Hoe werkt de Kabelnoord (Live) TV App met Chromecast?

Handleiding Google Chromecast met Kabelnoord (Live) TV App

De Kabelnoord (Live) TV app beschikt over Google Chromecast-ondersteuning. Met Chromecast stream je eenvoudig je favoriete content van je smartphone of tablet naar je TV-scherm. Op deze manier wordt je ‘tweede scherm’ je afstandsbediening voor je eerste scherm, de TV.

Wat heb je nodig?
Om Chromecast te kunnen gebruiken heb je een smartphone of tablet nodig met een Apple (vanaf iOS9.0 en hoger) of Android (vanaf 4.2 voor Kabelnoord Live TV app en vanaf 6.0 voor Kabelnoord TV app) besturingssysteem. Daarnaast heb je een TV nodig met een vrije HDMI-poort en een Chromecast (1e of 2e generatie). Chromecast is een apparaat voor mediastreaming dat wordt aangesloten op de HDMI-poort van je tv en is verkrijgbaar bij Kabelnoord-verkooppunten en webshops.

Chromecast

Stappenplan gebruik Chromecast
Het is niet moeilijk om de Chromecast te installeren op je TV. Met deze handleiding doorloop je eenvoudig de installatie. Je kunt snel beginnen met het streamen naar jouw TV.

Als eerste is het van belang dat je Chromecast geïnstalleerd is op je TV en dat deze gekoppeld is met je smartphone of tablet.Raadpleeg hiervoor de stappen die beschreven zijn op de officiële Google Support pagina’s

Als je Chromecast eenmaal geïnstalleerd is op je TV en gekoppeld is met je smartphone of tablet, kun je programma’s vanuit de Kabelnoord TV-app ook streamen naar je Chromecast. Volg hiervoor onderstaande stappen. Wij gebruiken screenshots van Apple-devices. Op Android-devices zijn de stappen vergelijkbaar, maar de verbinding komt eerder tot stand:

  1. Open de Kabelnoord TV-app en log in met je Kabelnoord account.
  2. Selecteer het programma dat je naar je tv wilt streamen. 
  3. Bij het selecteren van het programma opent een programma-detail scherm. Druk hier op de knop ‘Koppelen met Chromecast’.

Koppelen met chromecast

Het is ook mogelijk om tijdens het afspelen van een programma op je smartphone of tablet te streamen naar je Chromecast. Druk hiervoor op het Chromecast icoontje in het player-scherm, rechts naast de volumeregeling.

chromecast icoontje

4. Het Chromecast bedieningsscherm opent. Druk op de knop ‘Instellen’ rechtsboven.

Chromecast instellen

5. Er opent een scherm waarin jouw Chromecast apparaat gevonden wordt in je netwerk. Selecteer jouw Chromecast uit de lijst met apparaten om verbinding te maken.

Het verbinden met Chromecast gaat vervolgens automatisch. Zodra de Chromecast is verbonden zie je op het TV-scherm een beeld met daarop het Kabelnoord Live TV App-icoon en daaronder de beschrijving van het programma dat je wilt streamen.

6. Op je tablet of smartphone zie je nu een afstandsbediening met knoppen waarmee je het afspelen van het programma kunt bedienen. Druk op de afspeelknop (‘play’-icoon) om te starten met kijken op je tv.