Overal wifi in huis?

Overal wifi in huis?

Geplaatst op 3 oktober 2022

Kabelnoord levert su-per-snel internet op jouw adres. Maar ervaar jij die snelheid ook tijdens het gamen, Netflixen en FaceTimen? Wist je dat oude apparaten (ongemerkt) kunnen zorgen voor vertraging op de lijn? Onze wifi-expert Jan deelt twee handige wifi-tips, zodat je optimaal gebruik kunt maken van ons netwerk.

Tip 1: Zet oude apparaten uit

Vaak zijn oude apparaten die je verbindt met wifi, de oorzaak van problemen. Jan de Jong: “Oude apparaten werken volgens oudere standaarden, zijn trager en claimen het wifinetwerk voor zichzelf. Vergelijk het met de Centrale As. Je mag op sommige stukken 100 kilometer per uur rijden, maar je moet je snelheid aanpassen als de voertuigen voor je een stuk langzamer rijden. Zo werkt het met wifi ook. Een oud apparaat vertraagt je verbinding. Zet je oude laptop, tablet of de doorgeschoven telefoon aan een van de kinderen, eens uit. Grote kans dat je wifi op andere apparaten opeens wel snel werkt.”

Tip 2: Kies voor meerdere wifi-punten

We plaatsen een modem met wifi in jouw woning. Jan: "Wil je van de keukentafel tot de zolderkamer goede wifi-dekking? Dan heb je meestal meerdere wifi-punten in huis nodig. Bij Kabelnoord kun je gratis Wifi-extra bestellen bij je internetabonnement via Mijn Kabelnoord. Verbindt de wifi-punten bij voorkeur via een kabel aan je modem. Zo verlies je de minste snelheid en zorg je voor een stabiele wifi-verbinding in huis."

Wifi verbeteren? We helpen je graag!

Heb je vragen over internet of wifi? Of kan je wifi-verbinding wel een boost gebruiken? Bel of app ons op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 of op zaterdag tussen 9.00 en 17.00 uur via 0519-701701.

< WhatsApp Scan & chat

Scan de code met uw mobiele telefoon en begin te chatten of klik op Whatsapp Web