Coderdojo XL op 10 maart 2017

Geplaatst op 6 maart 2017

Op vrijdag 10 maart om 15.30 uur gaan we van start met de grootste CoderDojo van Friesland! In de bibliotheek van Dokkum kunnen honderd kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 17 jaar meedoen met de CoderDojo Dokkum XL.

De afgelopen weken was de reguliere CoderDojo Dokkum een groot succes. Veel kinderen gaven zich op. Zoveel zelfs, dat we te weinig ruimte hadden! Daarom organiseren we nu een CoderDojo XL, met plek voor honderd kinderen. Vlogger Mertabi geeft het startsein voor de CoderDojo XL om 15.30 uur.

Code Qube
Op de CoderDojo Dokkum XL gaan we aan de slag met de Code Qube. Deze Code Qube is ontwikkelt door Jessica Eijgelsheim en Sharina Kiesebrink. De Code Qube is een interactief en fysiek hulpmiddel waarmee kinderen leren hoe ze stap voor stap een website bouwen. Er kunnen vijftig kinderen tegelijk aan de slag met de Code Qube. De anderen kunnen in HTML, CSS en Scratch coderen op de laptop.Opening door vlogger Mertabi
Vlogger Mertabi opent de Coderdojo XL. Mertabi is één van Nederlands grootste komedie-talenten met ruim 80 miljoen views op zijn vlogs. Hij weet alles over de belevingswereld van jongeren en technologie. Ook komt Kinderburgemeester Noa Daannette Groenevelt langs om te leren programmeren, zij neemt Burgemeester Marga Waanders mee.

De CoderDojo Dokkum XL is van 15.30 tot 18.30 uur. Omdat we rond etenstijd zitten zorgen wij voor eten, pizza!

Wil je meedoen? Meld je dan aan op de website van de Bibliotheek via www.ontdekdebieb.nl of kom even langs in Bibliotheek Dokkum. Het is handig om je eigen laptop mee te nemen naar de CoderDojo XL.Coderdojo Dokkum wordt georganiseerd door Bibliotheken Noord Friesland, NHL en Kabelnoord.