Micro Bit: meet-ups in DBieb

Geplaatst op 26 maart 2019

Voor alle kinderen van 10+ uit Tytsjerksteradiel organiseert dbieb meet-ups om de micro:bit te komen ontdekken. Een micro:bit is een mini-computer waarmee je kunt programmeren, spelletjes spelen en muziek, robots of apps maken. Het project is een initiatief van de gemeente, Kabelnoord en dbieb.

Er komen 6 meet-ups, verspreid over de bibliotheken van Hurdegaryp, Gytsjerk en Burgum. De middagen beginnen om 15.30 uur en duren tot 16.30 uur. De eerste meet-up is op 1 april (geen grap) in de bibliotheek van Hurdegaryp en wordt feestelijk geopend door wethouder Tytsy Willemsma en Niek Geelhoed, directeur van Kabelnoord. Het wordt een feestelijke happening met taart!

Alle 10+ kinderen uit Tytjerksteradeel, ontvangen via school een uitnodiging om te komen micro:bitten in een bibliotheek bij hen in de buurt. Medewerkers van de bibliotheek begeleiden deze middagen zelf. De meet-ups vinden plaats op 1 april en 3 juni in dbieb Hurdegaryp, 3 april en 5 juni in dbieb Burgum, 17 april en 26 juni in dbieb Gytsjerk.

Tijdens de meet-ups worden kinderen uitgedaagd om aan de slag te gaan met moderne digitale technieken. Bij dbieb kunnen kinderen al kennismaken met allerlei digitale vaardigheden en het project micro:bit is dan ook een logische aanvulling in het activiteitenprogramma.

Ook Kabelnoord wil digitale vaardigheden voor kinderen stimuleren. De eerste nieuwe gemeente waar Kabelnoord glasvezel gaat aanleggen is Tytjerksteradiel. De samenwerking is dan ook niet toevallig gekozen. Eerder introduceerde Kabelnoord met succes het project ‘Tien, tijd voor je eigen Micro:Bit’ met Bibliotheken Noord Fryslân. Meer informatie en aanmelden op dbieb.nl.

< WhatsApp Scan & chat

Scan de code met uw mobiele telefoon en begin te chatten of klik op Whatsapp Web