Hoe kan ik de kerkdienst van mijn kerk beluisteren in Kabelnoord gebied?

Voorheen was het mogelijk om je radio op zondag af te stemmen op een specifieke frequentie en naar de kerkdienst bij jouw in de wijk te luisteren. Vanaf 2014 kunnen diverse kerken in Noordoost Friesland geen gebruik meer maken van deze oplossing via de radio. De kerken zijn overgestapt naar een oplossing via internet of zullen hun kerkdiensten uitzenden via het Digitale Basisabonnement van Kabelnoord. Daarmee kun je kerkdiensten beluisteren via de televisie. Mensen die al gebruik maken van de Digitale Televisie hoeven hiervoor geen extra investering te doen.

Het grote voordeel van deze oplossing is dat je nu in heel Noordoost Friesland kunt luisteren naar de kerkdienst. Daarnaast kun je nu ook naar kerkdiensten van andere kerken uit Noordoost Friesland luisteren. Dit was voorheen niet mogelijk. Maakt jouw kerk gebruik van de oplossing via het digitale Basisabonnement van Kabelnoord? Dan kun je de kerkdienst als volgt beluisteren.

Onderneem de volgende stappen om kerkradio te beluisteren:

  1. Informeer bij de kerk of ze gebruik maken van de “Kerkradio oplossing van Kabelnoord” en op welk kanaal je de kerkradio kunt vinden.
  2. Controleer of je gebruik maakt van het digitale Basisabonnement van Kabelnoord (oftewel: kijk je digitale televisie van Kabelnoord)? Bij twijfel kun je Kabelnoord bellen op 0519-701 701.
  3. Stem voorafgaand aan een kerkdienst af op het kanaal waarop jouw kerk uitzendt.
  4. Je beluistert via dit kanaal de kerkdienst van jouw kerk.

Ik heb alleen analoge televisie van Kabelnoord, wat kan ik doen?
Mensen die alleen gebruik maken van het analoge signaal (bijvoorbeeld op een “oude” beeldbuis televisie) moeten voor digitale kerkradio overstappen naar digitale televisie van Kabelnoord. Om gebruik te kunnen maken van het digitale Basisabonnement van Kabelnoord dien je een digitale ontvanger aan te schaffen. Deze kost doorgaans enkele tientjes. Daarnaast heb je een smartcard nodig. De smartcard van Kabelnoord kost eenmalig € 14,95 en is, net als de digitale ontvanger, verkrijgbaar bij de Kabelnoord verkooppunten.