Ik kan geen e-mail ontvangen maar wel versturen. En nu?

Volle inbox

Waarschijnlijk is de inbox vol. Kabelnoord biedt 1 Gb aan ruimte aan voor het opslaan van e-mails. Heb je in je e-mailprogramma aangegeven een kopie te bewaren van de e-mail op de server, dan is hoogstwaarschijnlijk  de e-mailbox vol. Dit kun je controleren door een e-mailbericht naar jezelf te sturen. Als je een e-mailbericht terug krijgt met de melding dat het e-mailbericht niet verstuurd kon worden, wordt hierin ook de reden aangegeven. Als in het bericht de melding “The user's mailbox is full!” verschijnt, is de 1 Gb aan ruimte bereikt.

Inbox legen

Je kunt de inbox legen door in te loggen op de webmail en vervolgens in te loggen met je gebruikersnaam en wachtwoord die je gekregen hebt bij de aanmelding van Kabelnoord Internet. Wanneer je eenmaal bent ingelogd, kun je een aantal e-mails verwijderen om weer ruimte te creëren voor nieuwe e-mails.

(let op: de e-mails die je verwijdert moet je vervolgens ook  verwijderen uit de prullenbak op de webmail).

Hoe te voorkomen?

Om dit probleem in het vervolg te voorkomen, kun je de instellingen in je e-mailprogramma aanpassen. Het e-mailprogramma Windows Live Mail heeft standaard de instelling “een kopie op server achterlaten” ingeschakeld. Afhankelijk van de weergave van het e-mailprogramma Windows Live Mail ga je naar Extra > Accounts. Vervolgens selecteer je je e-mailaccount en klik op eigenschappen. Ga dan naar het tabblad 'geavanceerd'. Hier kun je het vinkje uitschakelen van de optie “van server verwijderen na x aantal dagen”.

(Let op: als je het vinkje uitschakelt van “Een kopie van berichten op de server achterlaten”, kun je dezelfde e-mails niet meer binnenhalen op een andere computer waarbij je het e-mailadres hebt ingesteld).