’t Holdersnêst naar de finale van de STEAMCUP Challenge 2024

’t Holdersnêst naar de finale van de STEAMCUP Challenge 2024

Geplaatst op 18 maart 2024

Dokkum - Groep 6 van ’t Holdersnêst uit Harkema staat in de landelijke finale van de STEAMCUP Challenge 2024! Op vrijdag 19 april a.s. brengt Kabelnoord de hele klas naar Hilversum. Ze moedigen Kees, Ryan, Yvan en Mare aan tijdens de finale in Beeld en Geluid. De kinderen volgden afgelopen weken speciale STEAM-lessen op school en bedachten in groepjes ideeën voor een app die bijdraagt aan een betere wereld.

Anja Cornelissen (manager Klant en Markt, Kabelnoord): “Kabelnoord zet zich in voor een Digitaal vaardig(er) Friesland. We waren bekend met de STEAMCUP challenge en het viel ons op dat er voornamelijk scholen uit de Randstad meededen aan dit initiatief. We hebben daarom een docententraining georganiseerd in Dokkum. De docenten kregen naast de docententraining gratis lesmateriaal en gingen vervolgens in de klas aan de slag. Er werden speciale lessen gevolgd en in groepjes ideeën bedacht, gepitcht en vervolgens gepresenteerd voor een nieuwe app. De landelijke jury heeft alle inzendingen beoordeeld en aangegeven dat het app-idee van Kees, Ryan, Yvan en Mare zo goed was dat ze in de landelijke finale staan. Natuurlijk brengt Kabelnoord groep 6 van ’t Holdersnest in de bus naar Hilversum!”

Door de STEAMCUP te faciliteren in het Noorden, wil Kabelnoord docenten en schoolgaande jeugd op een laagdrempelige manier kennis laten maken met de onbegrensde mogelijkheden van internet in combinatie met wetenschap, technologie, techniek, kunst en wiskunde.

           
                   
< WhatsApp Scan & chat

Scan de code met uw mobiele telefoon en begin te chatten of klik op Whatsapp Web