Wifi verbeteren

Kabelnoord levert supersnel internet. Maar is supersnel internet ook wat je ervaart op je apparaten? Op deze pagina leggen we uit hoe je optimaal gebruik maakt van ons netwerk. Wij leveren de basis, jij kunt de juiste omstandigheden creëren om supersnel te kunnen internetten.

Hoe meet je snelheid?
De maximale snelheid die je kunt behalen met je abonnement is altijd gebaseerd op bekabelde verbindingen. Wij adviseren om via een kabel te internetten, want dit is altijd stabieler dan draadloos. Op een tablet of smartphone lukt dit natuurlijk niet. Daarom internetten veel mensen via wifi. Wifi maakt internet draadloos beschikbaar. Maar je wifi-signaal is nooit zo snel als de snelheid die je via een bekabelde verbinding haalt. Hier is vaak verwarring over. Doe je een speedtest? Zorg altijd dat je bekabeld test. Via een goede UTP-kabel haal je (in de meeste gevallen) de snelheid van je abonnement.

Verbeter je wifi-verbinding
Met een UTP-kabel behaal je de snelheid van jouw Kabelnoord-abonnement, maar als je via de wifi online bent is het internet vaak minder snel. Veel klanten vinden dat de provider ook verantwoordelijk is voor het wifi-signaal. Feitelijk is dat niet zo, wij leveren de verbinding op het geïnstalleerde modem, dat ook wifi uitzendt. Natuurlijk willen we dat je tevreden bent, daarom hierbij enkele tips:

Creëer optimale omstandigheden:

1. Haal storingsbronnen weg
Haal storende elementen uit de buurt (enkele meters) van het modem. Storende apparaten zijn o.a.: babyfoons, digitale weerstations, DECT telefoons, videobewakingssystemen, magnetrons, draadloze lichtschakelaars. Plaats ook nooit de televisie (of radio) direct voor het modem. Vermijd daarnaast metalen voorwerpen zoals spiegels in de directe omgeving van het modem. Ook gewapend beton en vloerverwarming kunnen van invloed zijn op het wifi-signaal.

2. Controleer welke wifi-standaard jouw apparatuur heeft
Alle apparatuur is onderverdeeld in wifi-standaarden. Van traag naar supersnel zijn dit: b, a, g, n en ac. Kabelnoord adviseert abonnees om apparaten die nog werken met de verouderde wifi-standaard b, niet meer te gebruiken.

Het geplaatste modem werkt het beste samen met apparatuur van dezelfde standaard. Indien je in je wifi-netwerk een apparaat gebruikt met een lagere standaard dan het modem, dan past de snelheid van de wifi zich aan naar de snelheid van dit (tragere) apparaat. Bedenk dus goed of het verstandig is om op een oude laptop te internetten, of om bijvoorbeeld kinderen een oudere smartphone te geven. Deze oude apparaten halen ongemerkt snelheid uit het netwerk, waardoor je ook op nieuwere apparaten een tragere verbinding ervaart. Een apparaat is volgens Kabelnoord ‘ouder’ wanneer het ouder is dan 4 jaar. Wifi-standaarden worden vermeld in de gebruiksinstructies van het apparaat.

3. Zet een andere frequentie voor het WiFi-kanaal in
Maak je gebruik van de 2,4 GHz frequentieband op het modem? Als je het modem even van de stroom haalt, zoekt het na opnieuw inschakelen automatisch naar de beste frequentie van dat moment. Aangezien veel mensen via wifi internetten, is het handig om jouw modem in te stellen op een ander vast kanaal dan de buren. Kies bij het instellen van jouw modem uit kanaal 1, 6 of 11. Het wifi-signaal van de buren beïnvloedt namelijk jouw verbinding én andersom. Zie het alsof je samen dezelfde snelweg gebruikt. Je kunt 130 rijden op de snelweg, maar als het druk is word je gedwongen om langzamer te rijden. Zo gaat het ook met wifi. Zorg dus dat je een andere wifi-snelweg gebruikt dan je buren.

Heb je een glasvezelaansluiting in je woning? En maak je gebruik van een glasvezelmodem van het merk Genexis? Bekijk dan hier hoe jij je wifi-kanaal zelf kunt aanpassen.

Wifi-bereik blijft slecht
Vind je het wifi-signaal in je woning, na het toepassen van bovenstaande tips, nog steeds ontoereikend? Kijk dan of je WiFi-extra wilt toevoegen aan je abonnement.

Meer informatie of vragen? 
Bel met ons Servicecentrum op 0519-701 701. We helpen je graag verder. 

 

 

 

< WhatsApp Scan & chat

Scan de code met uw mobiele telefoon en begin te chatten of klik op Whatsapp Web