Big Cat Month: zender van de maand

Geplaatst op 4 januari 2018

Januari 2018 staat bij Kabelnoord in het teken van de grote katten. Op kanaal 13 volg je de hele maand Nat Geo Wild met de Big Cat Month. Het beschermen van de katachtigen en hun leefgebied wordt zo onder de aandacht gebracht. Laat je meenemen in de wereld van deze majestueuze dieren.

Bij Kabelnoord vind je National Geography Wild in het Pluspakket Avontuur.

Nieuwe series: 

 • Lion Kingdom, zondag 7 januari vanaf 18.00 uur
  In het grootste en meest afgelegen national park van Afrika laat deze documentaire het verhaal zien van een filmmaker die, ondanks het gevaar van leeuwen, buffels, giraffen, luipaarden en bavianen, de complexe gedragspatronen van deze beesten heeft weten vast te leggen.

 • Man Among Cheetahs, zondag 14 januari om 18.00 uur
  Wildlife cinematograaf Bob Poole reist naar een ruige en pittoreske hoek van Kenia om zeldzame momenten van 's werelds snelste roofdieren vast te leggen. Hij volgt een onverschrokken moeder jachtluipaard, terwijl ze probeert haar welpen groot te brengen en hen de vaardigheden leert die ze nodig hebben om te overleven.

 • The Miracle Cheetah, zondag 14 januari om 18.48 uur
  Als een wild jachtluipaard in de Noord-West provincie van Zuid-Afrika, eindigde Sibella's leven bijna in de handen van jagers. Ze lag voor de deur van de dood, angstig en wantrouwen in haar ogen. Ze had het geluk om gered te worden door de The Wild Cheetah and Wildlife Trust. In december 2003 begon Sibella een nieuw hoofdstuk toen ze samen met twee mannelijke jachtluipaarden naar Samara werd gevlogen. Elf jaar later heeft Sibella de meeste jachtluipaarden in het wild overleefd en bewees zichzelf een capabele jager te zijn, ondanks de incidentele pijn van haar eerdere verwondingen.

 • The World's Most Famous Tiger, zondag 21 januari om 18.00 uur
  Machli staat bekend als de koningin van Ranthambore en is de beroemdste tijger ter wereld. De legendarische tijgerin is een geduchte krijger die bekend staat om haar gewaagde daden. Zij is tevens moeder van vier nesten welpen.

 • Jaguars vs. Crocs, zondag 28 januari om 18.00 uur
  Veteraan-natuurfotograaf Steve Winter en cameraman Bertie Gregory laten het opmerkelijke leven van jaguars zien in de Pantanal van Brazilië. Een moeder jaguar leert haar welp overleven, terwijl een mannelijke jaguar genaamd Scarface met zijn hoofd in de rivier duikt om een bijna 2 meter lange kaaiman aan te pakken. Slimme capibara's en speelse reuzenotters blijven bij hun familie om te voorkomen dat ze een jaguar-diner worden.