Interactieve Televisie

• Als je een nieuw abonnement neemt bij Kabelnoord krijg je standaard interactieve televisie.

Heb je al een eerder abonnement bij Kabelnoord genomen en je wilt interactieve televisie, dan kun je hier de nieuwe diensten bestellen of je kunt gebruikmaken van andere interactieve oplossingen. Koppel je televisie met een Google Chromecast aan onze Live TV App om te kunnen pauzeren en te starten vanaf het begin. Via een Smart TV heb je direct toegang tot apps waarmee je kunt terugkijken (NPO Uitzending Gemist, RTL XL, Kijk). Met een Chromecast en een Smart TV heb je natuurlijk ook toegang tot o.a. Netflix en Videoland. Kabelnoord biedt voor het streamen van deze apps de beste internetverbinding in de regio.

Tegenwoordig zijn de meeste settopboxen (o.a. verkrijgbaar bij de Kabelnoord verkooppunten) uitgerust met functionaliteiten waarmee je live TV kunt pauzeren en programma's kunt opnemen.

Het Kabelnoord netwerk is geschikt om een settopbox of televisie aan te sluiten waarop je gebruik maakt van interactieve mogelijkheden. Informeer bij de Kabelnoord verkooppunten welke televisies en settopboxen geschikt zijn.

• Met interactieve televisie heb je een goede beeld- en geluidskwaliteit op je televisie. Ook kun je gebruik maken van interactieve diensten, zoals bijvoorbeeld de electronische programmagids, de mogelijkheid om programma's terug te kijken, op te nemen en live te pauzeren.

Daarnaast zijn er meer televisiezenders beschikbaar dan bij analoog.

• Nee, als je Interactieve Televisie kiest, is de TV-ontvanger onderdeel van de dienst en wordt gratis geleverd in de televisiepakketten. Bij meer televisies in huis kunnen er extra TV-ontvangers worden besteld voor een bedrag per maand.

• De interactieve diensten worden compleet geleverd met een TV-ontvanger, die onderdeel is van de dienst en zorgt voor een goede werking, ook van alle extra functionaliteiten. Je kunt (een) extra TV-ontvanger(s) bestellen voor een tweede of derde televisie.

• Nee, de nieuwe interactieve diensten werken met een TV-ontvanger die bij het abonnement wordt geleverd.

• Ja, dit is mogelijk omdat Kabelnoord standaard ook Digitale-TV levert in de televisiepakketten. De televisie moet wel geschikt zijn voor DVB-C. Indien dit niet het geval is kun je een decoder gebruiken om toch digitale TV mogelijk te maken.
    Wanneer je een tweede televisie ook interactief wilt gebruiken, dan is een extra TV-ontvanger wel nodig.

• Om de interactieve TV-ontvanger van Kabelnoord aan te sluiten vanaf de router heb je een combikabel nodig. Dit is een samengestelde kabel van coax en UTP (computerkabel). Coax is de meest geschikte kabel om beelden te transporteren, een UTP-kabel is voor het computerverkeer en dus voor de interactieve opdrachten. Door deze oplossing krijg je een televisiesignaal welke niet is gecomprimeerd en dus een scherper beeld geeft. Gebruik een kabel met een keurmerk. Voor het aansluiten van de televisie op de TV-ontvanger wordt een HDMI-kabel meegeleverd.

• Als de optie Opnemen in het pakket zit of er aan is toegevoegd, kunnen 200 uren aan programma's worden opgenomen.

• Programma's van verschillende zenders kunnen tot zeven dagen terug worden gekeken, afhankelijk van de gekozen variant van de Televisiedienst.

• De opgenomen programma's worden maximaal 30 dagen bewaard.

• De opgenomen programma's kunnen op elke aangesloten televisie met een TV-ontvanger worden bekeken en kunnen worden bekeken op de Kabelnoord TV app.
    Bij TV Standaard is dit een extra optie, bij TV Compleet en Maximaal is dit inclusief. Dus instellen op de eerste televisie en bekijken op een andere televisie met een TV-ontvanger is mogelijk.

• Bij de TV-ontvanger onvang je een afstandsbediening die voor de meeste modellen televisies geprogrammeerd kan worden en daarmee kan dan zowel de TV-ontvanger alsook de televisie worden bediend.

• Nee, op dit moderne glasvezelnetwerk worden de nieuwste digitale interactieve diensten aangeboden voor internet, televisie en telefonie. Daarnaast wordt er wel digitale-TV (DVB-C) aangeboden met een standaard pakket TV-zenders.