• Als je een tv-pakket hebt afgenomen van Kabelnoord, dan kun je daarnaast een tv-ontvanger bestellen. Middels deze tv-ontvanger kun je diverse functies benaderen: live pauzeren, begin gemist, terugkijken (7 dagen) en (extra betaalde optie) opnemen.

• Als je voor Interactieve Televisie kiest, kun je de TV-ontvanger tegen een maandelijks tarief bij Kabelnoord huren. Bij meer televisies in huis kunnen er extra TV-ontvangers worden besteld voor een bedrag per maand.

• Nee, je hebt een Kabelnoord TV-ontvanger nodig.

• Nee, de interactieve diensten werken met een TV-ontvanger die bij Kabelnoord te huur is.

• Ja, dit is mogelijk omdat Kabelnoord standaard ook Digitale TV levert in de televisiepakketten. De televisie moet wel geschikt zijn voor DVB-C. Als dit niet het geval is kun je een decoder gebruiken om toch Digitale TV mogelijk te maken.
    Als je een tweede televisie ook interactief wilt gebruiken is een extra TV-ontvanger wel nodig.

• Om de tv-ontvanger van Kabelnoord aan te sluiten vanaf de router heb je een coax- en utp-kabel nodig, eventueel een combikabel. Coax is de meest geschikte kabel om beelden te transporteren, een utp-kabel is voor het computerverkeer en dus voor de interactieve opdrachten. Door deze oplossing krijg je een televisiesignaal dat niet is gecomprimeerd en dus een scherper beeld geeft. Gebruik een kabel met een keurmerk. Voor het aansluiten van de televisie op de tv-ontvanger wordt een hdmi-kabel meegeleverd.

• Als de optie Opnemen in het pakket zit of er aan is toegevoegd, kunnen 200 uren aan programma's worden opgenomen.

• Er is geen beperking in het aantal kanalen dat tegelijk kan worden opgenomen.

• Programma's van verschillende zenders kunnen tot zeven dagen terug worden gekeken.

• De opgenomen programma's worden maximaal 30 dagen bewaard.

• De opgenomen programma's kunnen op elke aangesloten televisie met een TV-ontvanger worden bekeken, en op de Kabelnoord TV app.

• Bij de TV-ontvanger onvang je een afstandsbediening die voor de meeste modellen televisie geprogrammeerd kan worden; daarmee kan dan zowel de TV-ontvanger als de televisie worden bediend.

• Voor- en achteruit spoelen kan alleen bij de zenders waar dit als functie is vermeld. Dit geldt ook voor opgenomen programma’s.

Zie hiervoor het zenderoverzicht interactieve televisie.

• Ja, dit kan. Volg hierbij de volgende handleiding:

• Ga eerst naar kanaal 1 (NPO1) en open de ‘Guide’.
    • Vervolgens ziet u bovenin 'Alle kanalen' staan, ga hier met de cursortoetsen naar toe en druk op 'OK'.
    • Als u al een favorietenlijst heeft, dan staat deze hier vermeldt. Zo niet, ga dan naar de optie 'Maak een nieuwe lijst' en druk op 'OK'.
    • Aan de rechterkant ziet u alle zenders staan, selecteer de zenders welke u wilt houden en druk op 'OK', er komt dan een vinkje in het hokje te staan.
    • Als u klaar bent, dan gaat u met de cursortoetsen naar links, totdat het veld met de naam is geselecteerd.
    • Op de afstandsbediening drukt u op de knop met het pijltje naar beneden. Het toetsenbord zal dan verschijnen.
    • Selecteer eerst 'CLR' en druk op 'OK' om de tekst te verwijderen, vervolgens kunt u met behulp van de cursortoetsen een titel invullen. Met de knop ‘X’ op het toetsenbord sluit u het toetsenbord.
    • Nu gaat u met de cursortoetsen naar beneden, selecteert ‘Opslaan’ en drukt op 'OK'.
    • U komt nu weer terug bij het overzicht van favorietenlijsten. U gaat naar ‘Gebruik’ en drukt op 'OK'.
    • U krijgt nu de nieuwe zenderoverzicht te zien met alleen de zenders welke u heeft aangevinkt. De zenders worden in volgorde gezet, maar behouden wel het originele kanaalnummer. U kunt hier een zender selecteren en op 'OK' drukken of gewoon de ‘Guide’ verlaten.
    • Wanneer u weer terug wilt naar alle zenders, dan gaat u weer eerst naar NPO1 en drukt u op de 'Guide'. Bovenin ziet u de naam van uw lijst staan, ga hier naar toe en druk op 'OK'. Selecteer uw lijst en de optie 'Terugzetten' en druk op 'OK'. U heeft nu weer de originele zenderlijst.