Job wint Bendoobox

Geplaatst op 8 maart 2016

Job Hoogteijling uit Dokkum heeft vanmiddag zijn Bendoobox in ontvangst genomen. Job won de prijs door de prijsvraag van Kabelnoord bij 'Bouw je eigen toekomst' goed te raden. De Bendoobox is een mini-computer, waarmee je kunt leren programmeren in o.a. Minecraft en Scratch. 

Bouw je eigen toekomst
Op 18 februari j.l. trad Sipke Jan Bousema op in theater Sense in Dokkum. In zijn life class 'Bouw je eigen toekomst' kwamen dromen, talenten en groei aan bod. Sipke Jan vertelde de groep 8ers en brugklassers hoe hij zijn dromen heeft waargemaakt. Rondom de voorstelling was er een kleine markt in de foyer, waar kinderen de kraam van Kabelnoord konden bezoeken. In onze kraam kon je onder andere Minecraft spelen via Bendoobox, oefenen met Scratch op de tablet en ook kon je zelf een robot-lieveheersbeestje programmeren. Daarnaast was er een prijsvraag, waarmee je zelf een Bendoobox kon winnen. Job schatte dat in onze bokaal 220 schermdoekjes zaten, dit aantal was exact juist! Bekijk alle foto's van Bouw je eigen toekomst.

Programmeren heeft de toekomst - 24 scholen doen al mee!
Kabelnoord sponsorde 'Bouw je eigen toekomst' omdat we het belangrijk vinden dat kinderen hun talenten kunnen ontwikkelen, het liefst met behulp van ons internetnetwerk. Ook willen we het gebruik van internet als lesmateriaal stimuleren. Onlangs hebben we alle basisscholen in ons werkgebied benaderd voor een zogenaamde adoptie via stichting CodeUur. Met deze adoptie kan de bovenbouw programmeerles krijgen. Scholen kunnen voor € 500,- lesmateriaal bestellen. Inmiddels hebben 24 scholen in ons werkgebied gebruik gemaakt van het aanbod. Meer informatie over de adoptie via CodeUur door Kabelnoord.

 

Kabelnoord bij Bouw je eigen Toekomst van Sipke Jan Bousema

 

Job wint de Bendoobox bij Kabelnoord

Job en Pytsje Scherjon van Kabelnoord met de Bendoobox