Lancering AMC wordt spectaculair met 2 hitseries

Geplaatst op 5 november 2014

Vanaf vandaag is MGM Channel, bij ons onderdeel van pluspakket Avontuur, getransformeerd naar AMC. Je vindt AMC op kanaal 219. In november is er een freeview, alle digitale klanten van Kabelnoord kunnen AMC gratis zien op kanaal 219.

AMC heeft vandaag twee exclusieve premières aangekondigd: de succesvolle nieuwe fictiereeks "Halt and Catch Fire" vanavond  (5 november) om 22.00 uur en morgen de befaamde nieuwe fictiereeks "The Divide" om 22.00 uur.

 Met deze beide premières wordt de lancering van AMC buiten Noord-Amerika feestelijk gevierd.  De kwaliteitszender treedt buiten de grenzen van de Verenigde Staten en  Nederland  pikt meteen de Europese première mee. Daarom verandert in Nederland vanaf 5 november MGM Channel (van AMC Networks) van naam en programmering en wordt dit AMC. De afgelopen 10 jaar heeft AMC heel wat succesvolle en award-winnende fictiereeksen op de Amerikaanse televisieschermen getoond, denk maar aan "The Walking Dead", "Mad Men" en "Breaking Bad". Als volledig nieuw kanaal in Nederland zal AMC exclusieve, originele reeksen brengen van AMC Studio’s samen met populaire kwaliteitsfilms uit de grootste filmbibliotheken ter wereld.

 

 

“Halt and Catch Fire”

"Halt and Catch Fire" speelt zich af in de vroege jaren tachtig, het tijdperk van de snelle groei en vooruitgang van de piepjonge pc-industrie. In 10 episodes van één uur geeft deze reeks een beeld van de nieuwe technologische mogelijkheden (en grenzen) in een draaikolk van veranderingen en innovaties. De reeks start wanneer IBM de eerste pc lanceert en deze markt volledig in handen lijkt te krijgen. Enkele fantasierijke ‘Davids’ ontdekten dat de IBM pc van de grote Goliath een fataal euvel had: het besturingssysteem kon immers codelijn per codelijn worden losgepeuterd, herschreven én verbeterd. Een bizar trio (een absolute topverkoper, een ambitieuze ingenieur en een programmeergenie) nemen als vrijbuiters de grote reus te grazen, maar niet zonder persoonlijke en professionele risico's. Maar het lijkt te lukken: ze bouwen razendsnel een nieuwe computer die de wereld voor altijd zal veranderen.

"Halt and Catch Fire" start met een dubbele aflevering op 5 november om 21u en  is  vervolgens gedurende zeven weken elke woensdag om 22.00 uur te zien. In de kerstvakantie kun je een marathon van de eerste zeven afleveringen bekijken. Vanaf woensdag 7 januari om 22.00 uur, volgen drie weken lang de drie laatste episodes.

 

“The Divide”

"The Divide" legt in een spannende fictiereeks met acht episodes van één uur moraliteit, politiek, ambitie en justitie onder het vergrootglas. Twaalf jaar geleden werd het Butler gezin overvallen en brutaal vermoord in hun huis in Philadelphia. Enkel de jongste dochter ontsnapt aan het drama. De gewelddadige dood van dit invloedrijke zwarte gezin, schijnbaar door twee blanke bouwvakkers (Chris Bauer en Joe Anderson), is voer voor een echte rassenoorlog. Adam Page (Damon Gupton), zelf een welvarende zwarte, districtsprocureur en een opkomende ster in de politieke wereld, heeft faam verworven door deze twee mannen schuldig te laten verklaren. Een van beiden werd zelfs veroordeeld tot de doodstraf. Maar Christine Rosa (Marin Ireland), een zeer geëngageerde casewerker bij The Innocence Initiative, is ervan overtuigd dat de verdachten ten onrechte veroordeeld werden. Ze wil hun onschuld bewijzen en de uitvoering van de doodstraf bij een van de twee verhinderen.

"The Divide" start op AMC op donderdag 6 november om 22.00uur met een dubbele aflevering, en daarna elke donderdag om 22.00 uur gedurende acht weken. In de kerstvakantie kun je een marathon van alle acht afleveringen bekijken.