikers tegelijk op je internetverbinding aan het surfen zijn. Kabelnoord adviseert voor optimaal gebruik van Kabelnoord Internet Compleet of Maximaal.

• Wanneer je internetverbinding van een minder goede kwaliteit is of als er te veel mensen tegelijk van het internet gebruik maken, kan het zijn dat de app onvoldoende data ontvangt om optimaal te werken. Je apparaat zorgt er dan automatisch voor dat je enkel geluid hoort, maar geen beeld ziet. Controleer de signaalsterkte van je WiFi-verbinding. Ga na of er niet te veel gebruikers tegelijk aan het surfen zijn op je internetverbinding. Kabelnoord adviseert voor optimaal gebruik van Kabelnoord TV Internet Compleet of Maximaal

• De app begint steeds zo snel mogelijk de video af te spelen. De eerste seconden is de beeldkwaliteit lager, want dan kun je sneller beginnen met kijken.

• Wanneer je Kabelnoord (Live) TV bekijkt met een koptelefoon en de hoofdtelefoon wilt verwijderen, zal het geluid uitvallen en het beeld pauzeren. Tik op de play knop en je programma zal opnieuw starten. Dit is een standaard functionaliteit, die je dus niet kan wijzigen.

• Je kan Kabelnoord TV gebruiken op smartphones en tablets. De Kabelnoord TV App werkt op iOS 9 (of hoger) en voor Android op de meeste apparaten met minimaal Android 4.2.

Voor Android: Houd er rekening mee dat Kabelnoord TV een krachtige app is met hoge beeldkwaliteit. Dat wil zeggen dat je toestel ook voldoende beeldresolutie en/of processor nodig heeft om Kabelnoord TV te kunnen gebruiken.Wil je zeker zijn dat jouw Android toestel ondersteund wordt? Kijk op je toestel alvast eens in de Google Play Store. Is Kabelnoord TV beschikbaar voor download, dan wordt ook jouw toestel naar alle waarschijnlijkheid ondersteund. De Live TV App werkt alleen als jouw tablet en/of smartphone verbinding heeft met Kabelnoord internet.

• Ik maak gebruik van Interactieve Televisie van Kabelnoord (Kabelnoord TV app):
    De Kabelnoord TV app is beschikbaar in de App Store en de Play Store. Om gebruik te kunnen maken van deze App heb je het volgende nodig:

• de Kabelnoord TV App moet geïnstalleerd zijn op je tablet/smartphone
    • je persoonlijke account via www.kabelnoordtv.nl waarbij je zelf het account aanmaakt d.m.v. je @kabelnoord.nl of @knid.nl adres en een zelfgemaakt wachtwoord.
    • een Televisie abonnement van Kabelnoord
    • een Apple apparaat met minimaal iOS 9 (of hoger), of een Android apparaat met minimaal Android 6.0

Ik maak gebruik van Digitale en/of Analoge Televisie van kabelnoord (Kabelnoord Live TV app):
    De Kabelnoord Live TV App is beschikbaar in de App Store en de Play Store. Om gebruik te kunnen maken van deze App heb je het volgende nodig:

• je persoonlijke “Mijn Kabelnoord” gegevens (ontvang je na aanmelding)
    • een basisabonnement (TV + radio)
    • een KNID abonnement
    • een Apple apparaat met minimaal iOS 9 (of hoger), of een Android apparaat met minimaal Android 4.2
    • de Kabelnoord TV App moet geïnstalleerd zijn op je tablet/smartphone
    • registratie voor “Live TV op de tablet” via het formulier 'Live TV App'

Kabelnoord activeert het product “Live TV kijken op de tablet” binnen enkele werkdagen na inschrijving. Zodra het product is geactiveerd ontvang je persoonlijk bericht. De Live TV App werkt alleen als jouw tablet en/of smartphone verbinding heeft met Kabelnoord internet.

• Ik maak gebruik van Interactieve Televisie van Kabelnoord (Kabelnoord TV app):
    Ja, bij iedere (WiFi) verbinding kun je gebruik maken van Kabelnoord TV.

Ik maak gebruik van Digitale en/of Analoge Televisie van kabelnoord (Kabelnoord Live TV app):
    Nee, je hebt altijd een werkende Kabelnoord internetverbinding nodig om gebruik te kunnen maken van de app.

• Als je de app niet kunt vinden in de Play Store of de App store, dan ondersteunt jouw toestel de app niet.

• Zo maak je zelf een account aan voor de nieuwe Kabelnoord TV-app:

Stap 1: Ga naar www.kabelnoordtv.nl
    Stap 2: Klik onderaan de pagina op ‘Nieuw hier’ (klik hier om een account aan te maken)
    Stap 3: Maak een nieuw account aan met jouw @knid.nl of @kabelnoord.nl hoofdmailadres
    Stap 4: Kies zelf je wachtwoord
    Stap 5: Kijk TV via de nieuwe app!

Je kunt op maximaal 3 mobiele apparaten tegelijkertijd TV-kijken. Veel kijkplezier!