Stekker uit het stopcontact?

Stekker uit het stopcontact?

Geplaatst op 22 augustus 2022

Je leest en hoort het overal: de energieprijzen stijgen. Ook de apparaten die je gebruikt om te internetten, tv te kijken en te bellen verbruiken stroom. Wat gebeurt er als je je modem of tv ontvanger van de stroom haalt?

1) Stekker uit je modem? Helemaal offline.

Als je de stekker van je (glasvezel)modem uit het stopcontact haalt, ben je helemaal offline. Je internetverbinding wordt verbroken en daarmee verliezen alle apparaten die verbonden zijn met jouw modem hun verbinding. Dus niet alleen je tablet en smartphone, maar ook je alarmsysteem, videodeurbel, beveiligingscamera etc. hebben geen verbinding.

2) Telefonieklanten kunnen niet meer bellen of gebeld worden.

Bel je via Kabelnoord? Dan kun je niet meer bellen of gebeld worden op het moment dat jouw modem van de stroom is. In het geval van calamiteiten ben je niet bereikbaar op je vaste nummer.

3) Even wachten op verbinding.

Stop je de stekker(s) weer in het stopcontact? Het duurt even voordat je modem, router, tv-ontvanger en andere apparaten weer online zijn en verbinding maken. Je hebt dus niet direct internet. Meestal duurt het 15 minuten voor alle apparaten weer verbonden zijn.

4) Update gemist?

Kabelnoord voert voornamelijk ’s nachts (automatische) updates en werkzaamheden uit, om klanten ongestoord gebruik te laten maken van internet, tv en bellen. Dit is nodig om ons netwerk veilig en up to date te houden. Als jouw modem offline is, kan het zijn dat jouw modem net een belangrijke update mist. Zodra je de stekker weer in het stopcontact steekt kan het langer duren voordat je weer verbinding hebt. Soms lukt het niet en blijven je modem en apparaten offline. Neem in deze gevallen contact op met het servicecentrum.

Tip:

Natuurlijk bespaar je stroom door je modem, routers en/of WiFi-versterkers van de stroom te halen. Maar je kunt aanzienlijk meer besparen als je (ver)oude(rde) apparatuur, zoals bijvoorbeeld een plasma tv, uit zet of vervangt door een energiezuiniger model. Laat je vrijblijvend informeren door een Kabelnoord Verkooppunt bij jou in de buurt.

< WhatsApp Scan & chat

Scan de code met uw mobiele telefoon en begin te chatten of klik op Whatsapp Web