Doorgifte FOX Sports

Geplaatst op 1 augustus 2013

Update 7 augustus 2013: De zender “FOX Sports 5 Eredivisie” staat inmiddels open en is beschikbaar voor alle bestaande Eredivisie Live klanten van Kabelnoord.

////

Update 5 augustus 2013: Er komen bij Kabelnoord vragen binnen over het derde FOX Sports Eredivisiekanaal, oftewel FOX Sports Eredivisie 5. Dit kanaal wordt door ons niet doorgegeven.

Kabelnoord had ten tijde van Eredivisie Live vier kanalen beschikbaar. Nu FOX Sports het roer heeft overgenomen, is er gesleuteld aan de programmering: Fox Sports Eredivisie en het nieuw te lanceren FOX Sports International worden om en om weergegeven. Voor het derde Eredivisie-kanaal is een nieuw vijfde kanaal nodig. Op dit moment heeft Kabelnoord dit niet beschikbaar. Het vijfde kanaal was nieuw voor ons. De programmering is een keuze van FOX Sports.

 

////

Update 1 augustus 2013: De onderhandelingen met FOX Sports zijn nog steeds gaande. Kabelnoord verwacht geen problemen met de uitzending van de Eredivisie-duels komend weekeinde. Zodra er meer nieuws is zullen we dit melden.

 

////

Over acht dagen start de voetbalcompetitie. Op dit moment is de doorgifte van de eerste wedstrijden onzeker. Aanbieder FOX Sports heeft tot op heden geen overeenkomst met Kabelnoord gesloten. Kabelnoord is in onderhandeling over de vergoeding die door Kabelnoord betaalt moet worden. Alle kabelmaatschappijen in Nederland zitten momenteel in dezelfde situatie. Geen enkele kabelaar/provider heeft een overeenkomst met FOX Sports. Uiteraard doen we ons uiterste best om doorgifte te bewerkstelligen.

Lees de berichtgeving van het Algemeen Dagblad - 25 juli 2013