Daan van Beek directeur Kabelnoord: Fan de mienskip, foar de mienskip

Kabelnoord: Fan de mienskip, foar de mienskip

Geplaatst op 22 maart 2024

Het is de beste beschrijving die Daan van Beek kan geven aan het bedrijf waar hij sinds 2018 werkt. Vorig jaar is hij aangetreden als directeur. “Ik ben trots op Kabelnoord. Een bedrijf dat al 45 jaar midden in de maatschappij staat en een onmisbare voorziening levert.” 

Van de Friezen

In de regio staat het bedrijf bekend als dé kabelaar die internet, televisie, radio en vaste telefonie levert. In de (dorps)kernen en op het platteland kan iedereen gebruik maken van razendsnel glasvezelinternet met dank aan Kabelnoord. Het bedrijf is uniek omdat het als enige telecombedrijf in Nederland eigendom is van vier gemeenten (Noardeast Fryslân, Dantumadiel, Ameland en Schiermonnikoog). Daarmee zijn de bewoners van deze regio dus in feite aandeelhouder van het bedrijf. Dagelijks zorgen ruim 50 medewerkers dat klanten ongestoord kunnen internetten, tv kijken en bellen. 

“Kwaliteit, betrokkenheid en de beste service zijn voor ons belangrijke kernwaarden. Mensen kunnen ons gewoon bellen of langskomen bij onze publieksbalie in Dokkum. Daarnaast komen we ook naar de mensen toe met onze regionale servicepunten en monteursbezoeken. We nemen nog echt de tijd voor de klant. En jo kinne gewoan Frysk prate” zegt Daan van Beek.  

Regionaal betrokken

Kabelnoord gaat verder dan alleen het leveren van snel glasvezelinternet en andere diensten. “We stoppen niet bij het modem, maar zorgen ervoor dat alles naar tevredenheid werkt en verbonden is. Al onze klanten krijgen een gratis Wifi-extra set bij hun internetabonnement. Zo kunnen onze klanten aan de keukentafel en op zolder ongestoord internetten”.  

Vanuit haar maatschappelijke rol en betrokkenheid met de regio ondersteunt Kabelnoord tal van activiteiten. “Het hebben van een snelle internetverbinding is één, maar hoe je deze veilig gebruikt is een tweede. Daarom steunen we verschillende initiatieven die ervoor zorgen dat geïnteresseerden hun digitale vaardigheden kunnen ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan de samenwerking met Bibliotheken Noord Fryslân en diverse banken. Gezamenlijk worden er bijeenkomsten georganiseerd over Veilig Internetbankieren en Leren Internetbankieren. Daarnaast organiseren we in april een workshop over het herkennen van nepnieuws.” 

Als technisch bedrijf vindt Kabelnoord het belangrijk om de jeugd te enthousiasmeren voor techniek. Regelmatig opent Kabelnoord haar deuren voor scholieren. Ze kunnen een workshop doen, presentaties volgen, krijgen een rondleiding, kunnen vragen stellen aan medewerkers of stage lopen. 

De regionale betrokkenheid van Kabelnoord uit zich ook in het sponsoren van de ‘Kidsrun’. Op zaterdag 20 april a.s. geeft Daan van Beek het startschot voor het regionale hardloopevenement. “Leg je smartphone aan de kant, kom in beweging en ontmoet elkaar eens offline. Want hoewel Kabelnoord gaat voor een supersnelle internetverbinding waardoor jongeren met elkaar verbonden zijn of gamen, is er nog altijd veel te zeggen voor de Friese buitenlucht!” 

Ervaar de persoonlijke service tijdens de Expo

Kom tussen 21 t/m 23 maart a.s. langs op de Kabelnoordstand tijdens de Expo. Stel je vragen en deel je ervaringen, ze staan voor je klaar! Ervaar zelf de persoonlijke service en regionale betrokkenheid van Kabelnoord. 

 

< WhatsApp Scan & chat

Scan de code met uw mobiele telefoon en begin te chatten of klik op Whatsapp Web