Winnaars Goed Foarelkoar 2017

Geplaatst op 3 oktober 2017

S.V. Damwoude heeft deze editie van de sponsoractie Goed Foarelkoar van Kabelnoord gewonnen! De hoofdprijs gaat naar het project met de meeste stemmen en bestaat uit het sponsorbedrag van € 2500,-. De bijdrage van Kabelnoord komt ten goede aan een nieuwe acrogymvloer voor de vereniging.

Benieuwd naar de foto's van de prijsuitreiking? Bekijk ze op onze Facebookpagina!

Publieksprijzen per categorie
In de categorie sport is Turn- en Gymsport Dokkum tweede geworden. Het sponsorbudget van € 1250,- euro gaat bijdragen aan de aanschaf van een rekstok. En niet zomaar één! De vereniging heeft haar zinnen gezet op eenzelfde toestel als waarop Epke Zonderland olympisch kampioen is geworden.

Schierzomerkamp ontvangt  € 1250,- als winnaar in de categorie maatschappij. Met de sponsorbijdrage van Kabelnoord krijgt een aantal kansarme kinderen uit de regio een onvergetelijke zomerweek aangeboden. Deze kinderen (leeftijd tussen de 8 en 16 jaar) kunnen niet op vakantie omdat de financiële situatie binnen hun gezin dit niet toelaat. In de zomer van 2018 krijgen zij de vakantieweek van hun leven aangeboden. Tijdens de kampweek worden verschillende avontuurlijke activiteiten georganiseerd en gaan ze onder andere vliegeren, strandzeilen, strandjutten en wadlopen op Schiermonnikoog.

In de categorie cultuur is Stichting Paardendagen Driezum-Wâlterswâld als winnaar uit de bus gekomen. De sponsorbijdrage van € 1250,- namens Kabelnoord gaat bijdragen aan de organisatie van het jaarlijks terugkerende evenement. Ieder jaar wordt er een afwisselend programma aangeboden voor jong en oud. Het regionale evenement bestrijkt meerdere dagen waarbij het programma bol staat van afwisselende activiteiten voor mens en dier. Er is ieder jaar een sfeervolle markt, oude ambachten, shows, demonstraties en attracties.

Juryprijzen
De Kabelnoord-jury heeft in haar beoordeling rekening gehouden met kleine verenigingen waarvoor het lastiger is om (veel) publieksstemmen te verzamelen. Zo maken alle initiatieven evenveel kans op een sponsorbudget van Kabelnoord. De volgende verenigingen en initiatieven ontvangen € 500,- van Kabelnoord:

Zonnebloem Ameland
Zonnebloem Ameland organiseert uitjes en activiteiten voor ouderen, zieken en eenzame mensen. Met de sponsorbijdrage van Kabelnoord wil de Zonnebloem een gezellige middag naar een visvijver organiseren.

Muziekvereniging Advendo Lioessens 
Muziekvereniging Advendo is een fanfare orkest uit Moarra – Lioessens en telt 30 enthousiaste leden. Ze begeleiden kerkdiensten, brengen serenades uit bij jubilarissen en verzorgen optochten van muziek. Ze zouden voor hun 110-jarige jubileum graag een nieuw jasje aan willen schaffen. 

Zangkoor de Lofstem
Het koor bestaat dit jaar 100 jaar. Met de sponsorbijdrage van Kabelnoord organiseren ze een concert in november.

Toanielferiening de Bunte Houn
Toneelvereniging De Bunte Houn uit Westergeest staat te springen om een verplaatsbaar decor dat voldoet aan alle veiligheidseisen. Dit is een dure aangelegenheid! Met de juryprijs kunnen ze de toneelstukken in een mooi decor blijven spelen en een stukje cultuur in ere houden.

Stichting Aktivo Kollum
Aktivo organiseert wekelijks sportactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking. De juryprijs van € 500,- wordt besteed aan nieuwe zwemkragen voor de zwemgroep. Er is een aantal deelnemers dat vanwege een epilepsie niet veilig in het water kunnen verblijven.