Prins Bernardschool bezoekt Kabelnoord tijdens VHTO Girls'day
Prins Bernhardschool bezoekt Kabelnoord tijdens VHTO Girls'day

Prins Bernhardschool bezoekt Kabelnoord tijdens Girls'Day

Geplaatst op 7 april 2022

 

Meiden uit groep 6, 7 en 8 van de Prins Bernhardschool uit Kollum bezochten Kabelnoord tijdens VHTO Girls’Day. Kabelnoord wil meiden op een laagdrempelige manier kennis laten maken met en enthousiasmeren voor bèta, techniek en IT. Want techniek is hartstikke leuk en écht niet alleen voor jongens….

Verschillende workshops

Kabelnoord organiseerde verschillende workshops. Er werd uitleg gegeven over het bedrijf Kabelnoord, en de meiden konden al hun vragen stellen. Ook leerden ze alles over glasvezel en mochten ze zelf een glasvezelkabel lassen, een hele nauwkeurige klus.

Zelf een website bouwen

Tijdens de CodeQube workshop leerden ze zelf een website programmeren. Jonge kinderen leren snel taal, ook de taal van programmeren! Aan het einde van de workshop werden alle resultaten getoond. De meiden kunnen thuis verder bouwen aan hun eigen site.

Interview met vrouwen in de techniek

DDFR is al jarenlang leverancier van Kabelnoord. Else Maria van der Meulen is directrice van dit technische bedrijf en de meiden mochten haar het hemd van het lijf vragen. Wilde ze altijd al werken in de techniek? En hoe is het om als vrouw een technisch bedrijf te leiden?

Al met al een voor alle partijen leuke en leerzame dag!

< WhatsApp Scan & chat

Scan de code met uw mobiele telefoon en begin te chatten of klik op Whatsapp Web