Uitleg over WiFi

Uitleg over WiFi

Geplaatst op 21 mei 2019

Kabelnoord levert supersnel internet af op het modem bij jou in huis. Maar is supersnel internet ook wat jij ervaart op jouw apparaten? Vanaf het Kabelnoord-modem is het aan jou om de beste omstandigheden te creëren om snel te kunnen internetten in huis. Kabelnoord adviseert als het even kan gebruik te maken van bekabeld internet. Je gebruikt dan een “UTP-kabel” tussen het modem en jouw apparaat. Dit is altijd stabieler en vele malen sneller dan draadloos internet: WiFi.

Basis WiFi-functionaliteit op het modem
Op het Kabelnoord-modem zit ook een basis WiFi-functionaliteit. Dit is handig voor apparaten (zoals een mobiele telefoon) die je niet bekabeld op internet kunt aansluiten. Mogelijk is deze basis WiFi-functionaliteit niet sterk genoeg om de hele woning van draadloos internet te voorzien. Wil je optimaal en stabiel WiFi-internet in jouw woning? Optimaliseer de omstandigheden aan de hand van deze tips en schaf goede apparatuur aan om het gewenste WiFi-bereik in jouw woning te realiseren.

Er zijn veel verstorende factoren in een woning aanwezig waardoor je een slechte WiFi-verbinding ervaart. Wist je dat bijvoorbeeld beton, isolatiemateriaal en zelfs (keuken)apparaten invloed kunnen hebben op het WiFi-signaal in jouw woning? En iedere woning is op dit punt weer anders. Lukt het niet om het WiFi-bereik in je woning te optimaliseren? Bel onze helpdesk.

< WhatsApp Scan & chat

Scan de code met uw mobiele telefoon en begin te chatten of klik op Whatsapp Web