Discovery World is zender van de maand

Geplaatst op 1 maart 2015

In maart willen we abonnees kennis laten maken met Discovery World. Ter promotie hebben we 2 highlights gekozen die de diversiteit van de zender laten zien. De tagline is niet voor niets ‘Ontdek de Wereld’. In maart neemt Discovery World je mee in het populaire en vernieuwende kookprogramma Chef Gone Wild. Samen met de Schots-Australische chef-kok Jock Zonfrillo ga je mee op ontdekkingsreis naar de meest afgelegen gebieden ter wereld. Jock leert van lokale stammen over hun jaag- en kooktechnieken. Jock vangt, schiet of jaagt zijn ingrediënten bij elkaar en leert van locals hiermee een gerecht te bereiden. In het tweede seizoen van Crisis Control kun je onder andere zien hoe het er aan toe gaat op s ‘werelds grootste Bloemenveiling, gevestigd in Aalsmeer.

Discovery World zit bij Kabelnoord in het pluspakket Avontuur, verkrijgbaar voor € 4,95 per maand. Deze maand is de zender gratis te bekijken op kanaal 13.

PRIJSVRAAG

In het programma Crisis Control word je als kijker meegenomen naar grote en complexe organisaties zoals een vliegveld, bloemenveiling of een circuit. De Indianapolis Motor Speedway is een circuit, ten noordwesten van Indianapolis. Het circuit dat al meer dan 100 jaar bestaat is nog steeds het sportcomplex met het meeste aantal zitplaatsen ter wereld.

Hoeveel permanente zitplaatsen heeft het circuit gemiddeld?

  1. 190.000
  2. 250.000
  3. 320.000

Stuur je antwoord voor 31 maart aanstaande naar prijsvraag@office.kabelnoord.nl en vermeld hierbij je adres, telefoonnummer en naam. Winnaars krijgen begin april persoonlijk bericht.

Deelname aan de prijsvraag is alleen mogelijk voor klanten van Kabelnoord. Per huisadres kan slechts één keer worden deelgenomen. De prijs is niet inwisselbaar voor contanten. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

PRIJZEN

1ste prijs GoPro Hero camera

2e prijs 10 x Discovery World DVD Box

Discovery World zenderinformatie

Discovery World vertelt je over adembenemende landschappen, fascinerende mensen en ongelooflijke verhalen uit de hele wereld. Discovery World inspireert je en laat je zien hoe de wereld zich heeft ontwikkeld.

Discovery World neemt je mee naar prehistorische werelden, de oudheid en op avontuurlijke ontdekkingstochten. Discovery World graaft diep in fascinerende onderwerpen en plaatsen die ver verwijderd zijn van je dagelijkse bestaan.

Discovery World ontsluit de meest intrigerende, inspirerende en onbereikbare delen van de wereld.

CRISIS CONTROL 2 – Met een Nederlands tintje!

Een trein of een vliegtuig pakken is inmiddels de normaalste zaak van de wereld. Maar zo eenvoudig als het lijkt, is het in werkelijkheid niet. Terwijl wij ongestoord aan onze reis beginnen, wordt er op de achtergrond door duizenden mensen keihard gewerkt om alles vlekkeloos te laten verlopen. Militaire precisie is hierbij vereist. Eén klein foutje in deze enorme machinerie kan leiden tot grote vertragingen, torenhoge verliezen of kan zelfs mensenlevens kosten. In het tweede seizoen van het programma ‘Crisis Control’ kijken we mee hoe de grootste en meest complexe organisaties ter wereld opereren. Zo kom je meer te weten over de werking van de kern-infrastructuur van bijvoorbeeld de Eurotunnel en het circuit van Indianapolis.

Niet ver van Schiphol ligt FloraHolland Aalsmeer, de grootste markplaats voor bloemen en planten ter wereld. In het nieuwe seizoen van Crisis Control onderzoeken we de uitdagingen die de werknemers van de bloemenveiling dagelijks onder ogen moeten komen. Op de veiling worden dagelijks zo’n 20 miljoen bloemen verkocht.

Crisis control is vanaf 4 maart elke woensdag om 21:00 te zien op Discovery World

CHEF GONE WILD

Op zoek naar de geheimen van de inheemse keuken

De Schots-Australische chef-kok Jock Zonfrillo houdt ervan om wilde ingrediënten uit de eeuwenoude eetcultuur van de Aboriginals te gebruiken in de keuken van zijn restaurant Orana in Adelaide. Om nog meer kennis op te doen van andere inheemse eetgewoontes die dicht bij de natuur staan, reist hij in de nieuwe serie ‘Chef Gone Wild’ naar de meest afgelegen gebieden ter wereld om van lokale stammen te leren over hun jaag- en kooktechnieken. Op het eiland Vanuatu in de Stille Oceaan leert hij hoe je vleermuizen vangt en daar een smaakvolle maaltijd van kunt maken en bij de Aboriginals in Arnhem Land maakt hij zijn eigen visspeer om met de vangst een voor hem compleet nieuw gerecht te bereiden.

In Vanuatu keken ze wel even raar op toen Jock kwam vertellen dat hij kooklessen van hen wilde krijgen. Op het afgelegen vulkaaneiland zijn ze niet gewend dat mannen koken. Maar de vrouwen ter plaatse waren maar al te graag bereid om hun technieken met hem te delen. Behalve Vanuatu gaat hij onder meer langs in Ethiopië, China en Japan voor zijn culinaire ontdekkingsreis. De kennis die hij opdoet van de lokale bevolking past hij thuis toe in zijn eigen keuken waar hij ze in een modern jasje giet zonder de oude traditie geweld aan te doen.

Chef Gone Wild is vanaf 2 maart elke maandag om 21:00 te zien op Discovery World.