Kabelnoord faciliteert STEAMCUP voor scholen in de regio

Kabelnoord faciliteert STEAMCUP voor scholen in de regio

Geplaatst op 2 oktober 2023

Kabelnoord steunt de goIT STEAM Cup Challenge! De STEAMCUP is een spannende landelijke wedstrijd voor scholen. Tijdens de STEAMCUP worden leerlingen uitgedaagd een idee te bedenken voor een nieuw te ontwikkelen app die bijdraagt aan een betere wereld. Leerlingen pitchen hun idee samen met klasgenoten in een filmpje. De app hoeft niet gebouwd te worden, maar het mag natuurlijk wel. Wordt het idee geselecteerd voor de finale? Dan verzorgt Kabelnoord de busreis voor de hele klas naar de knallende finale ergens in Nederland.

Zelf een app bedenken

De STEAMCUP is een landelijke wedstrijd voor scholen. Afgelopen jaren was de wedstrijd populair in de Randstad. Kabelnoord haalt de STEAMCUP dit jaar naar het Noorden om ook in Friesland leerlingen uit het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en studenten uit het MBO op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met vaardigheden uit de 21ste eeuw. Tijdens de STEAMCUP doen docenten en leerlingen ervaring op met STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts en Mathematics). Dit jaar is de STEAMCUP gericht op 1 van de STGdoelen:

Gratis deelname voor iedere school

Afgelopen zomer tekende Kabelnoord de intentieverklaring Digitale Vaardigheden. Daan van Beek, directeur Kabelnoord: “Kabelnoord zet zich in voor een Digitaal vaardig(er) Friesland. Door de STEAMCUP te faciliteren in het Noorden, laten we docenten en schoolgaande jeugd op een laagdrempelige manier kennis maken met de onbegrensde mogelijkheden van internet i.c.m. wetenschap, technologie, techniek, kunst en wiskunde. Deelname is helemaal gratis. Er wordt een docententraining georganiseerd bij Kabelnoord zodat scholen uit de regio niet helemaal naar de Randstad hoeven. Iedere docent krijgt daarnaast gratis lesmateriaal voor 12 lessen en kan online hulp krijgen, als er vragen zijn." 

Meld jouw school vóór 14 november 2023 aan

Ben je docent en wil je meer weten over de STEAMCUP? Neem dan op werkdagen contact op met Kabelnoord. Direct opgeven en aanmelden voor de STEAMCUP kan tot 14 november 2023. De docententraining wordt op dinsdag 21 november a.s. van 15.00 tot 17.30 uur georganiseerd bij Kabelnoord in Dokkum.

De uiteindelijke winnaars van de STEAMCUP gaan met de hele klas als VIPgast naar Amsterdam.

Meer informatie over de Steamcup Challenge

< WhatsApp Scan & chat

Scan de code met uw mobiele telefoon en begin te chatten of klik op Whatsapp Web