Hoe kan ik mijn wifi via het modem uitzetten?

De WiFi-extra punten werken het beste als je het huidige wifi via het modem uitschakelt.

Handleiding Genexis Pure

• Je kunt op twee verschillende manieren inloggen op de router:
    • Via het webadres: http://router/
    • Of via het router ip-adres: 192.168.1.1
  • De inloggegevens staan op de sticker op het modem: inlognaam (username) is altijd 'user', het wachtwoord (password) is bij elke modem weer anders.
  • Na het inloggen krijg je eerst de overzichtspagina, klik boven in de balk op WiFi.
  • Je zit nu direct op de juiste pagina voor de WiFi. Beide netwerken worden hier aangegeven, de 2,4 GHz en de 5 GHz.
  • Met de knoppen 'Disable' kun je de WiFi uitzetten.
  • Klik op deze knoppen om de netwerken uit te schakelen. Als je op de knoppen hebt geklikt, dan veranderen deze naar 'Enable'.
  • Om de wijziging op te slaan, klik je op 'Apply', dit kan eventjes duren.

Handleiding Genexis Platinum

• Maak verbinding met het modem, dit kun je draadloos of bekabeld doen.
  • Vul het ip-adres ‘192.168.1.254’ of http://router in in de adresbalk (NIET de google-zoekbalk) om op de inlogpagina van het modem te komen.
  • Je ziet nu het inlogscherm. De gebruikersnaam / username is admin en het wachtwoord / password staat op de sticker van het modem (elk modem heeft een eigen inlog wachtwoord).
  • Als je dit invult klik je bovenin op Draadloos / Wireless.
  • Onder het kopje Instellingen / Configuration schakel je zowel de 2,4GHZ als de 5GHz uit d.m.v. het schuifbalkje.
  • Klik in het blok Instellingen / Configuration op bewaren / save. Het modem is nu gereset met de wifi uit.

Handleiding Genexis Titanium

• Maak verbinding met het modem, dit kun je draadloos of bekabeld doen. De voorkeur is bekabeld en zo wordt het hier ook beschreven.
  • Vul het ipadres ‘192.168.1.254’ in in de adresbalk ( NIET de google-zoekbalk) om op de inlogpagina van het modem te komen.
  • Je ziet nu het inlogscherm. De gebruikersnaam / username is admin en het wachtwoord / password is admin.
  • Als je dit invult kom je in de Systeem informatie / System Information. Bovenin klik je op Netwerk / Network, vervolgens op Draadloos / Wireless.
  • Vink vervolgens de optie Inschakelen / Enable Radio uit.
  • Klik onderaan de pagina op Opslaan WLAN instellingen / Save WLAN Settings. Het modem is nu gereset met de Wifi op 2,4GHz.
  • Vervolgens klik je op Draadloos / Wireless 5GHz.
  • Vink ook hier de Inschakelen / Enable Radio uit.
  • Klik op Opslaan WLAN instellingen / Save WLAN Settings.
  • Het modem is nu gereset met de Wifi op 5GHz.

Handleiding Arris TG1652S

• Maak verbinding met het modem, dit kun je draadloos of bekabeld doen. De voorkeur is bekabeld en zo wordt het hier ook beschreven.
  • Vul het ipadres ‘192.168.0.1’ in in de adresbalk ( NIET de google-zoekbalk) om op de inlogpagina van het modem te komen.
  • Je ziet nu het inlogscherm. De gebruikersnaam / username is admin en het wachtwoord / password is password.
  • Als je dit invult kom je in de System Basic Setup. Bovenin klik je op Wireless 2,4GHz.
  • Vink vervolgens de optie Inschakelen / Enable Wireless uit.
  • Klik onderaan de pagina op Toepassen / Apply.
  • Vervolgens klik je op Wifi 5GHz. / Wireless 5 GHz.
  • Vink ook hier de Inschakelen Wifi / Enable Wireless uit.
  • Klik op Toepassen / Apply.

Handleiding Arris TG862S

• Maak eerst verbinding met het modem, dit kun je draadloos of bekabeld doen.
  • Vul het ipadres ‘192.168.0.1’ in in de adresbalk ( NIET de google-zoekbalk) om op de inlogpagina van het modem te komen.
  • Je ziet nu het inlogscherm. De gebruikersnaam / username is admin en het wachtwoord / password is password.
  • Als je dit invult kom je in de System Basic Setup. Bovenin klik je op Draadloos / Wireless.
  • Vink vervolgens de optie Inschakelen / Enable Wireless uit.
  • Klik onderaan de pagina op Apply.