Strandpaviljoen Sjoerd - Nes Ameland

"Tijdens het MadNes - festival is de internetverbinding onmisbaar"

Strandpaviljoen Sjoerd
Fotograaf: Roeltje van de Sande Bakhuyzen

Sjoerd is een goedbezocht strandpaviljoen op Ameland. "Een consistente en betrouwbare internetverbinding is tegenwoordig onmisbaar voor een bedrijf als Sjoerd. Het volledige kassasysteem, pinnen etc. draait op internet. Als de verbinding dan niet stabiel zou zijn tijdens de pieken, kunnen we de deur bijna wel op slot doen. Daarnaast bieden we onze gasten WiFi en hebben we voor de mensen thuis een leuke livestream webcam op de website staan", vertelt Susanne Brouwer

Stabiel internet van essentieel belang
Eenmaal per jaar is de internetverbinding al helemaal onmisbaar bij Sjoerd: Het MadNes-festival. Op de strandlocatie is het mobiele netwerk zeer slecht bereikbaar. Op het festival is stabiel internet van essentieel belang. Ook hier draait onder andere het gehele kassasysteem (polsbandjes met chips) op internet. Het internet kan dan wel eventjes wegvallen, maar moet uiteindelijk consequent blijven functioneren. We zijn dan ook ontzettend dankbaar voor de glasvezelaansluiting die vorig jaar aangelegd is op het strandpaviljoen. Middels een point to point verbinding wordt deze overgebracht naar het festivalterrein. De glasvezel zorgt voor een stabieler netwerk met een grotere capaciteit, waardoor de systemen vorig jaar (zo goed als) vlekkeloos hebben gedraaid.

Strandpaviljoen Sjoerd

Susanne: "We hebben voor Kabelnoord gekozen omdat het de enige aanbieder op Ameland is die een stabiel netwerk kan leveren. Ook op onze camping Kiekduun levert Kabelnoord het internet via glasvezel. Op deze locatie wordt tijdens het MadNes-festival extra gebruik gemaakt van de verbinding om de gang van zaken op de festivalcamping draaiende te houden."

Een eilandlocatie blijft lastig om te voorzien van internet. Dit komt doordat de piekbelastingen erg hoog zijn. Door het aanleggen van een glasvezelnetwerk op Ameland heeft Kabelnoord een hele goede slag geslagen, waardoor er een veel stabielere verbinding mogelijk is.

Kiekduun
Susanne Brouwer

www.kiekduun.nl

< WhatsApp Scan & chat

Scan de code met uw mobiele telefoon en begin te chatten of klik op Whatsapp Web