Girlsday bij Kabelnoord

Geplaatst op 14 april 2016

Vanmiddag bezochten 25 meiden van het Lauwers College uit Kollum ons bedrijf. In het kader van Girlsday maakten ze bij ons kennis met glasvezel, ons netwerk en het programmeren hiervan. 

Glasvezel lassen en TV maken
Vorig jaar rondde Kabelnoord de aanleg van glasvezel in Kollum af. Veel meiden hebben de werkzaamheden daar gezien of hebben thuis een glasvezelaansluiting van Kabelnoord gekregen. Maar wat is glasvezel nou precies? En hoe kun je door zo’n flinterdun vezeltje televisie, internet en telefonie ontvangen? Naast een antwoord op deze vragen kregen de meiden ook les in glasvezel strippen en lassen. In de loods van Kabelnoord gaven collega's Klaas en Herman Douwe een workshop. Ook de andere professies binnen Kabelnoord kwamen aan bod tijdens de rondleiding door het kantoor. Bekijk hier de Girlsday foto's.

TV-opnames voor kanaal 990
Tot slot vertelden de meiden voor de camera wat zij van techniek vinden. Vanaf maandag 18 april t/m maandag 25 april aanstaande zijn de opnames te zien op kanaal 990 (digitale televisie) van Kabelnoord. De filmpjes zijn ook te zien op Youtube.

Over Girlsday
Girlsday wordt ieder jaar in april georganiseerd door VHTO. VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek, heeft als doel om de techniekberoepen en bèta vakken onder de aandacht te brengen bij meisjes tussen de 10 en 15 jaar.  

 

Girlsday 2016 bij Kabelnoord