Continuïteit van diensten tijdens Coronamaatregelen                      Pas op voor phishing e-mails!

Hoe kan ik mijn WiFi via het modem uitzetten?

Voor het installeren van WiFi-extra werken de WiFi-extra punten het beste als je het huidige WiFi via het modem uitschakeld. Hieronder zie je per modem hoe je dit kunt doen.

COAX
Arris TG862S (docsis 3 modem)
• Maak eerst verbinding met het modem, dit kun je draadloos of bekabeld doen.
• Vul het ipadres ‘192.168.0.1’ in in de adresbalk ( NIET de google-zoekbalk) om op de inlogpagina van het modem te komen.
• Je ziet nu het inlogscherm. De username is admin en het password is password.
• Als je dit invult kom je in de System Basic Setup. Bovenin klik je op Wireless.
• Vink vervolgens de optie Enable Wireless uit.
• Klik onderaan de pagina op Apply.

Het modem is nu gereset en de wifi is uitgeschakeld op het modem.

Arris TG1652S (nieuwste docsis 3 modem)
• Maak verbinding met het modem dit kun je draadloos of bekabeld doen. De voorkeur is bekabeld en zo wordt het hier ook beschreven.
• Vul het ipadres ‘192.168.0.1’ in in de adresbalk ( NIET de google-zoekbalk) om op de inlogpagina van het modem te komen.
• Je ziet nu het inlogscherm. De username is admin en het password is password.
• Als je dit invult kom je in de System Basic Setup. Bovenin klik je op Wireless 2,4GHz.
• Vink vervolgens de optie Enable Wireless uit.
• Klik onderaan de pagina op Apply.
• Vervolgens klik je op Wireless 5 GHz.
• Vink ook hier de Enable Wireless uit.
• Klik op Apply.

Het modem is nu gereset en de wifi op de 2,4 GHZ en 5GHZ op het modem is uitgeschakeld.

GLASVEZEL
Live Titanium 48

• Maak verbinding met het modem dit kun je draadloos of bekabeld doen. De voorkeur is bekabeld en zo wordt het hier ook beschreven.
• Vul het ipadres ‘192.168.1.254’ in in de adresbalk ( NIET de google-zoekbalk) om op de inlogpagina van het modem te komen.
• Je ziet nu het inlogscherm. De username is admin en het wachtwoord is admin.
• Als je dit invult kom je in de System Information. Bovenin klik je op Network, vervolgens op Wireless.
• Vink vervolgens de optie Enable Radio uit.
• Klik onderaan de pagina op Save WLAN Settings.
Het modem is nu gereset met de Wifi op 2,4GHz.
• Vervolgens klik je op Wireless 5GHz.
• Vink ook hier de Enable Radio uit.
• Klik op Save WLAN Settings.
Het modem is nu gereset met de Wifi op 5GHz.

Platinum 7840
• Maak verbinding met het modem dit kun je draadloos of bekabeld doen
• Vul het ipadres ‘192.168.1.254’ of http://router in in de adresbalk (NIET de google-zoekbalk) om op de inlogpagina van het modem te komen.
• Je ziet nu het inlogscherm. De username is admin en het wachtwoord staat op de sticker van het modem (elk modem heeft een eigen inlog wachtwoord).
• Als je dit invult klik je bovenin op Wireless.
• Onder het kopje Configuration schakel je zowel de 2,4GHZ als de 5GHz uit d.m.v. het schuifbalkje.
• Klik in het blok Configuration op save.
Het modem is nu gereset met de wifi uit.