Kabelnoord niet blij met voorstel FOX Sports

Geplaatst op 27 juli 2016

NLkabel (vereniging van kabelbedrijven) voert momenteel namens Kabelnoord (en andere kabelbedrijven) gesprekken met FOX Networks Group. FOX Sports wil in het nieuwe contract bedingen dat aanbieders een maandelijkse vergoeding voor alle basispakketklanten moeten betalen. Een van de zes zenders van FOX Sports mag dan in het basispakket worden doorgegeven.

Niek Geelhoed, directeur Kabelnoord: “Wij vinden FOX Sports 1 geen geschikte zender voor het basispakket. Kabelnoord streeft naar een breed basispakket voor een schappelijke prijs. Als abonnees meer zenders willen, moeten ze dat apart inkopen en er ook extra voor betalen. Afgelopen jaren konden Kabelnoord abonnees tegen extra betaling een abonnement op FOX Sports afnemen. Wij willen graag op dezelfde voet verder gaan met FOX Sports. FOX ziet dit helaas anders. FOX wil dat de eredivisiezender FOX Sports 1 wordt opgenomen in het basispakket van Kabelnoord. Hierdoor wordt het basisabonnement fors duurder, ook voor abonnees die helemaal geen Eredivisievoetbal willen zien.”

KPN heeft een kort geding aangespannen en samen met andere aanbieders is ook de toezichthouder ACM om een uitspraak gevraagd. De marktpartijen wachten op de uitspraak van de rechter aanstaande vrijdag en besluiten dan wat zij gaat doen. Kabelnoord neemt medio augustus een besluit, abonnees worden dan geïnformeerd.