GoedTV stopt op 6 december

Geplaatst op 3 december 2015

Per 6 december stopt GoedTV definitief met uitzenden via het digitale kabelnetwerk in Nederland. Bij Kabelnoord is GoedTV opgenomen in het Basispakket, op kanaal 273. Dit kanaal komt op 6 december a.s. te vervallen.

GoedTV is een onafhankelijke Nederlandse digitale themazender uit Nederland en is gestart op 26 september 2007 als ‘zender voor en over goede doelen’ door Your Channels TV, mede opgericht door Ferry Ouwendijk, eigenaar en oprichter van de Media Choice Group of Companies en ondernemer Hans Uittenbogaard.

Vanaf de start van GoedTV, is de zender te ontvangen geweest via het digitale kabelnetwerk in Nederland. GoedTV werd hierbij gesponsord en gesteund door NLkabel, de vereniging van de Nederlandse kabelmaatschappijen, als onderdeel van hun maatschappelijk verantwoord ondernemen en betrokkenheid.

Na jaren van steun is eind 2012 de sponsoring gestopt en de steun van hen sterk verminderd. Dit leidde er onder andere toe dat GoedTV per 1 april 2013 bij het voormalig Ziggo stopte en ook bij het huidige ‘gefuseerde’ Ziggo per 1 april 2014 (het voormalig Ziggo en UPC) niet meer te zien was.

Gelukkig was er nog wél voldoende maatschappelijk draagvlak bij vele andere maatschappelijke organisaties, producenten, diverse andere (media) bedrijven, kabelmaatschappijen en vele gepassioneerde mensen die dit zijn blijven steunen. Alleen kwam GoedTV vanaf die periode volledig wél op eigen benen te staan en was het vooral Media Choice, die vanuit haar maatschappelijk verantwoord ondernemen en betrokkenheid, de zender zowel financieel als facilitair is blijven steunen.

In de afgelopen jaren heeft GoedTV veel mooie documentaires, (programma) series en (korte) films uitgezonden. Dit waren eigen Nederlandse ‘Goed’ producties, zoals GoedNieuws, -Belicht, -Bewust, -Ondernemen, GoedTV op Reis en vele andere externe onafhankelijke (kleine) producties van gepassioneerde en bevlogen producenten als Bob Entrop, Raoul de Zwart, Ko Augustijn, Marijn Poels, Huub Ruijgrok en vele anderen. Maar zeker ook veel (inter)nationale (grote) producties door samenwerkingsverbanden met o.a. TVE, Community Channel (UK/ South Africa), BBC, CNN, LokaalMondiaal en zelfs in samenwerking met Omroep Llink, RTL, NET5 en vele andere.

GoedTV, begonnen als een zender voor en over goede doelen, is uiteindelijk een zender en podium geworden waar mensen hun passie, enthousiasme en betrokkenheid voor mens, milieu en maatschappij kunnen delen en elkaar ook positief kunnen inspireren. GoedTV geeft stof tot nadenken en inspireert, informeert en initieert het debat en neemt daarbij geen standpunt in. GoedTV bevordert een ‘positive lifestyle’ en zet mensen aan tot positieve verandering, meer zelfbewustzijn, zingeving en diepgang.

 

bron: persbericht GoedTV 3 december 2015