ONS is Zender van de Maand mei

Geplaatst op 1 mei 2018

Oorlog & Bevrijding

In mei is het thema Oorlog & Bevrijding via televisiezender ONS. Een greep uit de programmering: 

Oorlogsverhalen – De Tweede Wereldoorlog (6 afl. x ca. 25 min.)
- vanaf 4 mei iedere vrijdag om 20:30 uur
In de serie Oorlogsverhalen – De Tweede Wereldoorlog brengen programmamakers Michiel Praal en Pia van der Molen een bijzondere reeks gesprekken met getuigen en nabestaanden van getuigen van één van de donkerste perioden uit de vaderlandse geschiedenis: de Tweede Wereldoorlog. Stuk voor stuk vertellen zij hun indrukwekkende verhalen over verschillende aspecten van de oorlog. Zo komen getuigen van de concentratiekampen Westerbork en Amersfoort, Engelandvaarders en onderduikers aan het woord. Maar ook de nabestaanden van Joden die de oorlog overleefden en naar Israël verhuisden, vertellen hun verhaal.

Het Adelaarsnest

Het Adelaarsnest (documentaire, 2 delen)
- maandag 7 mei en maandag 14 mei om 20:00 uur
Diep verborgen in de Beierse Alpen, lag ooit Het Adelaarsnest. Het hoofdkwartier van één van de wreedste dictators uit de wereldgeschiedenis: Adolf Hitler. Op deze berg maakte Hitler zijn belangrijkste militaire beslissingen en bereidde hij zijn moorddadige plannen voor, die uiteindelijk miljoenen onschuldige mensen het leven zouden kosten. Het Adelaarsnest is een indringende documentaire die de opkomst en ondergang van het Derde Rijk en zijn Führer laat zien met Hitler’s Alpenresidentie in een centrale rol.

Over ONS

ONS is dé tv-zender voor mensen die nostalgie een warm hart toedragen. ONS biedt een breed aanbod aan goede series, Nederlandse en buitenlandse speelfilms, geschiedenis, muziek en entertainment. Programma’s uit en over het verleden en prachtige historische drama’s en films die de sfeer van vroeger uitademen. 

Bekijk hier de ONS programmering voor mei.


ONS is bij Kabelnoord onderdeel van het zenderpakket Familie, verkrijgbaar voor € 4,95 per maand. In mei is ONS zender van de maand op kanaal 13 (netwerkcode 9100).