Samsung HD ontvanger niet meer bruikbaar voor NPO HD

Geplaatst op 5 januari 2015

Vanaf 6 januari is de Samsung DCB-H360r(s) ontvanger niet meer bruikbaar voor de ontvangst van NPO1, 2 en 3 HD welke o.a. via het netwerk van Kabelnoord worden aangeboden. Reden hiervoor is  dat de NPO in Hilversum per deze datum een nieuwe uitzendstraat in gebruik heeft genomen welke niet compatible is met dit type. Er is tot het laatste moment getracht om samen met de hardware leverancier van de NPO én Samsung een passende oplossing te vinden. Helaas is dit niet gelukt.

Kabelnoord betreurt deze situatie enorm en heeft tot het laatste moment gepoogd tezamen met o.a. Ziggo, Delta Kabel en Samsung alsnog samen een passende oplossing te vinden. Langer uitstel was helaas geen optie voor de NPO, waardoor wij genoodzaakt zijn om per direct de support op deze HD ontvanger te beëindigen. Ontvangst van de overige kanalen vormt geen probleem, hier kunt u deze HD ontvanger voor blijven gebruiken.

Indien u wilt blijven genieten van NPO1, 2 en 3 in HD bent u genoodzaakt een andere ontvanger aan te schaffen. Onze dealers kunnen u daarmee verder van dienst zijn.