Het plastic dilemma op National Geographic

Geplaatst op 3 juni 2019

De hele maand juni staat bij de zender National Geographic in het teken van de strijd tegen wegwerpplastic. Programmamaker Harm Edens is ambassadeur van de campagne ‘Stop met Plastic’. Iedere woensdag, zaterdag en zondag worden documentaires rond het thema uitgezonden op kanaal 252 bij Kabelnoord.

Ruim 9 miljard kilo plastic
Een dode walvis met 80 plastic tassen in de maag, containers vol plastic in de Waddenzee, een plastic zak op 11 kilometer diepte in de Marianentrog. Keer op keer worden we geconfronteerd met de schadelijke gevolgen van plasticvervuiling in ons ecosysteem. Jaarlijks belandt 9 miljard kilo plastic in de oceaan. Dat terwijl veel producten, zoals rietjes en plastic tasjes, makkelijk te mijden zijn. National Geographic moedigt daarom mensen wereldwijd aan om te stoppen met plastic wegwerpproducten.

Juni = stop met plastic maand
Naast Harm Edens ondersteunen onder anderen EU-vicepresident Frans Timmermans, Olympisch surfkampioen Dorian van Rijsselberghe, fotograaf Sacha de Boer, FOX Sports-presentator Jan Joost van Gangelen en plastic-activist Merijn Tinga de campagne. Zij hebben allen een persoonlijke motivatie om zich uit te spreken tegen plasticvervuiling en hebben een videoboodschap opgenomen die in juni bij National Geographic te zien is.

< WhatsApp Scan & chat

Scan de code met uw mobiele telefoon en begin te chatten of klik op Whatsapp Web