Kijk gratis naar NPO 2 Extra HD

Kijk gratis naar NPO 2 Extra

Geplaatst op 3 juni 2021

Alle televisieklanten van Kabelnoord ontvangen de tv zender "NPO 2 Extra" gratis op kanaal 53. Deze freeview is een initiatief van NPO om de muziek- en cultuursector tijdens de lange lockdown een hart onder de riem te steken. De freeview blijft zolang niet alle beperkingen voor de muziek- en cultuursector zijn opgeheven. 

Kijk gratis muziek-, theater- en dansproducties
Op NPO 2 Extra worden vooral veel muziek-, theater- en dansproducties uitgezonden. Het gaat hierbij om producties die vanwege coronamaatregelen niet in theaters en schouwburgen vertoond kunnen worden. Ook worden er filmopnames van bestaande producties uit het archief uitgezonden, onder meer van het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

NPO 2 extra zomer en najaar 2021

Nu we de theaters, concertzalen en festivals zo hard missen, brengt NPO2 extra de allerbeste podiumkunstenaars naar de huiskamer. De kunst en cultuurzender van de Publieke Omroep heeft voor de tweede helft van 2020 een inspirerende en ontroerende programmering in de maak.

Festivals

Op 18 juni trappen we het festivalseizoen af met Triggerfinger, Rage Against the Machine, De Staat, Ed Sheeran, John Mayer, the Cure en heel veel andere top acts zijn te zien in een heel weekend lang hoogtepunten uit het roemruchte Pinkpop archief.

In de zomer komen nog veel meer grote festivals aan de beurt met compilaties en hoogtepunten uit onder andere Lowlands, North Sea Jazz, Zwarte Cross, Wonderfeel en Appelsap.

Cabaret

Genieten van prikkelende humor is een sterk medicijn in barre tijden. NPO 2 extra heeft daarom een bonte verzameling cabaretiers gevraagd om hun mooiste programma’s te delen. Dat leverde een vijftigtal heerlijke shows op van comedians als  Peter Pannekoek, Roué Verveer, Emilio Guzman, Claudia de Breij en vele anderen. Allemaal te zien dit najaar op NPO 2 extra.

Opera en Klassiek

Op de zondag en maandag toveren we NPO2 extra om tot de grootste concertzaal van Nederland. Met hout, koper, strijkers, diva’s en dirigenten zetten we muziek van grote klassieke componisten als Beethoven, Mahler en Puccini op het podium. Dit najaar o.a. uitvoeringen van Holland Opera (Mozart’s Requiem, Die Zauberflöte) en indrukwekend werk van het Nederlands Kamerkoor (Tranen van Petrus, ‘Vergeten’ met Arjan Ederveen)

Op de zondagavond zien we wekelijks Podium Witteman extra met een boeiende 2e helft in aansluiting op NPO 2. Tijl Beckand maakt voor NPO2 extra onder de titel ‘De Russen’ een nieuwe televisieserie over Prokofiev, Stravinsky, Sjostakovitsj en Tsjaikovski en andere grote Russische componisten 

Theater

Omdat in de schouwburgen het doek nog steeds niet op kan, heeft de NPO een podium ingericht voor televisievertalingen van hedendaagse theaterstukken. We zien de komende maanden onder meer Zwanensprong met Lidewij Mahler en Julia van der Vlugt, Doula’s van de Stad met Adelheid Roosen e.a., Citizen K met Sadettin K en Het Nationale Theater, De Zaak Shell, Oom Wanja en de Romeinse Tragedies van ITA.

En verder…

Documentaires over beeldende kunst (Klibansky, Ai Weiwei, van Lieshout, Ulay), Een nieuwe serie Zomergasten documentaires, The Ballroom van Jan Douwe Kroeske, dansvoorstellingen met het Scapino ballet en Conny Janssen Danst en On Stage met Hennie Vrienten, Eefje de Visser en Danny Vera. Naast alle podiumkunsten in het kader van NPO Cultuur zijn er uiteraard ook weer verse afleveringen van bekende series als Vrije Geluiden, Blokhuis extra, Verder Kijken met Jeroen Krabbé, Cinema extra met Noa Johannes en Art Department.

Kun je NPO 2 Extra niet ontvangen?
NPO 2 Extra wordt alleen in hd-kwaliteit doorgegeven op kanaal 53. Zie je niets op kanaal 53, dan is je tv of tv-ontvanger waarschijnlijk ongeschikt. Bestel een digitale tv-ontvanger bij een Televisie Standaard, Compleet of Maximaal abonnement, of informeer bij een Kabelnoord partner.