It Holdersnêst eerste Friese finalist STEAMCUP Challenge

It Holdersnêst eerste Friese finalist STEAMCUP Challenge

Geplaatst op 29 april 2024

Vrijdag 19 april j.l. was de finale van de STEAMCUP Challenge 2024. Mare, Yvan, Kees en Ryan uit groep 6 van ’t Holdersnêst waren de jongste finalisten in de Steamcup geschiedenis. In totaal waren er 74 inzendingen uit heel Nederland. It Holdersnêst stond als eerste Friese school in de finale. De vier gaven een wervelende presentatie voor de deskundige jury en het publiek.

Met Kabelnoord naar Hilversum

De hele klas vertrok ’s ochtends om 7.30 uur in de Kabelnoord bus naar Hilversum. Eerst werd er een bezoek gebracht aan het interactieve Mediamuseum op het mediapark. De kinderen leerden aan de hand van vijf zones alles over media. Ze maakten hun eigen nieuws, kropen in de huid van een verslaggever van het journaal en van een influencer. Ook werden ze zelf onderdeel van een levensechte game.

Eerste basisschool in de finale

Na de lunch was het tijd voor de finale. Mare, Yvan, Kees en Ryan mochten het spits afbijten met hun presentatie. In vijf minuten presenteerden ze hun app-idee en hoe de app bijdraagt aan een betere wereld. De jury was superenthousiast over de plannen. De kinderen hadden goed nagedacht over de werking van de app, de taken en het beloningssysteem voor gebruikers. It Holdersnêst viel net buiten de prijzen, maar ging niet met lege handen naar huis. Ze ontvingen naast een finalistencertificaat een set Microbits. Binnenkort mogen ze een Microbit-training volgen.

Alles bij elkaar was het een ontzettend leuke, spannende en leerzame dag.

< WhatsApp Scan & chat

Scan de code met uw mobiele telefoon en begin te chatten of klik op Whatsapp Web