It Holdersnêst eerste Friese finalist STEAMCUP Challenge

Verbinding en plezier tijdens de Kabelnoord Kidsrun

Geplaatst op 29 april 2024

Dokkum - Even weg achter je (beeld)scherm en samen met leeftijdsgenoten in beweging in de buitenlucht. Zaterdag 20 april j.l. was het ondanks de regen een drukte van belang in Dokkum vanwege de Kabelnoord Kidsrun. Meer dan 200 kinderen uit de regio kwamen samen met familie, vrienden en bekenden naar de Bonifatiuskapel. Alle deelnemers kwamen over de finish en ontvingen een medaille uit handen van kinderburgemeesters Arjen Wielinga (gemeente Dantumadiel) en Ruben van der Veen (gemeente Noardeast-Fryslân). De Kabelnoord Kidsrun is onderdeel van de Bonifatiusloop Dokkum.

Meedoen is belangrijker dan winnen

Daan van Beek, directeur Kabelnoord: “Alle kinderen in de basisschoolleeftijd konden meedoen aan de Kabelnoord Kidsrun. Per leeftijdscategorie was er een passende afstand. En het allerbelangrijkste motto voor de dag: meedoen is belangrijker dan winnen. Het ging dus niet om snelheid of het winnen van de Kidsrun, maar om gezelligheid, verbinding en lekker bewegen in de buitenlucht. Alle kinderen konden in hun eigen tempo het parcours afleggen en werden aangemoedigd door het enthousiaste publiek.”

Kinderburgemeesters in actie

Beide kinderburgemeesters vervulden samen met Daan van Beek de officiële startmomenten voor de verschillende afstanden. Arjen en Ruben deden mee aan de gezamenlijke Kidsrun warming-up, moedigden alle deelnemers enthousiast aan en overhandigden iedereen persoonlijk een medaille bij de finish.

           
           
           
           
                   
< WhatsApp Scan & chat

Scan de code met uw mobiele telefoon en begin te chatten of klik op Whatsapp Web