Hoe wijzig ik de wifi-kanalen van mijn Genexismodem?

Heb je een glasvezelaansluiting en maak je gebruik van het type glasvezelmodem Titanium 48Pas zelf je wifi-kanalen aan door de volgende stappen te volgen:

1 Open een browser (Internet Explorer, Firefox, Chrome, enz.)
2 Voer in de adresbalk 192.168.1.254 in en druk op enter.
3 Op het volgende scherm dien je in te loggen, User name is admin en Password is admin.
4 Je komt in het menu en hier kies je voor "network" en vervolgens voor "wireless", hier kun je het woordje "auto" dat achter "channel" staat aanpassen naar 1, 6 of 11 waarna je op "save wlan settings" moet drukken.
5 Hierna kies je “wireless 5 GHz”, hier kun je weer het woordje "auto" dat achter "channel" staat aanpassen, in dit geval naar 36 waarna je weer op "save wlan settings" moet drukken. Het nieuwe kanaal is nu ingesteld.

Heb je een glasvezelaansluiting en maak je gebruik van het type glasvezelmodem Platinum 7840? Pas zelf je wifi-kanalen aan door de volgende stappen te volgen:

1 Open een browser (Internet Explorer, Firefox, Chrome, enz.)
2 Voer in de adresbalk 192.168.1.254 in en druk op enter.
3 Op het volgende scherm dien je in te loggen, User name is admin en het Password vind je op de sticker op het modem.
4 Je komt in het menu en hier kiest voor "Wireless", hier kun je het woordje "auto" dat achter "channel" staat, aanpassen naar 1, 6 of 11 voor de 2,4 GHz en bij 5 GHz naar 36, hierna klik je op SAVE. Het nieuwe wifi-kanaal is nu ingesteld.