Glasvezelnetwerk Buitengebied Friesland

Algemeen

Heb jij je aangemeld voor een glasvezelabonnement van Kabelnoord tijdens de vraagbundeling? Dan krijg je de basisinstallatie t.w.v. € 50,= cadeau. De monteur sluit één computer, televisie en telefoon binnen 20 meter van je glasvezelmodem aan. Is de afstand tussen het glasvezelmodem en jouw apparaten groter en moet er dus extra kabel gebruikt worden? Informeer dan bij de monteur naar de extra kosten.

De binnenhuisinstallatie kun je in de meeste gevallen ongewijzigd blijven gebruiken. Heb je gekozen voor Interactieve Televisie van Kabelnoord? Dan heb je een COAX- en UTP-kabel nodig vanaf het glasvezelmodem naar jouw Interactieve Televisie ontvanger. Eventueel kan de monteur vernieuwingen in jouw binnenhuisinstallatie voor je uitvoeren tegen de hiervoor vastgestelde tarieven. Uiteraard kun je dit zelf ook (laten) doen.

Het stroomverbruik van een glasvezelmodem is vergelijkbaar met dat van een kabelmodem. Je gaat dus geen extra energiekosten betalen over het verbruik van het modem.

Heb jij gekozen voor een glasvezelabonnement van Kabelnoord? Dan plaatst onze aannemer een WiFi-modem in jouw woning. Hiermee heb je standaard de beschikking over draadloos internet. Heb je vragen over draadloos internet? Neem contact op met het servicecentrum via 0519-701701.

Je wachtwoord verandert. De installatiemonteur informeert je hierover tijdens het activeren van jouw abonnementen, nadat de installatie van het nieuwe glasvezelmodem is afgerond. Mede daarom is het van belang dat je thuis bent zodra jouw glasvezelaansluiting wordt geactiveerd.

Er is minimaal één vrij stopcontact nodig voor het glasvezelmodem en de gateway. Heb je gekozen voor Interactieve Televisie van Kabelnoord? Houdt dan rekening met een vrij stroompunt voor de Interactieve TV ontvanger bij je TV.

Komt jouw adres in aanmerking voor een glasvezelaansluiting van Kabelnoord? Doe de postcodecheck op www.glasvezel.frl en meld je aan. Bekijk hier de abonnementen die je kunt kiezen.

Woon je in het buitengebied van Friesland? Doe dan de postcodecheck en controleer of jouw adres in aanmerking komt voor glasvezel. Staat jouw adres op de postcodelijst van de provincie en kom je in aanmerking? Dan ontvang je post van Kabelnoord zodra jouw adres aan de beurt is.

Woon je in de gemeente Noardeast-Fryslân of Dantumadiel? Bekijk dan de voorlopige planning. Je ontvangt post voordat de aanleg van glasvezel in jouw straat gaat starten.

Woon jij in het buitengebied van Friesland en heb je gekozen voor een abonnement bij Kabelnoord? Dan installeert de glasvezelmonteur de Genexis Platinum 7840 in jouw woning. Deze is standaard voorzien van WiFi.

Het glasvezelmodem wordt meestal in de meterkast geplaatst. De woningschouwer van aannemer Van Gelder Telecom komt bij je langs om te bekijken waar het glasvezelmodem het beste geplaatst kan worden. Om het glasvezelmodem aan te kunnen sluiten en activeren is minimaal één vrij stopcontact nodig in de meterkast.

Ja, als je gekozen hebt voor een televisieabonnement van Kabelnoord kun je op meerdere TV's in huis televisie kijken. Je kunt meerdere Interactieve Televisie ontvangers bestellen bij jouw abonnement. Ook kun je gebruik maken van Digitale Televisie.

Voor de beste beeld- en geluidskwaliteit heb je een UTP- en COAX-kabel nodig tussen het glasvezelmodem en je Interactieve Televisie ontvanger. Heb je bij je aanmelding gekozen voor een basisinstallatie? Dan is zit de eerste 20 meter kabel bij de installatie inbegrepen. Is de afstand tussen je glasvezelmodem en de TV meer dan 20 meter? Hou dan rekening met extra kosten.

Kies je voor een internetabonnement van Kabelnoord dan krijg je standaard een dynamisch IP-adres. Wil je graag een vast IP-adres? Kies dan voor het Internet Service Zakelijk pakket. Je krijgt dan één vast IP-adres op poort 4 van je glasvezelmodem. De interne router op het glasvezelmodem wordt bij dit pakket standaard uitgeschakeld. Je dient zelf een router aan te sluiten.

Powerline adapters kunnen achter het modem worden gebruikt om het internet binnen de woning te transporteren. Het glasvezelmodem beschikt over 4 Gigabit LAN aansluitingen (UTP). Voor de beste betrouwbaarheid en hoogste snelheid raden wij wel altijd UTP-bekabeling aan.

Als je overstapt naar een andere (internet) provider, betekent dit vaak dat het e-mailadres dat je gebruikt bij je huidige provider komt te vervallen. Vaak kun je je oude e-mailadres wel aanhouden tegen betaling. Kies je voor Kabelnoord? Dan krijg je een gratis e-mailadres van Kabelnoord. Je kunt er ook voor kiezen om een e-mailadres bij een onafhankelijke e-maildienst (vaak gratis) zoals Gmail, Hotmail of Outlook aan te maken. Hulp nodig of vragen? Informeer bij Kabelnoord via 0519-701701.

Nee, het is niet mogelijk om ISDN-telefoontoestellen op het glasvezelmodem aan te sluiten.

Heb je gekozen voor Interactieve TV van Kabelnoord? Dan wordt er een (de bestaande) UTP-kabel en COAX-kabel gebruikt om de TV aan te sluiten op het glasvezelmodem. Wil je op al je extra TV's in huis Digitale TV ontvangen? Zorg dan voor COAX-bekabeling naar jouw TV's.Maak je gebruik van meedere Interactieve Televisie ontvangers om TV te kijken? Zorg dan voor zowel een COAX- als UTP-kabel naar deze ontvangers.

Het is mogelijk om het WiFi-signaal op het glasvezelmodem uit te schakelen. Dit doe je via de instellingen van het modem. Heb je vragen? Neem contact op met het servicecentrum.

Heb je gekozen voor Internet, TV en/of bellen van Kabelnoord? Dan zorgt de aanwezige monteur ervoor dat jouw eerste computer, televisie en telefoon binnen 20 meter vanaf het glasvezelmodem worden aangesloten. Bekijk hier het aansluitschema. Heb je meer apparaten en wil je dat de monteur deze ook aansluit? Of is de afstand tussen jouw glasvezelmodem en apparatuur meer dan 20 meter? Informeer dan bij de monteur naar de mogelijkheden en tarieven.

Om de interactieve TV-ontvanger van Kabelnoord aan te sluiten vanaf de router heb je een combikabel nodig. Dit is een samengestelde kabel van coax en UTP (computerkabel). Coax is nog steeds de meest geschikte kabel om beelden te transporteren en UTP voor computerverkeer en dus de interactieve opdrachten. Door deze oplossing krijg je een televisiesignaal welke niet is gecomprimeerd en dus een scherper beeld geeft. Gebruik een kabel met een keurmerk. Voor het aansluiten van de televisie op de TV-ontvanger wordt een HDMI-kabel meegeleverd.

Het buitengebied van Friesland (witte adressen) ontvangen bij een abonnement voor een TV-pakket van Kabelnoord de volgende digitale TV- en radiozenders: Bekijk hier de zenderlijst (wijzigingen voorbehouden).

Om een DVB-C geschikte televisie aan te sluiten vanaf het glasvezelaansluitpunt heb je een coaxkabel nodig. Deze wordt met een zogenaamde F-connector op het aansluitpunt van de glasvezel gedraaid en kan rechtstreeks op de televisie worden aangesloten. Gebruik een kabel met een keurmerk.

Wacht met het opzeggen van abonnementen bij je huidige provider. Je ontvangt bericht van Kabelnoord zodra de monteur bij jou thuis komt om de abonnementen te activeren op het nieuwe glasvezelmodem.

De coaxkabel is gemaakt voor het transporteren van televisiesignalen en is daarom nog steeds de beste keuze voor een scherp televisiebeeld. Bij het gebruik van alleen UTP (computerkabel) voor Interactieve Televisie moeten de beelden gecomprimeerd worden en dat is bij coax niet het geval en levert daardoor een beter en scherper beeld.

Er is geen beperking in het aantal zenders dat tegelijk kan worden opgenomen.

In totaal kan er kan 200 uur opgenomen worden.

Opgenomen programma's worden 30 dagen bewaard.