Als eregast naar het Kollumer Oproer met Kabelnoord

Geplaatst op 4 juni 2019

Het gonst en zindert in Kollum en omstreken! Salomon, Het Kollumer Oproer is begin juli 2019 te zien op het Maartensplein in Kollum. Kabelnoord geeft ter ere van haar 40ste verjaardag 40 VIP kaarten weg voor dit historische muziekspektakel. De 40 winnaars schuiven zaterdag 6 juli aanstaande aan bij een 18e-eeuws diner in de Maartenskerk. Aansluitend zijn ze eregast tijdens de uitverkochte voorstelling.

- Deze actie is gesloten. Alle winnaars hebben inmiddels een e-mail ontvangen.-

Wat heb jij te vieren?
Ben jij klant bij Kabelnoord en wil je kans maken op 2 van de 40 VIP kaarten? Laat dan weten wat jij te vieren hebt! Stuur vóór woensdag 26 juni 2019 een e-mail naar prijsvraag@office.kabelnoord.nl met daarin je naam, adres en telefoonnummer. Winnaars ontvangen uiterlijk donderdag 27 juni een e-mail van Kabelnoord. Zij dienen de gewonnen toegangskaarten voor donderdag 4 juli 2019, 12.00 uur op te halen bij Kabelnoord (Pier Prinslaan 21, Dokkum).

Over het Kollumer Oproer
Het stuk is gebaseerd op de opstand van de Oranjegezinde Friezen tegen de Franse Overheersers, in 1797. Bij deze revolutionaire gebeurtenissen vielen vele doden en gewonden onder de bevolking. In de nasleep van het oproer werden beide leiders, Salomon Levy en Jan Binnes, zonder proces onthoofd.

Scenarioschrijver Dick van den Heuvel heeft een eigentijds en meeslepend scenario gemaakt van deze gebeurtenissen, waarin theater, muziek en beeld naadloos in elkaar overlopen. De regie is in handen van regisseurs Steven de Jong en Atsje Lettinga. Met in de cast Syb van der Ploeg, Piter Wilkens, Meriyem Manders, Johannes Rypma, Carla de Bruine en Thijs Meester. In het stuk spelen daarnaast veel mensen uit Kollum en omgeving mee. Dit is een voorstelling waarbij je ogen tekort komt, en die je niet snel zult vergeten!

< WhatsApp Scan & chat

Scan de code met uw mobiele telefoon en begin te chatten of klik op Whatsapp Web