Glasvezel voor laatste deel Noardeast-Fryslân

Geplaatst op 24 juni 2021

Het is zo ver! Het komende halfjaar leggen we glasvezel aan in het resterende deel van Noardeast-Fryslân. Het lange wachten wordt beloond. De woningschouw is begonnen, de graafwerkzaamheden starten medio augustus.  

Zodra jouw woning aan de beurt is ontvang je een brief over de werkzaamheden, ook komt de woningschouwer langs om te bekijken waar de aansluiting moet komen.  

Aanlegperiode 

Houd er rekening mee dat we niet direct in augustus op de stoep staan. We doen ook veel adressen in het buitengebied aan, dus soms zijn we verhoudingsgewijs wat langer onderweg. Het gereedmaken van de aansluitingen in huizen waar nu een coax-verbinding van Kabelnoord zit start begin 2022. Dit mede vanwege lange wachttijden bij computerchip-leveranciers, die de benodigde materialen niet direct kunnen leveren.  

Buitengebied-adressen 

Op dit moment is de aanleg zeker voor een aantal adressen in het buitengebied van Noardeast-Fryslân. Als jouw woning in dit buitengebied aangesloten kan worden, dan ontvang je per post meer informatie. 

Grijze dorpen 

Vorige week berichtte Omrop Fryslân dat Kabelnoord dorpen in grijze gebieden (waar bewoners een coax-verbinding hebben) niet voorziet van glasvezel. In dit bericht ontbrak nuance. De resterende dorpen met een coaxverbinding van Kabelnoord, worden uiteraard wel aangesloten op glasvezel.  

Kaart 

De precieze volgorde is nog niet bekend, maar vanaf medio augustus komt Glasvezel van Kabelnoord langs deze gebieden: 

 

Kaart laatste deel glasvezelaanleg Noardeast-Fryslan

< WhatsApp Scan & chat

Scan de code met uw mobiele telefoon en begin te chatten of klik op Whatsapp Web