Minecraft en glasvezel lassen tijdens Girlsday bij Kabelnoord

Minecraft en glasvezel lassen tijdens Girlsday bij Kabelnoord

Geplaatst op 30 maart 2023

Meiden uit groep 7 en 8 van de Prins Bernhardschool uit Kollum en van de Burgerschool uit Dokkum bezochten Kabelnoord tijdens VHTO Girls’Day. Kabelnoord wil meiden op een laagdrempelige manier kennis laten maken met en enthousiasmeren voor bèta, techniek en IT. Want techniek is hartstikke leuk en écht niet alleen voor jongens….

Verschillende workshops

Ook dit jaar organiseerde Kabelnoord verschillende workshops. Er werd uitleg gegeven over het bedrijf Kabelnoord, en de meiden konden al hun vragen stellen. Ook leerden ze veel over glasvezel en mochten ze zelf een glasvezelkabel lassen, een hele nauwkeurige klus.

Digitale escaperoom in Minecraft

Jonge kinderen leren snel taal, ook de taal van programmeren! Richard van IT Randsteden verzorgde een digitale escaperoom in Minecraft. Door programmeerpuzzels op te lossen konden ze de uitgang vinden. En natuurlijk werd het een wedstrijd welk team het snelste uit de escaperoom was.

Interview met vrouwen in de techniek

Petra van Saaze is al jarenlang lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van Kabelnoord. De RvC houdt toezicht op en controleert Kabelnoord. Tot voor kort was ze in het dagelijks leven directrice van ANWB Medical Air Assistance. Dit bedrijf verzorgt medische helikopter- en dronevluchten. De meiden mochten Petra alles vragen. Wat doet ze bij Kabelnoord? Wilde ze altijd al werken in de techniek? En hoe word je als vrouw directeur van een technisch bedrijf?

Al met al voor alle partijen een leuke en leerzame dag!

           
           
         
         

 

< WhatsApp Scan & chat

Scan de code met uw mobiele telefoon en begin te chatten of klik op Whatsapp Web