Leerlingen en klanten volgen workshops bij Kabelnoord

Leerlingen en klanten volgen workshops bij Kabelnoord

Geplaatst op 11 april 2024

Niet alleen 50 medewerkers, maar ook groep 8 van de Prins Bernhardschool uit Kollum waren keihard aan het werk bij Kabelnoord! Ook werd Kabelnoord bezocht door een groep trouwe klanten die zich hadden opgegeven voor de workshop Fake News. 

Prins Bernhardschool aan de slag bij Kabelnoord

Na een uitgebreide uitleg en glasvezelworkshop was de hele klas in staat om zelf een glasvezel te lassen. Florian Krikke, leerling Prins Bernhardschool: “Ik wist niet dat ik thuis aan het Youtuben, TikTokken en gamen ben via een glasvezelkabeltje wat zo dun is als een mensenhaar! Het is heel erg belangrijk om heel netjes te werken en de glasvezel goed schoon te maken voordat je een las zet. Ik vond het heel interessant!”

Wat is nepnieuws?

Aansluitend werden de leerlingen wegwijs gemaakt in de wereld van nepnieuws. Waarom zijn er mensen die nepnieuws maken? En hoe kan het dat nepnieuws soms zo echt lijkt, dat je het (bijna) gelooft? De leerlingen gingen zelf aan de slag met het maken en verspreiden van nepnieuws. Want als je weet waar je op moet letten bij het zelf maken van een nepnieuws-bericht, ga je het ook beter herkennen in de praktijk. De nepnieuwsberichten werden gestuurd naar vriendjes, vriendinnetjes en familieleden. Na een paar seconden kwam er een melding in beeld dat de lezer was gefopt. Deze workshop werd verzorgd door Beeld en Geluid uit Hilversum.

Kijkje achter de schermen bij Kabelnoord

Ook een groep trouwe Kabelnoord-klanten volgden ’s middags een uitgebreide workshop over nepnieuws. Ze hadden zich hiervoor opgegeven en werden onlangs uitgeloot om mee te doen aan de workshop. Aansluitend kregen ze een rondleiding door het bedrijf.

< WhatsApp Scan & chat

Scan de code met uw mobiele telefoon en begin te chatten of klik op Whatsapp Web