Pas op voor phising

Pas op voor phishing e-mails

Geplaatst op 3 augustus 2023

Onlangs werd er weer een phishing e-mail verzonden. Deze valse e-mail heeft als afzender Kabelnoord, maar is niet afkomstig van Kabelnoord. Phishing is een vorm van internetfraude waarbij internetcriminelen proberen persoonlijke gegevens en/of wachtwoorden te stelen.

Phishingmails lastig te herkennen?

Het is soms lastig om een phishingmail te herkennen. Deze valse e-mails zien er steeds professioneler uit en staan tegenwoordig niet meer vol taal- en spelfouten. Ook de gebruikte logo's en foto's worden steeds professioneler. Controleer je ontvangen e-mail daarom goed op onregelmatigheden. Let vooral goed op de domeinnaam. Je herkent een phishingmail vaak aan een onjuiste domeinnaam van waaruit het bericht verzonden is. Ontvang je een e-mail ‘namens Kabelnoord’, maar is de domeinnaam anders dan @kabelnoord.nl of @office.kabelnoord.nl? Dan gaat het om een valse e-mail.

Persoonsgegevens

In veel nepmails staat het verzoek om je persoonsgegevens online 'te controleren', 'bij te werken' of 'aan te vullen' of je mail opnieuw te ‘valideren’. Je moet dan op een link klikken om dit te doen. Klik nooit zomaar op een link als je twijfels hebt en wees voorzichtig met het openen van bijlagen. 

Markeren en verwijderen

Ontvang jij verdachte e-mails van Kabelnoord of andere organisaties? Markeer de desbetreffende e-mail(s) als SPAM en verwijder deze direct. Zo bescherm je jezelf tegen internetfraude.

Bel bij twijfel!

Mocht je twijfels hebben over een ontvangen e-mail dan kun je altijd (telefonisch) contact opnemen met Kabelnoord. We zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.00 en 17.00 uur en op zaterdag tussen 9.00 en 17.00 uur.

Checklist:
- Controleer het e-mailadres van de afzender. Kabelnoord stuurt alleen e-mails vanuit @kabelnoord.nl of @office.kabelnoord.nl e-mailadressen.
- Heb je een phishingmail ontvangen? Markeer deze als SPAM en verwijder hem direct.
- Twijfel je? Dan kun je contact opnemen met Kabelnoord.
- Hier vind je meer informatie over o.a. SPAM en phishing 

 

< WhatsApp Scan & chat

Scan de code met uw mobiele telefoon en begin te chatten of klik op Whatsapp Web