Kabelnoord TV App

De meest gestelde vragen over de Kabelnoord TV App vind je hieronder. Staat je vraag er niet tussen dan kun je deze altijd via het contactformulier aan ons stellen.

Algemeen

Met een iPad of iPhone kan je met je Apple-account de App gratis downloaden in de App Store. Als je een Android-apparaat hebt dan kun je de App downloaden in de Google Play Store. Aanmelden kan zodra je je persoonlijke inloggegevens van Kabelnoord (ook wel ‘Mijn Kabelnoord-gegevens’ genoemd) per post hebt ontvangen. Je dient je vooraf te abonneren op de gratis Kabelnoord TV dienst, dat doe je door het formulier 'Live TV App' in te vullen.

De Live TV App werkt alleen als jouw tablet en/of smartphone verbinding heeft met Kabelnoord internet.

Kabelnoord is verplicht om je deze persoonlijke inloggegevens per post te verstrekken. Wij verstrekken nooit wachtwoorden per e-mail. Ook vragen we nooit om wachtwoorden via e-mail. Het verstrekken van de inloggegevens per post is dus een veiligheidsoverweging.

Om gebruik te maken van Kabelnoord TV, dien je je aan te melden via het formulier 'Live TV App'. Wij voeren binnen enkele werkdagen je aanvraag door en je ontvangt daarna van ons je persoonlijke inloggegevens voor onder meer gebruik van Kabelnoord TV. Vervolgens kan je de App installeren op je tablet of smartphone. Het enige wat je dan nog moet doen is je aanmelden met je persoonlijke inloggegevens. Daarna kun je live tv kijken via je tablet. De Live TV App werkt alleen als jouw tablet en/of smartphone verbinding heeft met Kabelnoord internet.

Kabelnoord TV is een gratis dienst voor klanten van Kabelnoord die een basisabonnement plus internetverbinding hebben van Kabelnoord. Kabelnoord TV is niet beschikbaar voor klanten met een groot zakelijk internetabonnement. Je dient je wel aan te melden voor gebruik van de dienst. Aanmelden doe je met het formulier 'Live TV App'.

De Live TV App werkt alleen als jouw tablet en/of smartphone verbinding heeft met Kabelnoord internet.

Je gebruikersnaam en wachtwoord worden per post naar je gestuurd. Je kunt deze gegevens altijd wijzigen.

Je kan Kabelnoord TV gebruiken op smartphones en tablets. De Kabelnoord TV App werkt op iOS 9 (of hoger) en voor Android op de meeste apparaten met minimaal Android 4.2.

Voor Android: Houd er rekening mee dat Kabelnoord TV een krachtige app is met hoge beeldkwaliteit. Dat wil zeggen dat je toestel ook voldoende beeldresolutie en/of processor nodig heeft om Kabelnoord TV te kunnen gebruiken.Wil je zeker zijn dat jouw Android toestel ondersteund wordt? Kijk op je toestel alvast eens in de Google Play Store. Is Kabelnoord TV beschikbaar voor download, dan wordt ook jouw toestel naar alle waarschijnlijkheid ondersteund.

De volgende zenders zijn te zien via de Kabelnoord Live TV App:

- NPO1
- NPO2
- NPO3
- RTL4
- RTL5
- SBS6
- RTL7
- Net5
- Veronica
- RTL8
- Omrop Fryslân
- TV Drenthe
- TV Noord
- Arte
- NPO Nieuws
- NPO Politiek/Sport
- VRT Eén
- VRT Canvas
- VRT Ketnet
- Comedy Central
- MTV
- Discovery Channel
- Investigation Discovery
- TLC
- Eurosport 1

Handleiding voor gebruik Google Chromecast met Kabelnoord Live TV App

De Kabelnoord TV-app beschikt over Google Chromecast-ondersteuning. Met Chromecast stream je eenvoudig je favoriete content van je smartphone of tablet naar je TV-scherm. Op deze manier wordt je ‘tweede scherm’ je afstandsbediening voor je eerste scherm, de TV.

Wat heb je nodig?
Om Chromecast te kunnen gebruiken heb je een smartphone of tablet nodig met een Apple (vanaf iOS9.0 en hoger) of Android (vanaf 4.2 en hoger) besturingssysteem. Daarnaast heb je een TV nodig met een vrije HDMI-poort en een Chromecast (1e of 2e generatie). Chromecast is een apparaat voor mediastreaming dat wordt aangesloten op de HDMI-poort van je tv en is verkrijgbaar bij Kabelnoord-verkooppunten en webshops.

Chromecast 1e generatie                             Chromecast 2e generatie

Stappenplan gebruik Chromecast
Het is niet moeilijk om de Chromecast te installeren op je TV. Met deze handleiding doorloop je eenvoudig de installatie. Je kunt snel beginnen met het streamen naar jouw TV.

Als eerste is het van belang dat je Chromecast geïnstalleerd is op je TV en dat deze gekoppeld is met je smartphone of tablet.Raadpleeg hiervoor de stappen die beschreven zijn op de officiële Google Support pagina’s

Chromecast aansluiten op tv
Chromecast instellen
Snelstartgids: Hoe kunt je casten

Als je Chromecast eenmaal geïnstalleerd is op je TV en gekoppeld is met je smartphone of tablet, kun je programma’s vanuit de Kabelnoord TV-app ook streamen naar je Chromecast. Volg hiervoor onderstaande stappen. Wij gebruiken screenshots van Apple-devices. Op Android-devices zijn de stappen vergelijkbaar, maar de verbinding komt eerder tot stand:

1. Open de Kabelnoord TV-app en log in met je Kabelnoord account.
2. Selecteer het programma dat je naar je tv wilt streamen.
3. Bij het selecteren van het programma opent een programma-detail scherm. Druk hier op de knop ‘Koppelen met Chromecast’.

Het is ook mogelijk om tijdens het afspelen van een programma op je smartphone of tablet te streamen naar je Chromecast. Druk hiervoor op het Chromecast icoontje in het player-scherm, rechts naast de volumeregeling.

4. Het Chromecast bedieningsscherm opent. Druk op de knop ‘Instellen’ rechtsboven.

5. Er opent een scherm waarin jouw Chromecast apparaat gevonden wordt in je netwerk. Selecteer jouw Chromecast uit de lijst met apparaten om verbinding te maken.

Het verbinden met Chromecast gaat vervolgens automatisch. Zodra de Chromecast is verbonden zie je op het TV-scherm een beeld met daarop het Kabelnoord Live TV App-icoon en daaronder de beschrijving van het programma dat je wilt streamen.

6. Op je tablet of smartphone zie je nu een afstandsbediening met knoppen waarmee je het afspelen van het programma kunt bedienen. Druk op de afspeelknop (‘play’-icoon) om te starten met kijken op je tv.

Nee, je tablet en/of smartphone moet verbinding hebben met Kabelnoord internet (KNID). De live TV app zal niet werken op jouw vakantieadres buiten Kabelnoordgebied of in het buitenland.

Kwaliteit

De Live TV App werkt alleen als jouw tablet en/of smartphone verbinding heeft met Kabelnoord internet. De Kabelnoord TV-app heeft een goede internetverbinding nodig om optimaal te werken. Controleer of er niet te veel gebruikers tegelijk op je internetverbinding aan het surfen zijn. Kabelnoord adviseert voor optimaal gebruik van Kabelnoord TV KNID Medium/ 3in1 Medium of hoger.

Wanneer je internetverbinding van een minder goede kwaliteit is of als er te veel mensen tegelijk van het internet gebruik maken, kan het zijn dat de App onvoldoende data ontvangt om optimaal te werken. Je apparaat zorgt er dan automatisch voor dat je enkel geluid hoort, maar geen beeld ziet. Controleer de signaalsterkte van je WiFi-verbinding. Ga na of er niet te veel gebruikers tegelijk aan het surfen zijn op je internetverbinding. Kabelnoord adviseert voor optimaal gebruik van Kabelnoord TV KNID Medium/ 3in1 Medium of hoger. De Live TV App werkt alleen als jouw tablet en/of smartphone verbinding heeft met Kabelnoord internet.

Verschillende programma’s worden 'dagvers' gemaakt. Dit betekent dat de exacte tijdsduur van een programma niet altijd op voorhand bekend is. De tv-gids wordt een aantal keren per dag ververst. Als een programma langer duurt dan voorzien, dan geeft Kabelnoord TV niet de precieze start- en stoptijd van een programma weer.

De App begint steeds zo snel mogelijk de video af te spelen. De eerste seconden is de beeldkwaliteit lager, want dan kun je sneller beginnen met kijken.

Wanneer je Kabelnoord TV bekijkt met een koptelefoon en de hoofdtelefoon wilt verwijderen, zal het geluid uitvallen en het beeld pauzeren. Tik op de play knop en je programma zal opnieuw starten. Dit is een standaard functionaliteit, die je dus niet kan wijzigen.

Je kan Kabelnoord TV gebruiken op smartphones en tablets. De Kabelnoord TV App werkt op iOS 9 (of hoger) en voor Android op de meeste apparaten met minimaal Android 4.2.

Voor Android: Houd er rekening mee dat Kabelnoord TV een krachtige app is met hoge beeldkwaliteit. Dat wil zeggen dat je toestel ook voldoende beeldresolutie en/of processor nodig heeft om Kabelnoord TV te kunnen gebruiken.Wil je zeker zijn dat jouw Android toestel ondersteund wordt? Kijk op je toestel alvast eens in de Google Play Store. Is Kabelnoord TV beschikbaar voor download, dan wordt ook jouw toestel naar alle waarschijnlijkheid ondersteund. De Live TV App werkt alleen als jouw tablet en/of smartphone verbinding heeft met Kabelnoord internet.

De Kabelnoord TV App is beschikbaar in de App Store en de Play Store. Om gebruik te kunnen maken van deze App heb je het volgende nodig:

• Je persoonlijke “Mijn Kabelnoord” gegevens (ontvang je na aanmelding)
  • Een basisabonnement (TV + radio)
  • Een KNID abonnement
  • Een Apple apparaat met minimaal iOS 9 (of hoger), of een Android apparaat met minimaal Android 4.2
  • De Kabelnoord TV App moet geïnstalleerd zijn op je tablet/smartphone
  • Registratie voor “Live TV op de tablet” via het formulier 'Live TV App'

Kabelnoord activeert het product “Live TV kijken op de tablet” binnen enkele werkdagen na inschrijving. Zodra het product is geactiveerd ontvang je persoonlijk bericht.

De Live TV App werkt alleen als jouw tablet en/of smartphone verbinding heeft met Kabelnoord internet.

Nee, je hebt altijd een werkende Kabelnoord internet (KNID) verbinding nodig om gebruik te kunnen maken van de app.