Workshop Fake News door Beeld & Geluid bij Kabelnoord

Workshop Fake News door Beeld & Geluid bij Kabelnoord

Geplaatst op 6 februari 2024

Hoe maken we onzin onschadelijk? Wat gaat er schuil in de wereld achter nepnieuws? Waarom trappen we allemaal in het lokaas? Waarom zijn mensen zo makkelijk voor de gek te houden? En hoe kunnen we nepnieuws nou écht leren herkennen?

Workshop Fake News bij Kabelnoord

Wil je meer weten over nepnieuws en hoe je dit kunt herkennen? Doe mee aan de workshop ‘Fake News’ bij Kabelnoord! De workshop wordt op donderdag 11 april a.s. bij ons op kantoor verzorgd door Beeld en Geluid uit Hilversum. Als deelnemer word je getraind in het herkennen van nepnieuws en desinformatie aan de hand van de methoden en filosofieën van DROG (een journalistiek-educatieve organisatie).

Je maakt kennis met de technieken en mechanismen die schuilgaan achter de wereld van desinformatie en je gaat zelf nepnieuws maken én verspreiden. Wie weet de meeste bezoekers naar de website te lokken?

Zo kun je meedoen

Ben je Kabelnoord-klant en wil je meedoen aan de workshop Fake News op donderdag 11 april 2024 van 14.00 uur tot ongeveer 16.00 uur in Dokkum? Stuur dan een e-mail met daarin je naam, adres en telefoonnummer naar prijsvraag@office.kabelnoord.nl. We verloten op 28 maart a.s. 20 gratis workshopplekken onder onze klanten. Ontvang jij op 28 maart a.s. persoonlijk bericht van Kabelnoord, dan doe je mee aan de workshop Fake News bij Kabelnoord in Dokkum. Natuurlijk krijg je ook een rondleiding bij Kabelnoord en zorgen we voor een natje en droogje.

Handig om te weten

Tijdens de workshop heb je een smartphone, tablet of laptop nodig. Ook moet je de beschikking hebben over een social media account (bijvoorbeeld Whatsapp, Instagram, Facebook etc.). De workshop is héél interessant voor student, ouder, oom, tante, pake, beppe, docent, etc., minimum deelnameleeftijd is 14 jaar. Kortom: is je interesse gewekt?

Geef je op!

< WhatsApp Scan & chat

Scan de code met uw mobiele telefoon en begin te chatten of klik op Whatsapp Web