Ik kan geen HD -zenders bekijken, hoe kan dat?

Als je een HD-zender wilt bekijken, maar je ziet een zwart beeld dan kan dit meerdere oorzaken hebben. Controleer altijd als eerste of je de gewone digitale zenders, bijvoorbeeld Nederland 1, wel kunt ontvangen. Wanneer je de overige zenders wel goed kunt ontvangen, kan het ontvangen van zwart beeld in principe drie oorzaken hebben:

  1. Wanneer je digitale ontvanger niet geschikt is voor de ontvangst van HD-zenders, dan zul je deze zenders niet kunnen ontvangen. Een geschikte HD-decoder of Ci+ module koop je bij onze dealers.
  2. Het kan zijn dat je een HD-zender wilt bekijken die in een betaalpakket zit. Je zult dan een foutmelding (E16 – Programma maakt geen deel uit van uw abonnement) in beeld krijgen, welke aangeeft dat je de betreffende zender niet kunt ontvangen. Uiteraard kun je het betreffende pakket wel bijbestellen
  3. Er is een storing gaande bij de betreffende zender. Kijk bovenaan de pagina of er storingen bekend zijn, zo niet, bel dan voor overleg met ons Servicecentrum op 0519-701 701, optie 1.