Viaplay

Viaplay is een streamingsdienst. Net zoals Netflix, Videoland, Youtube en NLZiet. Viaplay is dus geen gewone televisiezender zoals Eurosport. Het is ook geen extra zenderpakket als ZiggoSport. Het is een app waarmee je beelden kunt streamen. Als je Viaplay wilt ontvangen om de Formule 1 te kunnen kijken, dan abonneer je je dus op een app. Deze Viaplay-app komt in maart 2022 beschikbaar op de Nederlandse markt. 

Viaplay en dus ook de Formule 1 is via elke internetprovider te zien, dus ook bij Kabelnoord. Grote providers zoals KPN en Ziggo adverteren met Viaplay als onderdeel van hun pakket. Dit is een beetje vreemd, want Viaplay is een losse app. Iedereen met internet kan de app downloaden en zich abonneren bij Viaplay.

Viaplay: televisie of internet?

Je kunt Viaplay niet ontvangen zonder internetverbinding, het is dus eigenlijk een internetdienst. Dit is voor veel mensen verwarrend. Je verwacht dat Viaplay een televisieproduct is, omdat het in het nieuws steeds gaat over de uitzendrechten van de Formule 1. Maar Viaplay is dus een app voor op je smartphone of tablet, die je alleen op je televisie kunt bekijken als je dat technisch regelt met bijvoorbeeld een Google Chromecast, of AppleTV. Viaplay zit, net als Netflix bijvoorbeeld, vaak standaard op nieuwere smart-tv's (scroll naar beneden om te zien op welke). Maar ook in zo'n geval moet je je bij Viaplay abonneren.

Wat heeft Viaplay in de aanbieding?

  1. Formule 1
    Kijk het hele Formule 1 seizoen 2022 live bij Kabelnoord met Viaplay. Volg alle vrije trainingen, kwalificaties en de races. Het live commentaar komt van de nieuwe presentatoren Amber Brantsen, Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk.
  2. Andere sporten
    Bij Viaplay kijk je Bundesliga- en Premier League-voetbal, vanaf zomer 2022. PDC Darts met drievoudig Wereldkampioen Michael van Gerwen en de KSW mixed martial arts (MMA) toernooien.
  3. Entertainment
    Kijk je graag films en series? Ook dan zit je goed bij Viaplay. Je kijkt vanaf maart 2022 naar internationale films en series van grote studio’s als MGM, Sony en de independent studio Wiip. Viaplay is de grootste Scandinavische producent van dramaseries en verwacht meer dan 60 premières in 2022. 

Abonneren op Viaplay bij Kabelnoord

Je abonneert je bij Viaplay, voor € 9,99 per maand (vanaf 1 augustus '22 kost je abonnement € 13,99). Abonneren kan via de Viaplay-website. 

Abonneren op Viaplay

Op deze apparaten kun je de Viaplay-app ontvangen

Omdat Viaplay een videostreamingdienst is heb je de Viaplay app nodig. Deze komt beschikbaar op:

» Smart TV
     » Samsung (modellen vanaf 2016 en nieuwer)
     » LG (modellen vanaf 2016 en nieuwer)
     » Android TV – Sony (modellen vanaf 2015 en nieuwer)
     » Android TV – Philips (modellen vanaf 2015 en nieuwer)
     » Android TV – TCL (modellen vanaf 2018 en nieuwer)

» Mediaspelers
     » Google Chromecast
     » Apple TV
     » Apple AirPlay

» Mobiele telefoons
     » Android en iOS

» Tablets
     » Android en iOS

» Computers
     » PC/Laptop (Windows)
     » Mac (iOS)

» Spelcomputers
     » Playstation 4
     » Playstation 5
     » Xbox One

Alternatief voor Viaplay

Ben je een échte Formule 1-fan en zou je je alleen op Viaplay abonneren voor de Formule 1? Dan kun je ook kiezen voor F1 TV Pro, dit is een goedkoper alternatief.

F1 TV Pro goedkoper dan Viaplay

F1 TV Pro kost in Nederland € 64,99 per jaar. Bij dit abonnement zit alle beelden van de (vrije) trainingen, de kwalificaties en races. Een leuk extraatje: ook de beelden van de onboard-camera’s van de coureurs worden door F1 TV Pro uitgezonden, evenals de Formule 3, Formule 2 en de Porsche Supercup. Ook zendt F1 TV Pro meer dan 650 historische races en exclusieve documentaires uit.

 F1 TV Pro is ook een streamingsdienst. Je kunt dit met behulp van een goede internetverbinding ontvangen via een app of laptop/PC.

Abonneren op F1 TV Pro

 

 

< WhatsApp Scan & chat

Scan de code met uw mobiele telefoon en begin te chatten of klik op Whatsapp Web