RTLZ niet in Basisabonnement

Geplaatst op 30 september 2015

RTL Nederland heeft in september de programmering van RTLZ verhuisd naar een apart televisiekanaal. RTL Nederland verlangt dat deze zender wordt opgenomen in het Basisabonnement, zodat alle klanten hier naar kunnen kijken. Hiertegenover staat dat voor deze zender een flinke inkoopprijs wordt gevraagd.

Kabelnoord heeft geïnventariseerd in welke mate haar klanten behoefte hebben aan het nieuwe RTLZ kanaal. 1% van de klanten reageerde en wenste RTLZ in het zenderaanbod. Het gros van deze groep gaf echter aan hier niet apart voor te willen betalen.

Kabelnoord heeft voorgesteld RTLZ in een Pluspakket op te nemen. Klanten die de zender graag willen zien, kunnen daarvoor kiezen en betalen. De overige groep klanten ziet de zender niet en betaalt er ook niet voor. RTL Nederland wil dit niet en eist dat de zender in het Basisabonnement wordt opgenomen. Kabelnoord moet dan een flinke prijsverhoging doorberekenen vanwege RTLZ terwijl slechts 1% van de klanten kijkt.

 Kabelnoord wil een breed Basisabonnement bieden voor een redelijke prijs. Zenders die een programmering hebben voor een beperkte doelgroep en daarvoor een stevige vergoeding verlangen, horen daar niet in thuis.

 RTLZ is gratis online te zien op de RTLZ-website. Kabelnoord heeft dan ook besloten om niet aan de eisen van RTL Nederland tegemoet te komen en geeft de zender niet door.